Лісовий гамбіт: Башун та Пєший проти Януковича

32

Башун з Євстифєєвим приїхали на День селища Коцюбинське, аби оглянути свої тисячі гектарів

Автори: Н.Соколенко, І.Домбровський, О.Жежера

ПР та “Батьківщина” прийшла до повного порозуміння в Приірпінні. Попри обіцянку президента врятувати Біличанський ліс від дерибану, члени двох партій  створюють нові схеми дерибану.

У 2010 році, Коцюбинська селищна рада Київської області, окрилена дерибаном 501 ділянки, які депутати роздали собі, родичам та підставним особам, зрозуміла, що дерибанити 4 тисячі гектарів по 10-15 соток і шукати підставних – вкрай марудна робота.

Тому ті, хто стоять за дерибаном, дали наступну вказівку депутатам селища, котрі вже отримали свої 15 соток у 2008-му під час першого розподілу, і тепер голосують за все, і дають так просто розкрасти тисячі гектарів державного рекреаційного ресурсу.

У 2010 році маріонеткам Коцюбинського наказали мало не по 100 гектарів віддати міфічним кооперативам. Хто туди входить, депутатам не повідомили.

Понад 4 тисячі гектарів для покращення житлових умов обраних
Понад 4 тисячі гектарів для покращення житлових умов обраних

Аналіз інформації про кооперативи показав, що всі кооперативи зареєстровані практично одночасно.

Чотири з 5-ти кооперативів зареєстровані в будинку культури селища Коцюбинське, за адресою Доківська, 5.

Один із кооперативів – “Берковець”. Очолює Прошкін Віктор Іванович. На нього депутати виділили аж 107 гектарів рекреаційного ресурсу.

Кооператив “Злагода” очолює Сарнацький – 105 гектарів.

Кооператив “Моноліт” очолює Чернишов Андрій Михайлович. Йому депутати не пошкодували теж 105 гектарів лісу.

Кооператив “Спільнота” очолює Пєший Олексій Валерійович. Цей кооператив отримав добро від депутатів на 75 гектарів. Голова кооперативу – 23-річний Олексій передає ошуканим українцям вітання з далекого Лос-Анджелесу.

Син Пєшего в 21 рік отримав для кооперативу з 75 гектарів столичного лісу
Син Пєшего в 21 рік отримав для кооперативу з 75 гектарів столичного лісу

До слова, батько Олексія – Валерій Пєший є чинним депутатом Ірпінської міськради від ВО “Батьківщина”. Він також донедавна був членом земельної комісії Ірпінської ради.

Право на рекреаційний ресурс народу відпочиває, бо син Пєшого відпочиває
Право на рекреаційний ресурс народу відпочиває, бо син Пєшого відпочиває

Більше того, Валерій Пєший під час двох хвиль дерибану в Коцюбинському працював у Держкомземі.

На сайті Ірпінської ради значиться, що Пєший є працівником Держкомзему.

Рівень зарплат чиновників у державній структурі, очевидно, дозволяє відправити сина за океан і на відпочинок у Дубаї.

У 2010 році ГПУ після депутатських звернень матеріали у цій справі направила на додаткову перевірку.

Правоохоронці мали з’ясувати, чи порушив селищний голова Коцюбинського Садовський, виконуючий обов’язків начвідділу земельних ресурсів Валерій Пєший та начвідділу архітектури Ірпінської міськради Володимир Цибенко статті Кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за службову недбалість, службове підроблення, зловживання владою.

Поки правоохоронці з’ясовують, родина Пєших поставила дерибан лісу на сімейний підряд.

Нам удалося знайти кілька копій актів права власності на ділянки в лісі, які роздали в 2008 році завдяки рішенням депутатів Коцюбинського.

Акти підписані не ким іншим, як начальником Ірпінського відділу земресурсів Валерієм Пєшим.

І попри те, що на наше звернення до Держагенції земельних ресурсів, заступник голови агенції Калюжний у 2011 році відповів, що “в ході проведення … перевірок встановлені численні порушення вимог земельного законодавства при передачі Коцюбинською селищною радою земельних ділянок лісогосподарського призначення в межах Києва, які перебувають у користуванні КП “Cвятошинське лісопаркове господарство”, та Держкомзем відповідними листами проінформував генпрокуратуру, – знищення Біличанського лісу, яке благословив Пєший, триває далі.

Валерій Пєший – один з організаторів дерибану із правом підписання актів права власності на землю (ліс)
Валерій Пєший – один з організаторів дерибану із правом підписання актів права власності на землю (ліс)

Виходить, у той час, як батько залагоджує справи в Держкомземі й вирішує питання видачі актів права власності на землю депутатам селищної ради, їхнім родичам та підставним особам – сину – довірили очолити один із міфічних кооперативів, “Спільнота”, які покликані додерибанити Біличанський ліс.

Син Пєшого – Олексій Валерійович є також членом ВО “Батьківщина”, і на місцевих виборах разом із батьком балотувався, але, на відміну від Пєшого-старшого, у депутати Ірпінської ради не пройшов.

За іронією долі, його в окрузі обігнала  коцюбинчанка – головний лікар Людмила Бідула. Цинізм ситуації: вона пройшла до Ірпінської ради від Партії зелених України – при тому, що сама ж отримала ділянку від Коцюбинської селищної ради в Біличанському лісі в 2008 році.

Після обрання “зелена” Бідула стала “тушкою”. Працівниця медичної сфери пішла до лав ПР.

Варто зазначити, що для родини Пєших операції з кооперативами не є новими. Нам до рук потрапив статут ЖБК “Зелений гай”, який 2007 року зареєстрували в Ірпені. Адреса реєстрації кооперативу: Гостомель, Чапаєва, 1.

“ГПУ в ході перевірки дотримання вимог земельного законодавства на території Київської області 10 лютого 2011 року опротестувала два рішення Ірпінської міськради про наданняу власність обслуговування кооперативу “Зелений гай” двох земельних ділянок загальною площею 290 гектарів. Як було встановлено, земельні ділянки вилучались з користування ДП “Київське лісове господарство” без його згоди та зміни цільового призначення,” – йдеться в повідомленні пресс-служби ГП.

У генпрокуратурі також зазначили, що засновниками кооперативу “Зелений гай” в Ірпінському регіоні було шість громадян – Пєший Валерій Анатолійович, Дерибас Олександр Макарович, Федієнко Людмила Володимирівна, Вітенко Владислав Анатолійович, Дробна Олена Володимирівна, Несміянов Антон Вікторович. Усі вони зареєстровані та проживають у столиці, і не потребують покращення житлових умов.

Виходить, кожен із цих шести для покращення своїх житлових умов захотів близько 50 гектарів лісу поблизу столиці. Це в той час, коли в черзі на землю в Ірпені десятками років стоять тисячі людей.

От для яких цілей створюються кооперативи, і на них заводиться незаконно рекреаційний ресурс для забудови…

Не вдалось отримати 290 гектарів на кооперативи в Ірпіні – за рахунок неправомірного розширення селища Коцюбинське під загрозою знищення опинились сотні гектарів Біличанського лісу.

І це при тому, що навіть колишній заступник голови КОДА Ярослав Москаленко підтвердив, що площа Коцюбинського складає 87 гектарів.

У прокуратурі міста Києва нам повідомили, що за фактами зловживання службовим становищем посадовцями Державного відділу земельних ресурсів у місті Ірпіньта перевищення службових повноважень службовими особами Гостомельської селищної ради було заведено справу. Валерій Пєший, колишній начвідділу земресурсів допитувався слідчими в якості свідка. Наприкінці 2012-го справу закрили.

Але дерибанники знову прокололись. Цього разу їм не пощастило з кооперативами в Біличанському лісі.

Землелюби так квапились реєструвати за однією адресою кооперативи, що похапцем у графі для контактних номерів залишили телефон приймальні депутата Київської обласної ради Вадима Башуна. Коли почався дерибан у 2008 році, останній був у “Батьківщині”, а тепер радо перекинувся до лав ПР.

Прінтскрін із сайту ОДА – телефон Башуна відповідає телефонам кооперативу
Прінтскрін із сайту ОДА – телефон Башуна відповідає телефонам кооперативу

Виходить, у нашого народу крадуть рекреаційний ресурс задля власного збагачення й наживи – і члени ВО “Батьківщина”, і члени Партії регіонів, які вчасно перебігли з опозиції.

Людей дерибанники розставили грамотно. Частина лишається в опозиції – на випадок зміни влади.

Башун з Євстифєєвим приїхали на День селища Коцюбинське, аби оглянути свої тисячі гектарів

У селищну раду Коцюбинського організатор дерибану Башун відрядив “смотрящего”.

Ним став Владислав Євстифєєв, який був обраний депутатом селищної ради Коцюбинського, й за пропозицією селищного голови Садовського став очільником профільної комісії, яка проводить усі “дерибанні рішення”.

Євстифєєв об’єднав усіх депутатів-маріонеток Коцюбинської ради в одну групу із красномовною назвою –”Спільна мета”.

Члени цієї групи на всіх сесіях голосують за всі питання Євстифєєва, які часто вносяться виключно з голосу, ніхто не має на руках проектів рішень.

Крім зазначених 5-ти кооперативів, є ще один кооператив – “Коцюбинський”, але даних на нього ми ще не отримали. Хто став членом цих усіх одіозних 6-ти кооперативів – інформації теж поки немає.

Коли прокуратура Ірпеня надіслала протести прокурора, депутати Коцюбинського, які дозволяють собі виганяти із зали працівника ГПУ, селищні урядники, не вагаючись, у поіменному голосуванні відхилили протести прокурора.

Колишня депутатка Коцюбинської ради Любов Малишко, яка отримала в 2008 році ділянку, так пояснила сесії в будинку культури чому треба підтримати дерибан лісу на міфічні кооперативи й відхилити протести прокурора Ірпеня: “Для того, щоб виготовити генплан, треба копійка. Прийшли нормальні люди й сказали, що дадуть землю, але треба їм ураховувати й свої інтересиМи ж не платимо. Але ми хочемо. Нехай нам відріжуть три пальці, але два нам залишиться”.

Місцеві урядники Коцюбинського не в змозі зрозуміти, що цапами-відбувайлами будуть у цій історії зрештою вони – несвідомі маріонетки. А організатори будуть про них згадувати хіба за океаном і ніжитись на пляжі в Дубаї.

Тішить той факт, що в Ірпінському суді прокуратура домоглась скасування реєстрації кооперативу”Біличанка”. Він був зареєстрований за адресою Залізнична, 7 у селищі, і на нього завели 109 гектарів. Очолював кооператив Бабенко Андрій Юрійович.

Але винні в дерибані, і в тому, що держава витрачає такий колосальний кадровий і часовий ресурс на збереження свого рекреаційного ресурсу – досі не покарані згідно із чинним законодавством. Вони продовжують виносити “дерибанні рішення” й створювати все нові й нові кооперативи.

На останній сесії Коцюбинської ради народилась нова схема дерибану лісу – тепер через комунальне підприємство шукатимуть інвестора, який забудує ліс висотками понад 20 поверхів. І щось підказує, що його вже визначено, і схема робиться під конкретного забудовника…

Карта майбутньої забудови
Карта майбутньої забудови

Аналогічна ситуація зі створенням комунального підприємства, яке буде розпоряджатися землями населеного пункту в Гостомелі. Гостомельська рада, як і Коцюбинська селищна рада, самовільно розширилась за рахунок столичного лісу. Тут сотням гектарів також загрожують дерибанні схеми.

Депутат Гостомельської ради Олег Мамчур, якого нещодавно обрали головою новоствореного КП “Житлоінвестбуд”, “ходив по людях і давав малозабезпеченим гостомельчанам по 400 гривень, щоб вони дали свої паспортні дані на оформлення земельних ділянок у лісі. Зрозуміло, що зовсім інші особи отримали ці землі. Керував усім цим процесом депутат Ірпінської міської ради від “Батьківщини” Валерій Пєший. Взагалі дерибан Біличанського лісу – це була його ідея”, розповідає джерело, близьке до гостомельської влади. Нагадаємо, що Валерій Пєший обраний по округу Гостомель.

“Гостомельські депутати разом із Валерієм Пєшим провели закриту сесію Гостомельської селищної ради та прийняли рішення про прийняття до Гостомеля, згідно Генплану селища, частини лісу Святошинського району. На сесії ірпінський депутат сказав, що є можливість отримати депутатам та мешканцям Гостомеля в лісі земельні ділянки. Спочатку мав бути такий поділ – 50% гостомельчанам, а 50 – йому й тим, чиї інтереси він представляє. Але незабаром усе змінилося, гостомельчанам – 30%, а Пєшому – 70. Депутати пристали й на цю пропозицію,” – додає джерело.

Зі слів джерела, лише в 2011 році депутати Гостомеля віддали 125 ділянок лісу. 114 пішло на громадян, а решта – на працівників прокуратури й в адміністрацію.

“Всього роздали 114 ділянок, 14 гостомельським депутатам, на їхніх дітей та родичів, по 10 соток. Ще на сесії голова земельної комісії, депутат Гостомельської ради Дмитро Омельченко сказав, що частина списку по 76 номер – не обговорюється, тобто вони приймаються пакетом. Вносити правки можна лише в список прізвищ, які стоять з 77 по 114, тобто список депутатів Гостомельської ради та черговиків”, – розповідає самовидець цих подій.

На 27 сесії Гостомельської ради, яка відбулася 21 березня 2013 року, у “різному” був запланований виступ Валерія Пєшого. Він мав доповідати про виготовлення документів по оформленню права власності на земельні ділянки по вулиці Київська, Щорса, Мостищанська – ділянки в лісі.

“Під час виступу Валерій Пєший сказав, щоб депутати не хвилювалися, право власності вони отримають. Депутат сказав, що суди вже виграні – справа за малим – дочекатися виборів мера Києва. Бо до того часу ніхто їхні питання вирішувати не буде.

Гостомельський депутат Олександр Асадов поставив йому питання, на якій стадії процес оформлення землі в лісі, і коли конкретно депутати зможуть отримати акти. Осадов сказав, що 1-2 лінія в лісі акти вже є, а в нас ще нема. Тобто собі Пєший і КО оформили, а гостомельським – ні. На що Пєший йому сказав: “Мальчик, ты сначала подумай, что ты говоришь, посиди сформулируй вопрос, а потом выступай”. Коли Асадов почав його напряму питати про домовленості, які між ними були, Пєший вийшов із себе й сказав Асадову: “Ты, бычара, сядь и закрой рот”, – додає джерело.

Також Пєший сказав, що все що могли, вони зробили, а із цими питаннями порадив депутатам “розгрібатись самим”.

Джерело також розповіло, навіщо в Коцюбинському й у Гостомелі терміново створюють комунальні підприємства, яким на останніх сесіях рад доручили шукати інвесторів під забудову територій: “Суди виграли, і цей ліс приєднали до Гостомеля. Багаті хочуть легалізувати свій дерибан. Зараз вони беруть землі в оренду й будують, але гроші за оренду потрібно сплачувати в бюджет селища.

А коли буде створене КП – навіщо ж буде платити оренду, якщо це комунальне підприємство? Це ж нібито будується для людей, чого ж вони будуть оренду платити. Власне, це і є основна мета створення КП. У кожного депутата є свої шкурні інтереси. Рада діє за принципом – ти лобіюєш мої інтереси, я твої. Ніяких принципів”.

Самовидець гостомельського дерибану стверджує, що в 2011 році створення КП лобіював гостомельський депутат Іса Курмагамєдов, кум депутата Ірпінської міської ради від ПР Петра Короля.

Через те що винні досі не сидять, і придумують усе нові й нові схеми дерибану Біличанського лісу, правоохоронцям із роками додається все більше роботи.

Створено міцну схему, за якою члени владних і опозиційних партій дуже злагоджено працюють. За словами джерел у правоохоронних органах, частина ділянок ще за помаранчевої влади була розподілена й для членів ПР, щоб коли повіє “вітер змін”, помаранчеві були в безпеці.

Саме тому попри те, що змінилась влада, дерибан, який почався в області за часів Губського, який теж зараз перебіг до лав ПР, так важко зупинити – не зважаючи на медіа-розголос та роботу свідомих людей і з боку громади, і з боку правоохоронців та політиків.

Попри те, що в країні парламентська криза через конфлікт провладних і опозиційних сил – у Приірпінні вони плідно співпрацюють у земельних питаннях. Навіть організовують в одному приміщенні депутатські приймальні – у Гостомелі приймальня Пєшого, який представляє “Батьківщину”, розташована разом із приймальнею депутата-регіонала Юрія Прилипка.

Доки народ в Україні змушують думати, хто за владу, а хто за опозицію, Партія регіонів та Батьківщина об’єднались в ПДУ – Партію дерибану України. Їх об’єднує спільна мета.

А місцеві депутати і Гостомельскої, і Коцбюинської республік згодні змінити статус громадянина України на статус “бичари” – бо їм обіцяють по 10-15 соток Біличанського лісу.

Активісти разом зі створеною парламентською між фракційною групою “За збереження Біличанського лісу” вимагають від президента, невідкладно підписати обіцяний указ і надати легеням Київщини статусу Національного природного парку, і дотримати свого слова – зберегти Біличнаський ліс від зухвалого дерибану.

Автори:

Ігор ДомбровськийІгор Домбровський, ІР ГО “Самозахист”

Наталія Соколенко, журнаілстка

Олена Жежера, журналістка

Спеціально для “Української правди”



32 коментарі

  1. партизанка Зоя 16 Квітня 2013 at 20:56

    Журналисты- красава! Отличный материал, отличный анализ. Правильные акценты. Что еще нужно прокуратуре чтобы начать задержания лесных преступников?

  2. Продавець 17 Квітня 2013 at 00:39

    Списки по Гостомелю в студію

  3. Юрий 17 Квітня 2013 at 08:27

    Отличный заказ, отличная джинса !!!!!

    • Сашко 17 Квітня 2013 at 14:45

      А заказ то чей , если не секрет? Назовите заказчика. Или вы хотели сказать – сговор против дерибанщиков?

  4. trol 17 Квітня 2013 at 22:27

    Домбровский наверное в детстве был не востребованным в компании ребенком. Вот и стал журналистом,чтоб хоть как то обратить а себя внимание. Прямо детектив описал. “Джерело” – не плохой термин,чтоб не нести ответственность за написанное. А многие хотели бы ответ получить зи вранье)

    • Editor 18 Квітня 2013 at 11:06

      Журналісти мають право захищати свої джерела. Відповідальність саме журналісти і несуть, але хтось має позиватися до суду й вимагати розкриття джерела.

      Журналіст натомусть доводить, ґрунтуючись на статтях закону й соціально важливих фактах, отриманих від джерела, чому він не викриває джерело.

      Якщо буде рішення суду журналісту відкрити своє джерело (що суд може зробити лише після того, як проаналізує, чи не буде загрожувати щось джерелу), то рішенням суду журналіста можуть зобов’язати це зробити.

      Але журналіст навіть тоді задля безпеки джерела може не погодитись відкривати прізвище й понести за це відповідальність згідно з законом.

      Аудіозапис інтерв’ю існує, в чому редакція пересвідчилась.

      Якщо Ви певні, що такого не могло бути, то ви або голова Гостомеля, або депутат ради або пан Пєший. На закритій сесії інших осіб бути не могло.

      Відповідно Ви можете тролити, а можете подати до суду.

      • trol 19 Квітня 2013 at 13:16

        Получается,что таким образом вы можете писать что угодно,ссылаясь на “джерела”. Зная как вы умеете перекручивать информацию, можно предположить,что 50 % написанного – ложь.

        • Editor 19 Квітня 2013 at 16:51

          Якщо суд зобов’яже відкрити джерело в журналіста є два варіанти: відкрити і не відкривати.

          Можна не відкривати. Це є не лише правом, але й обов’язком журналіста. Але за відмову виконати рішення суду, як правило, доводиться сісти за ґрати або/та сплатити грошову компенсацію.

          “Журналіст Майрон Фарбер з «Нью-Йорк Таймс» провів за гратами 40 днів, у той же час газета сплатила 285 тисяч доларів штрафу (100 тисяч одразу плюс 5 тисяч за кожен день відмови). Журналіст Білл Фарр з «Лос Анжелес Геральд Екземінер» провів за гратами 46 днів, але його юридичні проблеми розтягнулися на цілих 10 років. Ванессу Леджет, яка збирала матеріали про вбивство для своєї книги, протримали за гратами аж 168 днів за відмову надати свої записи інтерв’ю, фотокартки та назвати прізвища осіб. Усі ці особи так і не видали свої джерела, за умови, що знаходилися під загрозою довічного ув’язнення – їх мали тримати до того часу, доки вони не нададуть інформацію, яку вимагав суд. Однак журналісти поставили професійні стандарти вище власної свободи, чим заслужили повагу серед своїх колег.” – деталі http://mair.in.ua/practice/show/id/64?print

          Виходить, людина, яка вважає, що надана неправдива інформація – подає до суду, якщо вважає ситуацію дійсно неправдивою. Суд вирішить, чи дійсно необхідно відкрити джерела.

          Журналіст, якщо суд постановить відкрити джерело, може відкрити, а може пожертвувати своєю свободою в ім’я дотримання своїх професійних стандартів.

          Записи з джерелом збережені. Той, кого вони зачіпають і хто не вірить – може подати до суду на “УП” та авторів.

          • trol 21 Квітня 2013 at 10:15

            Много чести на вас в суд подавать. Пиар за свой счет товарищи). Когда то мне было жалко писак что получали за свою работу по морде. Но теперь понимаю, что это было заслужено.

            IP: 37.53.126.2**

  5. ЖЛОБ 18 Квітня 2013 at 15:31

    Вице-президент проекта Bionic Hill Виктор Галасюк заявил, что данный проект будет реализован на земельном участке, который находится в частной собственности.

    «Что мы делаем на самом участке, который принадлежит нашей компании – это частный земельный участок 147 га. Никакой земли Беличанского леса нам не выделяется, и мы в этом не нуждаемся, так как проект реализуется на собственном земельном участке. Проект предусматривает создание 35 000 рабочих мест в сфере высоких технологий, это 12 000 жителей», – отметил он.

    • trol 19 Квітня 2013 at 13:21

      реализация проекта – да, а все что связано с ним, находится на территории Коцюбинского. и дороги и подвод коммуникаций и т.п. Как быть с этим?

  6. Сергей. 18 Квітня 2013 at 18:51

    А что вы предлагаете делать тем людям, кто уже купил участки в лесу и заплатил за них нормальные деньги и собирается строится? на сколько я знаю в авизо без проблем можно найти объявления о продаже? Кто им будет возмещать убытки?

    • гражданин 18 Квітня 2013 at 18:58

      Я так понимаю. Человек, купивший участок за реальные деньги, идет в суд и требует возврата денег у лица, у которого он приобрел кота в мешке. Суд рассматривает решение суда о том, что акт признан незаконным, изучает материалы дела и постановляет, вернуть сумму, указанную в договоре.
      ПС.
      Но если кто-то зажал и уклонился от налогов, то государство гарантирует защиту только той суммы, которая в договоре 🙂

      • Сергей. 18 Квітня 2013 at 21:25

        А если человек там уже постороил дом и его все устравивает? у него на руках официальный акт… выданный государством со всеми разрешительными документами на стороительство?

      • trol 19 Квітня 2013 at 13:19

        и в этой ситуации конечный иск будет направлен в сельраду на возмещение убытков. И загоняется Коцюбинское в огромные долги. вот какой итог таких решений судов(

      • владимир 20 Квітня 2013 at 17:59

        Вот Вам другой вариант:
        человек на законных основаниях, получив от государства в лице держкомзема справку о том что участок законый, получив справку в реестре что участок не под арестом и не под другими обтяженнями, официально по цене государственного оценщика заплатил деньги. Соответственно продавец, на момент продажи также все сделал по закону и уже потратил деньги и с какого ляда он должен кому-то, что-то отдавать. Покупатель согласно законов Украины – добропорядочный покупатель. Что делать тогда, кто виноват? А тут приходит кто-то и говорит были нарушены законы, мы сделаем здесь национальный парк. Мое мнение – готов поменять на аналогичный участок в Межгорье, там ведь не национальный парк. Вопрос Вам Ирина Ф.?????????

        IP: 213.227.209.1**

    • партизанка Зоя 19 Квітня 2013 at 11:44

      Кстати, многие люди, частным образом пытались ускорить оформление документов, давая при этом чиновникам наличные деньги. Некоторые утверждают что давали по 20тисяч гривен. Есть информация что на кассе “сидел” секретарь рады Ковтач. Поэтому обманутым инвесторам стоит идти в селраду и требовать деньги назад. Например в Ирпене, некоторые граждане купившие “кота в мешке”( это участки одного из парков) деньги себе вернули. Там суммы были побольше, что-то около 50 тысяч долларов. А здесь какие то смешные 20 тысяч,думаю у селищного головы в сейфе в разы больше на сохранении.

      • Сергей 19 Квітня 2013 at 14:28

        А кто такие обманутые инвесторы? вчера специально посмотрел. на кадастровой карте есть все эти участки, так что они заплатили деньги за реальную землю и могут строится

  7. ЖЛОБ 18 Квітня 2013 at 21:33

    Відкрийте очі. Стаття – чергове замилювання очей. На сьогодні Київрада під виглядом збереження лісу прагне включити всю колишню «зелену зону» в межу міста, такою в свій час були землі за межами міста (Ст 99 ЗК УРСР 1970р). На сьогодні Земельний кодекс (2001) поняття зеленої зони не містить, а отже у Київради з’явилася чергова нагода захапати половину Київської області включивши всі навколишні села. Свідченням цьому є останнє рішення Київради про погодження межі, яке передбачило включення до складу міста територію області площею більше 6 тис. га. і це лише офіційні дані. В цей час на території колишньої зщеленої зони м. Києва, до складу якої входить і Біличанський ліс, повноправно безпрєдєліт КП Київради “Святошинське лісопаркове господарство”, і як з’ясовується ані держактів, ані оренди землі вони не мають, до системи Держлісгоспу вони не входять. Це дає їм необмежені права на вирубку дерев під виглядом санітарних рубок. Ось куди треба звертати увагу автора? Де об’єктивний підхід

  8. Сергей. 18 Квітня 2013 at 21:36

    И, кстати, за счет чего должно расширяться ПГТ , если вокруг лес, вот не поверите, но люди иногда рождаются, и им тоже необходимо жилье. Так во всем Ирпене и остальном пригороде, дома прямо в лесу, не нравится вам уничтожение леса?- уезжайте на безлюдный остров и живите. За цивилизацию надо платить..увы. Ну или как вариант для очень агрессивно настроенных. соберите деньги , выкупите эти участки, и оставьте там лес, хотите частный, хотите – общественный.

    • Людмила 19 Квітня 2013 at 15:23

      Правильно.
      Особенно это касается – ” головна захисниця «Білічанського лісу», журналіст, начальник аналітичного відділу каналу СТБ, депутат Коцюбинського, викладач політології в Могилянці : ІРИНА ФЕДОРІВ ”
      и захватит с собой Скипальского. Хватит ему в ВР штаны просиживать. А наш народный депутат их контролирует.

  9. ЖЛОБ 18 Квітня 2013 at 21:38

    Хто автор? Знову Домбровський, Соколенко, а за кадром головна захисниця «Білічанського лісу», журналіст, начальник аналітичного відділу каналу СТБ, депутат Коцюбинського, викладач політології в Могилянці : ІРИНА ФЕДОРІВ !
    Невже міфічні кооперативи мають у власності 500Га лісу ???
    Чергова брехня !
    Жоден з перелічених кооперативів не має державного акту, навіть немає затвердження проекту землеустрою. Є тільки дозвіл на можливість це колись отримати. Тому ми бачимо, що справді прокуратурою скасовується реєстрація ЖБК, при цьому право власності не оспорюється, бо його немає.
    До чого цей популізм? А може це чергова спроба пропіарити Київраду разом з Поповим?
    Наміри автора прості:
    – “За” приєднати в незаконний спосіб селище Коцюбинське до Києва.
    – Відволікти увагу правоохороних органів від безпрецендентних вирубок “Біличанського лісу” в комунальним підприємством м. Києва « Святошинське лісопаркове господарство» в промислових маштабах.
    КУДИ ДИВИТЬСЯ ПРОКУРАТУРА І ПРЕЗИДЕНТ????5dk2

    • Сергей 19 Квітня 2013 at 14:31

      простите а у кого тогда акты на землю? на сколько я знаю. все началось с референдума , и все согласились расширять город. и были выданы на руки акты.

  10. Людмила 19 Квітня 2013 at 15:15

    “Уважаемые” авторы статейки
    Таких как вы, надо гнать из поселка метлой потому, что вы продажные Киевские марионетки.
    Чихать хотела Киев Рада на ваших экологов и национальные парки. Они решили построить дорогу, бизнес центры они это сделают, а наши местные люди ничего не получать. Пишите лозунги “Отдаем лес на дерибан Киеву” и вешайте себе их на шеи.
    Ожидаем ТРОЕЩИНУ 2.

  11. trol 21 Квітня 2013 at 10:53

    Гонит федорыв с ее пришебеями в шею с пгт..

    IP: 37.53.126.2**

  12. гражданин 22 Квітня 2013 at 12:18

    Я уже приводил сдесь комментарий – афоризм Ганди: “Сначала они тебя не замечают, потом смеются над тобой, затем борются с тобой. А потом ты побеждаешь.” Я думаю борцы за лес прошли с честью стадию, когда их не замечали, над ними действительно смеялись (Черников уже и акты раздал, и разрешения на строительство своим языком), сейчас этих горе-героев задели так этой информацией, что они борятся как могут. Против фактов статьи не попрешь – посему тролят, сидят все выходные на пролет и тролят.
    Что вранье? Днепропетровские подставники? Депутат из Одесской области, который говорит, что половина населенного пункта Одесской области знала о том, что в 2008 году здесь делили столичный лес? Что сын Пешего кооператив возглавляет? Что Пеший уже хотел прихватить лес в кооперативе, да ГПУ вовремя накрыло красаву? Что приемная Башуна фигурирует в карточке регистрации каждого кооператива? Что Башун с какой-то радости приехал к нам в поселок? Все складывается.
    Теперь пусть коцюбинчане, которым вы, чтобы власть в 2010 году удержать, бумажки раздали, и перед которыми вы годами врете, вас встретят на улице и в глаза посмотрят. Хотя люди сами виноваты. Как дети, которые сказку о золотой рыбке не знают. Захотели быть владычицей лесной (получить лес в собственность противозаконно и им распоряжаться)? Сидите у разбитого корыта (акт незаконный на стеночку и в рамочку)! Чтобы чегото достичь и что-то иметь нужно работать не покладая рук (тролинг не в счет).
    Перед Воскресением Христовым – сходили б лучше в храм, троли подлесные. Подумайте не о материальном хоть разок, а о духовном.

    Но этот этап тролинга значит, что четвертый этап не за горами. Что вам еще делать? А у нормальных людей дело за малым – 500 актов отменить осталось и 5 кооперативов похоронить в истории этого эпохального казнокрадства. И вот близка стадия-5, когда наш юрист-международник, который год безработный, я так понимаю, выйдет в зале Евросуда и как даст всем жару… И поможет вам. Только на Черникова вам всем осталось и уповать. Он к стати, писали здесь, атеист, так что будет вам, неверующим, поводырь.

    IP: 178.150.167.2**

    • Сергей 22 Квітня 2013 at 13:23

      Простите, вопрос повторю. я не знаю как там и что было выделено в Коцюбинсокм. но вы говорите о тех, кому участки достались бесплатно. а мне просто интересно что вы порекомендуете тем кто купил их?
      И еще вопрос. все таки е людбители леса. а в суботу 20 числа многие из вас чистили лес от презервативов и бутылок?а в киеве была толока и куча народу чистили КОМУНАЛЬНЫЕ земли

      IP: 95.133.158.**

  13. Мария 22 Квітня 2013 at 18:18

    То как забудовныки всполошились, только подтверждает тот факт, что авторы открыли спрятанную от громады правду. С сожелением могу констатировать , что уровень корупции в Киевской области потрясает. Кто же за это должен отвечать?

    IP:95.158.3.1**

  14. Asadov 28 Квітня 2013 at 23:21

    Здравствуйте!Обращаюсь к Вам с просьбой упростить информацию в статье которая размещена на Вашем сайте, “Лісовий гамбіт: Башун та Пєший проти Януковича” Ігор Домбровський, Наталія Соколенко, Олена Жежера, а именно:
    “Гостомельський депутат Олександр Осадов поставив йому питання, на якій стадії процес оформлення землі в лісі, і коли конкретно депутати зможуть отримати акти. Осадов сказав, що 1-2 лінія в лісі акти вже є, а в нас ще нема. Тобто собі Пєший і КО оформили, а гостомельським – ні. На що Пєший йому сказав: “Мальчик, ты сначала подумай, что ты говоришь, посиди сформулируй вопрос, а потом выступай”. Коли Осадов почав його напряму питати про домовленості, які між ними були, Пєший вийшов із себе й сказав Осадову: “Ты, бычара, сядь и закрой рот”, – додає джерело.

    Прошу Вас удалить этот блок.

    Во- первых содержание этой информация не правдивая, унижает мою честь и достоинства, плюс моя фамилия написана не правильно. За исключением того что действительно хотел поставить вопрос Пєшому, на что он мне ответил садись мальчик, я с тобой на улице поговорю, на что глава комиссии по регламенту встал и сказал ему что так себя вести нельзя. А также ни у меня, не у моих родственников, там (канадская деревня) земли нету.

    Рекомендую Вам быть осторожней при размещении статей журналистки Елены Жежеры и Ігор Домбровський, член ГО “Самозахист”, Наталія Соколенкота у вас на сайте.

    А также хочу добавить что при телефоном разговоре с Еленой Жежерой как с журналисткой “которой так не безразличная судьба Гостомеля” о размещении статьи, взятия у меня интервью, а также про упрощение не правдивой и искажённой информации в статье которая размещена выше, был дан ответ, что она якобы только одну, две статьи в месяц пишет и размещает, а мне порекомендовала обратится в местную газету, на счет блока про меня в статье, ответ: я не одна ее писала, так что я тут не в чем не виновата, на мою просьбу удалить этот блок так и остался без ответным.

    Вывод: Так что писать будем только то за что про платили?!

    IP: 95.158.48.**

    • Мария 30 Квітня 2013 at 12:25

      Слушайте ну и потешный же этот депутат Асадов. Его Пеший унижает на сесии, что даже регламентная комиссия отреагировала, а он претензии выставляет журналистам. Следовало-бы поблагодарить их за принципиальность и небезразличие к Вашей важной персоне! Вот воистину -ты им помоги , а они тебя еще и обхают! Типично плебейская натура…

      IP: 95.158.3.1**

      • Asadov 2 Травня 2013 at 18:40

        За что благодарен?! За то, что без моего разрешения распространяют клевету и искажают действительность! Мне это не нужно, и пиар тоже! А на счет “Пєшого” какой бы он не был, если так журналисты хотят написать про инцидент, то пускай пишут только правду, а не искажение и преувеличение, как выгодно им! И должны были взять интервью, как у него так и у меня, тогда бы и была правда!

        IP: 95.158.48.**

  15. Editor 29 Квітня 2013 at 11:32

    Добрий день. Цей матеріал є передруком з “Української правди”. Відповідно всі права належать редакції “УП” й будь-яка зміна тексту може відбуватися за згодою власника прав на цю публікацію.

    Редакція цього сайту пересвідчилась у наявності аудіозапису джерела й в тому, що воно дійсно могло бути присутнім на закритій сесії.

    Щодо коректного написання Вашого прізвища, то на цьому сайті Воно написане так, як Ви зазначили – Асадов. Так воно було написане до того, як Ви написали цей коментар.

    Якщо Ви вважаєте, що цей матеріал якимось чином принижує Вашу гідність чи інші права, то за законом Вам треба подати до суду або звернутися з доказами до ЗМІ й просити спростування.

    Першоджерелом публікації є “Укарїнська правда”. У судовому порядку саме вона буде відповідачем щодо майнових прав, а щодо немайнових – автори.

    Якщо у Вас є, що додати з того, що було на закритій сесії, то Ви можете надати свою версію редакції сайту громади селища й її опублікують.

    Для цього треба лише пересвідчитись в тому, що Ви дійсно є депутатом Гостомельської ради – Асадовим. Оскільки інформацію надану в коментарі під статтею редакція не може вважати такою, що надана дійсно депутатом Асадовим.

    Рекомендую написати на електронну скриньку редакції.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539