Прокуратура: Інцидент в Ірпені – перешкоджання журналістській діяльності

0

Інцидент в Ірпені зі знімальною групою СТБ перекваліфікували на “перешкоджання журналістській діяльності”.

Про це в понеділок повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Після перевірки інформації про інцидент зі знімальною групою телеканалу СТБ прокуратура міста Ірпеня надала вказівку слідчому відділу Ірпінського МВ ГУ МВС в Київської області, який проводить досудове розслідування, перекваліфікувати кримінальне провадження із ст.296 КК (хуліганство) на ч.1 ст.171 КК (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

“Ретельно вивчивши всі зібрані матеріали справи, прокуратура встановила, що є достатньо кваліфікуючих ознак саме статті “умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, – підсумували у відомстві.

Як відомо, 27 червня 2013 року на одному з будівельних майданчиків міста стався інцидент між знімальною групою СТБ та особами, які працювали на будівництві, в результаті якого було пошкоджено відеокамеру та штатив телевізійників.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, з’ясувала, що будівельники намагалися заборонити відеозйомку будмайданчику. На даний час встановлено особи усіх учасників конфлікту, опитано свідків та відібрано пояснення.

Триває досудове розслідування.

Санкція статті передбачає такі покарання – штраф у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Як відомо, у понеділок президент Віктор Янукович доручив оперативно реагувати на порушення законів з питань свободи слова та захисту прав журналістів.

За матеріалами “Української правди”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539