Дитячу поліклініку Ірпеня зруйнують під багатоповерхівки? ОНОВЛЕНО

2

Автор: Б. Мельничук

Вулиця Комсомольська в Ірпені розташована в самісінькому центрі міста. Тут у дитячій поліклініці приймають близько 7 тисяч дітей. Ще стільки ж маленьких пацієнтів приймають в поліклініці з Гостомеля, Коцюбинського та Ворзеля.

Не без благословення міського голови Володимира Скаржинського, головний лікар комунального закладу “Ірпінська міська лікарня” Данило Лісняк підписав розпорядження про термінову евакуацію Ірпінської дитячої поліклініки, де щодня обстежуються 200 дітлахів.

Своє подання Лісняк аргументував таким чином: “з метою покращення надання медичної допомоги дитячому населенню Ірпінського регіону, забеспечення належної доступності і якості медичної допомоги, поліпшення демографічної ситуації, наближення медичної допомоги…”

Чергове “покращення” – це банальне окозамилення.

На цей затишний куточок у центрі міста накинули оком ще кілька років тому.

Тоді Володимир Скаржинський вперше спробував отримати підтримку депутатів у прийнятті рішення, яке дало б право забудувати цю ділянку. Він лобіював передачу землі, на якій розташована дитяча поліклініка, в приватні руки. Площа цієї ділянки близько 30-ти соток. Її планують забудувати багатоповерхівками.

Натомість громаді запропонували нікому не потрібну ділянку на заплаві річки.

Тоді депутати були ще “корупційно незрілі” – для прийняття рішення забракло голосів.

Щоб захопити ласий шматок землі у центрі міста дитячу поліклініку свідомо доводили до аварійного стану.  Головний лікар Лісняк, який видав протиправне усне розпорядження, проводить “роз’яснювальну роботу” з персоналом. Мовляв, хто не хоче втратити роботу, той повинен мовчки виконувати те, що наказують.

Дільничних лікарів – педіатрів планують перевести тимчасово до комунального закладу “Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” на вулиці Зої Алієвої 63.

А вузькі спеціалісти педіатричного профілю мають перекочувати на Садову 38, де розташована поліклініка для дорослих.

Тут мами з колясками матимуть змогу долати шлях до педіатрів аж на 6 поверх, перетинаючись у ліфті з хворими на сухоти та інші хвороби.

“Коли з меншеньким, йому четвертий місяць, приїжджаємо в поліклініку, то і старшому Максиму є де погуляти на території. Тут тихо і відносно безпечно. Не уявляю, що будемо робити коли виселять звідси поліклініку. Навіть якщо знайдуть декілька кімнат на 4-му чи 6-му поверсі дорослої поліклініки, то як разом з хворими дорослими в одному ліфті і приміщенні. Також там розміщено ще й денний стаціонар. Куди дівати Максимку? У садочку місць не має,” – каже Олена, молода мати.

Близько тисячі людей поставили підписи проти закриття лікарні чи її перенесення у будь-яке інше місце.

“Наша старенька дитяча поліклініка в моїй пам’яті завжди однакова. Здається, нещодавно з колясочкою поспішила на щеплення з дітьми, а їх у мене четверо. Зараз же приходимо вже з онуками. Не можу пригадати коли останній раз проводили ремонт приміщення. Вважаю, що зручніше коли всі лікарі в одному приміщенні,” – говорить Любов Миколаївна, мешканка Ірпеня.

Більше того, громада вимагає збудувати нову лікарню саме на цьому місці, яке локаційно всіх влаштовує.

Велику надію покладають люди у вирішенні цього питання на нового очільника міської прокуратури Мирослава Пацкана, від якого вимагають припинити свавілля й корумповані дії міської влади.

Але обурені мешканці не збираються самі сидіти склавши руки. Вони сповнені рішучості прийти 23 липня на засідання виконавчого комітету, щоб перешкодити черговому дерибану своєї власності.

Оновлено:

На виконкомі за моєї ініціативи це питання відклали. Свою позицію я аргументував тим, що питання не проходило профільної комісії ради. Лише за один день до мене звернулося кілька сотень людей щодо цієї проблеми.

Перед засіданням ми говорили з головним лікарем Лісняком, який це ініціював, й я йому доводив, що розділяти лікарів, до яких водитимуть дітей вкрай неправильно. Але кожен з нас залишився на своєму.

Міський голова Скаржинський повідомив, що прокуратура теж просила відкласти це питання й не розглядати його в порядку денному виконкому.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

2 коментарі

  1. Журналист 25 Липня 2013 at 12:58

    Мельничук от скромности не умрет 😉

    На самом деле, решение сняли с подачи прокурора Пацкана. Если бы, прокурор не вмешался, на реплики и предложение Свободовца внимания даже и не обратили бы.
    За годы в раде все уже привыкли, что Свобода приписывает себе намного больше нежели на самом деле они они сделали… Кстати те кто знают ситуацию в Ирпенской раде изнутри, не секрет, что Мельничук далеко не ангел и анализ его голосований иногда даже очень настораживает. Например на экстренной сессии по протесту прокурора, пан Богдан долго распинался о необходимости и важности принятия решение в поддержку прокурорского требования а в результате не проголосовал “За” а скромно “утримався” ;)) и таких случаев было очень много ))))
    Последний хит Свободы Ирпеня такой.
    После голосования за зонинг, где главный застройщик зеленых зон Войцех Дмитрий понимая, что даже без его голоса решение будет принято против воли людей, проголосовал “против” зонинга (хотя именно он замешан в 99% случаев застройки парков). Спустя несколько дней он заказывает в полиграфии брошюру с фото депутатов которые голосовали за зонинг и руками Свободы массово внедряет эту информацию в народ. Если бы Войцех на самом деле так хотел бы уберечь парковые зоны, взял бы акты на землю (они оформлены на его фирмы а те сдают в аренду уже другим фирмам, “плохим” которые намерены застроить зеленые зоны) и все деревья которые на территории его актов по договору взял бы на пожизненное сохранение, но тогда прибыли было бы ноль ;(

    95.158.2.**

    • Сашко 5 Вересня 2013 at 17:27

      Шавки лают, а Свобода идет! Молодец Богдан Омельянович, так держать!

      213.169.84.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539