Небезпечний спуск у Гостомелі: причеп збив дівчину

0

Автор: Олена Жежера

У районі Баланівки  КРАЗ, який перевозив військову техніку, зачепив нею гостомельчанку Ксенію. Дівчина стояла на поблизу зупинки громадського транспорту. Це сталось у п’ятницю.

Потерпілу відвезли в Бучанську лікарню з травмами середнього ступеню тяжкості.

“Цей КРАЗ, як пояснив водій, виконував перевезення для військової частини. Вони, зі слів водія, виграли тендер на такі перевезення,” – пояснює Олександр Куделя, начальник відділення ДАІ Ірпінського міського відділу ГУ МВС України в Київській області.

Водій перевозив одну з військових установок, в якої на спуску по вулиці Кірова раптово розкрилась одна з частин, що, очевидно, не була належним чином закріплена.

Під час аварії збили електричний стовп й частина гостомельчан опинилась без світла до пізнього вечора.

Мешканці нарікають, що машини саме тут набирають великої швидкості. Неодноразово під колесами машин тут гинули або травмувались домашні тварини.

Дорога має безліч вибоїн, що підсилює рівень небезпеки на цій ділянці.

Деякі водії врізаються у паркани гостомельчан, бо вже не в змозі контролювати автівку на такій швидкості. Якось тут пошкодили навіть паркан селищного голови Анатолія Кириченка.

“Ми неоноразово зверталися до селищної ради, депутатів з проханням встановити лежачі поліцейські. Нам порадили звертатися до ДАІ. Але ж чому ми повинні звертатися? Навіщо ми обирали депутатів?” – риторично запитує місцева жителька Надія.

Колись тут дійсно був “лежачий поліцейський”, але його демонтували, коли вантажівка з розгону перевернулась. Водій не постраждав. Лежачий поліцейський тоді вирішили демонтувати.

Кириченко стверджує, що з проханням відрегулювати рух на вулиці Кірова до нього ніхто не звертався.
Коли ж журналісти назвали конкретні прізвища людей, що зверталися, селищний голова почав пригадувати:
“Так, зверталися, але тоді депутати не проголосували”.

Депутати говорять, що про проблеми на Баланівці вони взагалі не чули.

“Пишіть заяву, розглянемо на наступній сесії. Це ж питання безпеки – потрібно вирішувати”, – говорить депутат Гостомельської ради Юрій Марчук.

Мешканцям бракує і безпечного переходу через дорогу.

“Я вважаю, що тут мають лежати поліцейські, як мінімум 4, ми особисто зверталися до Кириченка, але він сказав, що нема грошей. Наш мікрорайон росте, з’явилися нові 5-поверхові будинки, побільшало людей, машин. Та й в Блиставиці побільшало автовласників, вони розганяються від самого села і летять з гори, не думаючи, що тут населений пункт. По нашій вулиці нема ні пішохідного переходу, ні дорожніх знаків, які обмежують рух у населених пунктах… Нічого в нас нема, суцільний хаос”, – стурбована ситуацією на дорозі біля власного будинку Надія.

“Будемо знову збирати підписи й іти в раду, просити, щоб на нас звернули увагу”, – додає жінка.

Гостомельчанин Сашко, якому під час ДТП знесли паркан, на водія не нарікає.

“Так сталося, у нього була якась технічна несправність та ще й кажуть, що він ускочив у яму на дорозі. Паркан водій мені пообіцяв відремонтувати. Світло лагодять. Шкода дівчину, ні в чому не винну. Сподіваюся, з нею все буде добре”, – розповідає Сашко.

Щодо безпеки руху, переконаний, поліцейські та обмежувальні знаки тут необхідні.

“Тільки взяв кота, через два місяці його збила машина. Другий півроку протягнув – теж загинув під колесами. Колись тут було щось на зразок обмежувача – так званого лежачого поліцейського. Але це була гора асфальту, накидана будь-як. Та ще й під самим спуском з гори. Тоді людям заїжджали в двори, місцеві скаржились і його прибрали. Проблеми це не вирішило. Якби біля зупинки, біля магазину поставили пластикові акуратні обмежувачі, встановили дорожні знаки – було б краще. У нас тут рух досить жвавий”, – переконаний Сашко.

Працівники ДАІ обіцяють, що ділянку, де сталось ДТП обстежать і спробують визначити, де можна поставити запобіжними для швидкості.

У Ірпені на трасі Київ-Ірпінь поблизу школи й дитсадка в районі вулиці Карла Маркса, де мали б встановити до 1 вересня “лежачі поліцейські”, запобіжників швидкості досі немає.

“З управлінням Київської області вже погодили. Міський голова знає про це питання. Там зроблять запобіжники з асфальту. Зараз чекаємо коли пройдуть дощі. “Лежачі поліцейські” там 100 % будуть,” – обіцяє Олександр Куделя.

Авторка: Олена Жежера, журналістка.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539