Гостомель рубає Біличанський ліс

0
лапи геть від Білчанського лісу

Кілька тижнів поспіль у лісі поблизу Гостомеля почались рубки. Ділянки лісу, що їх подерибанила гостомельська влада, звільняють під забудову. У тому, що це столична земля, переконані мешканці селища.

Про це свідчить і табличка на межі лісу, на якій зазначено — це власність територіальної громади міста Києва. Гостомельська рада свого часу роздала тут ділянки так само, як і Коцюбинська селищна рада.

Щойно мешканці зачули бензопили — викликали міліцію.

“Все зруйновано. Все продали”, — бідкається літня жінка.

IMAG1034

На підмогу квапиться і столичний лісник, якому невтямки: як сталося так, що київський ліс став гостомельськими ділянками з чагарниками. У лісника Бориса Куртенка з собою мапа:

“Ми в парку. Зрізано понад півсотні дерев, вік яких сягає за 120–130 років. Лісопорушення скоєне власником землі, який зараз не встановлений”.

“Тут існують бетонні межові знаки, встановлені ще в 50-х роках, на яких написано: межа міста Києва”, — додає Куртенко.

Спецзнаки межі видно й досі.

IMAG1035

Але на відміну від Коцюбинського, де дерибан пройшов, і про це ніхто з мешканців селища не знав, тут з-поміж депутатів знайшовся один, хто голосував проти — Василь Вознюк:

“Один я почав ставити запитання. Покрутили пальцем возле віска. От і всьо… Я поняв, що там нема чого розпинаться і нема чого мєтать той бісер..”

Вознюк впевнений, що землю роздавали під пильним керівництвом селищного голови Гостомеля. Анатолій Кириченко не радий бачити  журналістів СТБ:

“Ваша ж телекомпанія була тут не раз уже. Я давав пояснення! Чого це ще раз?!”

На камеру селищний голова зізнається, що ділянки почали роздавати ще 2009 року. За його словами, дозвіл на землевиділення в лісі дав особисто екс-голова Київської області Анатолій Присяжнюк. Але коли дійшло до межі між Києвом та Гостомелем, то Кириченко запевнив, де межі населеного пункту, який він очолює, мер не знає.

“Які межі? А я не знаю. При мені їх не затверджували, а до мене, може, затверджували. Не знаю”, — пояснює Кириченко.

IMAG1062

Далі каже, що межі між столицею і селищем самостійно визначили селищні депутати. Тепер міський голова має свою карту.

“Ось це кордон. Бачите? Це земля Гостомеля, будем так казать. 150 метрів в глубину. Але ми тільки 50 метрів роздали. Полоску — вот!” — коментує селищний голова Гостомеля.

З цим відео журналісти програми “Вікна-Новини” вирушили до Київради, аби поцікавитись, чи визнають тут межу, яку селищні депутати встановили в односторонньому порядку.

“Це абсолютний нонсенс. Це маніпуляція, якою користується не лише Гостомельська рада. Є чіткі реферні точки, які встановлені по дорозі. Не може бути так, щоб було 150 метрів від дороги”, — реагує на побечене Денис Москаль, голова екологічної комісії київради.

“Це є земля міста Києва. Не дивлячись на те, що влада помінялась, на місцевому рівні голови селищних рад продовжують займатися земельним дерибаном і розтягувати по шматках дорогу київську землю”, — додає Москаль.

Самі гостомельчани у те, що розказує селищний голова Кириченко, який не знає навіть меж населеного пункту, не вірять. Селищному голові намалювали картину з вирубкою дерев.

IMAG1063

“Я подарунків не приймаю. Передайте кому-нібуть”, — розвернувся до жінок спиною Кириченко й пішов углиб кабінету.

А тим часом гостомельчани звернулися до прокуратури, аби винних, які роздали ділянки депутатам та на підставних, покарали.

За матеріалами СТБ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539