Екопартизани знайшли тих, хто смітив у лісі

1

smittaВихідними коцюбинчанин Володимир прогулювався лісом і знайшов купу сміття.

“Очевидно, що якась фірма викинула ці ящики, плівку й пластикові стяжки. Але з-поміж цього сміття я помітив накладні. Тут чітко видно: хто віз товар, куди і звідки. Є й номери мобільних телефонів”, — розповідає чоловік.

Володимир приніс ці накладні з контактами до редакції Сайту громади Приірпіння.  Редакція зателефонувала фірмі, водії якої, очевидно, щоб заощадити для себе бензин, і викинули сміття посеред лісу.

“Який жах. Ми обов’язково розберемось з цим питанням і вивеземо сміття. Я сама мешкаю в Глевасі, й ми регулярно прибираємо сміття й боремось з такими некультурними людьми”, — одразу ж відреагувала телефоном Олена, яка працює у столичній фірмі й чий контактний телефон був зазначений у документі.

За півгодини редакцію повідомили, що з водіями провели виховну бесіду й пообіцяли журналістам, що сміття приберуть цього ж або наступного дня.

kupa

“Сміття вивезли вони у той же день. Ми ще раз перепрошуємо. Вони запакували в машину не лише наше сміття, але й те, що знайшли поблизу. Більше, сподіваюсь, таке ніколи не повториться”, — розповідає Олена.

Коцюбинчанин Володимир таким результатом задоволений:

“Це ще раз доводить, що можна покарати винних і знайти того, хто так смітить у лісі. Якщо ви бачите купу сміття й видно, що це не просто кілька пляшок, які залишили некультурні місцеві відпочивальники, а системний вивіз сміття до лісу, — придивіться: можливо, поміж сміття є те, що допоможе ідентифікувати правопорушника”.

Володимир зі своїм сином та сусідами з Меблевої та Лісової часто беруть участь у суботниках. Це своєрідний екопатруль Коцюбинського.

Оскільки до редакції все частіше звертаються мешканці селища щодо проведення суботника в лісі, то ми інформуємо, що щороку весняна толока в лісі поблизу селища відбувається після травневих свят, оскільки, на жаль, прибирання лісу до травневих свят не дає тривалого результату.

Масовий відпочинок на вихідні нівелює всі результати суботника, й ліс протримується чистим максимум до початку травня.

“Ми щороку прибираємо ліс за допомогою лісників, які дають транспорт та все необхідне. Тому просто раджу стежити за інформацією на “Сайті громади Приірпіння”. Це будуть перші або другі вихідні після свят. Все залежить від Святошинського ЛПГ, коли вони зможуть дати транспорт”, — наголошує Ірина Федорів, депутат Коцюбинської селищної ради.

“Але нас щиро тішить, що люди самі починають піднімати тему суботників. Активність громади зростає. Сподіваюсь, згодом громадська свідомість буде настільки високою, що ми до лісу всі разом виходитимемо радше на культурний відпочинок, а не на прибирання”, — додає Федорів.

1 Comment

  1. Володимир 8 Квітня 2014 at 23:14

    Люди ,будьте свідомі ми для кого на суботники виходимо?

    195.18.31.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539