Кличко закликав облраду запобігти дерибану лісу

2

Мер Києва, голова КМДА Віталій Кличко звернувся до голови Київської обласної ради Миколи Бабенка не допустити ухвалення незаконних рішень щодо розширення селища Коцюбинське за рахунок столичного лісу. Про це йдеться у зверненні Кличка до Голови Київської облради.

Віталій Кличко зауважив, що в ЗМІ з’явилася інформація,  що на сесії Київської обласної ради 26 червня буде з голосу винесено проект рішення щодо розширення меж селища Коцюбинське під Києвом на площу понад 4 тисячі гектарів за рахунок Біличанського лісу, що є частиною Національного природного парку “Голосіївський”. Він підкреслив, що напруга навколо цього питання не вщухає і кілька років кияни борються за ліс.

Мер Києва наголосив, що київська міська влада неодноразово направляла листи та звернення прокурору Києва, начальнику Головного управління МВС України в м. Києві та начальнику Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області, Генпрокурору та ГПУ щодо забезпечення накладення заборони на вчинення будь-яких дій, пов’язаних зі зміною правового статусу зазначених земельних ділянок, вжиття заходів для усунення порушень законодавства внаслідок вчинення незаконних дій Коцюбинської селищної ради та притягнення до відповідальності винних у вчинених діях осіб.

Однак, тривалий час звернення Київської міської влади не давали позитивних результатів  і тому Київська міська рада звернулась до суду про скасування рішень Коцюбинської селищної  ради, якими передано у власність земельні ділянки за рахунок території міста Києва.

“Однак, на цьому спроби захоплення Коцюбинською селищною радою Київської області в судовому порядку земель міста Києва не припиняються. Коцюбинською селищною радою вчинялись подальші дії щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське шляхом розроблення проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське Київської області”, – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко нагадав, що Київська міська рада відмовила  в погодженні проекту землеустрою щодо встановлення та зміни меж селища Коцюбинське Київської області у зв’язку з тим, що ним було передбачено розширення меж селища до 4065 га, що фактично, без ухвалення Верховною Радою України рішення про зміну меж міста Києва, передбачало зменшення площі земель столиці за рахунок земель лісогосподарського призначення.

“На сьогодні територіальна цілісність меж міста Києва продовжує перебувати під загрозою, а ситуація що склалась має характер захоплення території міста Києва через судові рішення”, – наголосив столичний  голова.

Він підкреслив, що відповідно до Закону “Про столицю України – місто-герой Київ” рішення про встановлення і зміну меж міста Києва ухвалює парламент за поданням Київської міської ради. При цьому Київська міська рада повинна погодити це рішення з відповідними радами, з урахуванням історичних, соціально-економічних та інших особливостей території відповідно до законодавства України.

Крім того, додав він, Законом України “Про столицю України – місто-герой Київ” передбачено, що органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади Київської області сприяють здійсненню містом Києвом функцій столиці України шляхом участі у вирішенні питань щодо розширення меж міста Києва, якщо це необхідно для здійснення містом Києвом столичних функцій.

Кличко зауважив, що 1 травня цього року Указом Президента України  “Про зміну меж національного природного парку “Голосіївський” з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів міста Києва було розширено межі національного природного парку “Голосіївський” на 6 462,62 гектара за рахунок земель Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд”, що включаються до складу національного природного парку “Голосіївський” без вилучення у землекористувача.

“Звертаюся вас не допустити ухвалення незаконних рішень, а депутатів закликаю не порушувати закон і не голосувати за такі рішення”, – наголосив Віталій Кличко у листі до Бабенка.

За матеріалами сайту Київради.

2 коментарі

  1. Никита 26 Червня 2014 at 15:19

    “6 462,62 гектара за рахунок земель Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста “Київзеленбуд”” – интересно, из какого такого документа видно ,что 6 462 га принадлежит коммунальному предприятию территории г.Киева происходит по решению ВР. Не припоминаю,чтоб такое решение было. Да и вообще г.Киев свои границы не устанавливал наверное уже лет 30. А они могут официально быть где то в районе метро Шулявская. Я не против сохранения леса, но надо действовать не рейдерскими способами. Зеленгосп – это карманная структура и занимается выкачкой денег с бюджета на проведение озеленений, санитарных рубок и т.п.

    83.142.232.2**

    • Надія 30 Червня 2014 at 20:52

      А Ви запитайте у Іри Федорів, вона борець за “справедливість”.

      192.162.135.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539