Борзило знявся з виборів: невтішна соціологія

0

За тиждень до виборів у штабів, як правило, з’являється соціологія.

“Я точно знаю, що штаб Борзили отримав результат, що за нього проголосують десь 2,5 % виборців. тому він і знявся. Аби не ганьбитися, розумієте, бо результати виборів не приховаєш, а так знявся,” – розповідає джерело редакції “Сайту громади Приірпіння” в міській раді.

Джерело також повідомило, що депутат облради Борзило, який мав мерські амбіції, з горя поїхав за кордон. Кілька днів  до нього дійсно не можна було додзвонитись і йшли характерні гудки для дзвінків за кордон.

Зрештою у п’ятницю екс-регіонал Борзило повернувся на свій день народження до Ірпеня. Але він каже, що причина, по якій він знявся – зовсім інша:

“Бачу, що немає сенсу. Бо не бачу як працювати в цій раді. Я закликаю усіх зняти свої кандидатури і призначати позачергові вибори в раду.”

Але і на старті цієї передвиборчої кампанії було зрозуміло, що обирають лише голову. А щодо перевиборів ради, то тут є свої нюанси.

“Ви розумієте, що для того, щоб розпустити раду мають три місяці не відбуватись сесії? І право робити таке подання належить міському голові. Я особисто як в.о. міського голови-секретар ради звертався двічі до ВРУ про проведення позачергових виборів. 12 вересня отримав відповідь, що питання про дострокове припинення повноважень ради може порушити тільки новообраний міський голова,” – роз’яснює в.о. голови міста Ірпеня Богдан Мельничук.

“З таким клопотанням має право до парламенту звернутись голова ОДА. Ще один з варіантів, якщо рада порушує своїмирішеннями конституцію України та законодавство нашої держави. я лише в 2011-му році нарахував, що всі 9 подань прокурора депутати дружно відхилили,” – додає Мельничук.

Таким чином на виборах скоротиться не лише бюлетень 96-го округу, а й бюлетень. де будуть кандидати на міського голову.

Єдине, що зараз не розуміють виборці, це як депутат облради Ігор Борзило виконуватиме все. що обіцяв людям на дорогому папері.

“Ну от всі знають, що наш депутат Ярослав Салівонов ходив і агітував за екс-регіонала. Обіцяв всім, що низку проблем вирішать. Так вони і так це мають робити. Чи виберуть Борзила мером чи ні. Бо один – депутат облради, а інший – депутат місцевої селищної ради. От і побачимо, що з того, що Салівонов пообіцяв людям під час агітації буде виконано,” – говорить коцюбинчанка Ольга Матюшина.

“А головне зараз – кінець року. Тому десь за місяць і Борзило, і Салівонов, й інші депутати мають звітуватися перед нами. То ж ми чекаємо на їхні звіти,” – додає Матюшина.

Тим часом процес передвиборчої агітації у мерських перегонах триває й редакції вже відомі випадки підкупу виборців одним з лідерів перегонів, про що ми напишемо найближчим часом.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539