День тиші: яку макулатуру бачили приірпінці

2

moskalenkoРедакція підводить підсумки “дня тиші”. Як відомо, за день до виборів і в день виборів будь-яка агітація заборонена (і “за”, і “проти”).

Просимо всіх читачів надсилати до редакції фото агіток, які вдалося зробити у день тиші та день голосування.

У ліфтах селища Коцюбинське, де встановив зі скандалом рекламні дошки один з підприємців селища, котрий наближений до політичної команди кандидата, без попереднього обговорення з мешканцями-власниками квартир, продовжувала висіти у суботу зранку політична реклама.

Увечері саме в цьому місці, після посту у соцмережі про порушення закону України рекламу зняли.

fedoruk

До слова, поряд з цією агітацією одного з кандидатів-лідерів лише кілька днів провисіла агітація кандидата від “Самопомочі”. Її потім дуже швидко зняли і вона навіть до дня тиші не довисіла. Причини такого нетривалого рекламування поки невідомі.

IMG_5303

У день тиші до редакції кандидат Юрій Лісничий, який так недовго рекламувався в ліфті Коцюбинського поряд з міським головою Бучі Анатолієм Федоруком, прислав до редакції ось таку листівку, де йдеться про те, що нібито його політсила підтримує іншого кандидата – екс-“регіонала”.

fedoruk

На сайті можна знайти вичерпний список кандидатів, який підтримує ця політична партія і Федорук до тих, кого підтримує міський голова Львова не входить. Там дійсно значиться Лісничий.

Але, якщо така агітка на руку кандидату, то у сусідньому 96-му окрузі, до якого входить Буча хтось вирішив поширити неправдиву інформацію від екс-“регіонала” Ярослава Москаленка.

moskalenko

Але лише на цей чорний піар якийсь із штабів вирішив не розраховувати і поширив іншу листівку, аби нагадати про колишню партійну приналежність кандидата.

moskal

І варіантів листівки у цього невідомого штабу було кілька.

moska

Штаб опонента Москаленка і теж екс-“регіонала” Решетняка вирішив, що день тиші їхнього роботодавця не стосується і на старий плакат наклеїв новий. В 96-му окрузі технологи екс-“регіонала” Решетняка переконують – це єдиний кандидат від демократичних сил.

radaktor

Стиль агітації схожий кольором та шрифтом на те, як агітують кандидати блоку Петра Порошенка. Як відомо, суд вже заборонив агітацію у такому стилі кандидату на посаду міськогоголови Ірпеня Леоніду Танцюрі.

Відзначився аналогічною політкультурою і депутат Бучанської ради Олександр Таможній, який насправді, згідно з інформацією на сайті ЦВК, йде від Ліберальної партії  України, яку очолює нардеп, що голосував за недемократичні закони 16-го січня.

tamozhnii

Таку ранкову пошту читали мешканці Бучі.

post

Агітатори головного “радикала” країни, який разом з однопартійцями взяв у Бучанському межигір’ї по ділянці, заклеїв комусь паркан. На цих листівках на вилах персонаж, який дуже схожий на голову Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

lashko

Це свого роду помста за те, що “радикальний” проект екс-голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна (Ляшка) регулярно “тролять” на каналі Коломойського – “1+1”.

Прибирати агітпродукцію – завдання комунальних служб міста та місцевої влади, а також компаній, які здали рекламні площі в оренду кандидатам. Але, якщо агітбригада виїздила вночі, то комунальники можуть і не встигнути зачистити населений пункт від агітації, наявність якої порушує українське законодавство.

Просимо всіх читачів і в день виборів надсилати в редакцію “Сайту громади Приірпіння” світлини з агітацією, яку можна побачити у день голосування, а також фото та відеофіксацію правопорушень виборчого процесу.

2 коментарі

  1. Євген 26 Жовтня 2014 at 04:46

    Порушуючи Закон автор анонімної статті робить ведмежу послугу Сайту, який “хоче бути об’єктивним”: в деть тиші заборонено агітувати і “За”, і “Проти” всім, в т.ч. і Сайту! Тут же неприхована агітація проти тих самих кандидатів, що і протягом всієї виборчої кампанії. Хоча я бачив у суботу не зняту агітацію і за інших кандидатів (За кого не скажу – бо я, на відміну від автора, поважаю Закон!). В цей день можна критикувати лише комунальні служби, які не зняли агітки, і персонально міського голову (в.о.) Ірпеня за погану організацію роботи комунальних служб по видаленнню агіток. Але його – лише у випадку, якщо він нікуди не балотується. Так, по Закону, дотримання якого від інших вимагає Сайт! Ні кандидати, ні їхні штаби не зобов’язані знімати зі стовпів агітки. Хоча могли у другій половині п’ятниці попіаритись зніманням агіток… Але це вже тема іншої розмови…

    46.202.253.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539