Прокуратура судитиметься за дитсадок в Коцюбинському?

5

samooborona“Центр протидії корупції” надіслав в редакцію “Сайту громади Приірпіння” відповіді на звернення народного депутата-“ударівця” Віталія Іляшенка, який зацікавився незаконною приватизацією дитячого садка у Коцюбинському.

“Центр протидії корупції” разом з народним депутатом звернувся з повідомленнями про можливі порушення законодавства в діях Миколи Ільницького та Коцюбинської селищної ради до Прокуратури Київської області, Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю у Київській області,” – зазначає Ольга Веретільник, юристка ГО “Центр протидії корупції”.

“Під час отримання у користування та власність приміщення колишнього дитячого садка для діяльності Центру, був порушений порядок прийняття рішень селищною радою. Будівля колишнього дитячого садка не буда перепрофільована, так і залишилася будівлею дитячого дошкільного закладу, а отже, відповідно до ЗУ “Про дошкільну освіту” мала використовуватись для роботи з дітьми. До того ж, з точки зору антикорупційного законодавства, є сумнівними рішення селищної ради, за які голосував і зацікавлений депутат Микола Ільницький, що перебуває у стані конфлікту інтересів,” – додає Веретільник.

Також “Центр протидії корупції” направив звернення до Головного управління СБУ у Київській області аби правоохоронці перевірили факт отримання релігійною громадою 1 мільйона гривень від екс-міністра Олександра Клименка, який перебуває у розшуку і чиї закордонні рахунки заморожені.

СБУ, як і прокуратура, зацікавилось діяльністю отця-депутата Миколи Ільницького.

Безымянный

 

Безымянный

Попри свою обіцянку перед селищним головою та депутатським корпусом, Ільницький так досі і не прозвітував, як витрачає благодійні пожертви громади, лише на останній сесії попросив, щоб депутати взяли до відома перед приватизацією приміщення витрати на ремонт.

Але, якщо СБУ зацікавилось грошима Клименка, то у прокуратурі цікавляться іншим питанням.

Правоохоронці визнають: отець-депутат приватизував приміщення дитячого садочку “Білочка” і розглядають можливості позову до суду, а також вбачають порушення у самовільному будівництві паркану.

Безымянный

Безымянный

У своїй відповіді на депутатське звернення Ірини Федорів коцюбинський селищний голова так і не пояснив, яким чином пройшов процес ліквідації дитячого садка. У БТІ ця споруда досі значиться як дитсадок. Селищний голова Вадим Садовський у своїх відповідях традиційно відправляє депутата на неіснуючий офіційний сайт Коцюбинської селищної ради.

Безымянный

“До мене звернулися виборці й дали доручення з’ясувати, на яких підставах приватизували частину приміщення, яке було дитсадком і налажало громаді. Садків катастрофічно не вистачає. Також дали доручення розібратись із тим, на яких підставах загороджується майже гектар території довкала приміщення. Всі розуміють, що з церквою мало хто хоче конфліктувати. Але закони Божі не можуть суперечити законам України,” – наголошує Ірина Федорів.

“Більше того, навіть якби можлива була приватизація приміщень за законом, то закон дає можливість всім релігійним організаціям рівні права. Що тепер нам кожній релігійній громаді дати для приватизації 1500 метрів квадратних? Ну, і не треба забувати, що чисельні оголошення про продаж секонд-хенду та свідчення очевидців-медиків про ведення готельного бізнесу, доводять, що вимушені переселенці – це лише ширма для прикриття доволі потужного бізнесу, який будуть розвивати. Якщо керівництво УПЦ КП не реагує на наші численні звернення – значить тут є і їхній інтерес,” – додає Федорів.

Після рішення про приватизацію частини дитсадка громада, депутати та деякі члени виконкому вимагали у селищного голови ветувати незаконне рішення ради. Під клопотанням зібрали сотні підписів Коцюбинчан.

Зустріч з отцем Василієм у Михайлівському соборі, на яку приїхали депутатка Ірина Федорів та член виконкому Богдан Слюсаренко не дала жодних результатів.

Депутат-отець Ільницький прохання громади залишити дитсадок громаді, коли поїдуть переселенці назвав провокацією.

Нагадаємо, що 31 жовтня на сесії Коцюбинської селищної ради депутат в рясі заявив про те, що збирається приватизувати додатково 254 квадратних метри, які релігійній громаді дали на 5 років в оренду, і таким чином громада може втратити повністю 2 корпуси дитячого садка “Білочка”.

5 коментарів

  1. Леся 3 Листопада 2014 at 08:42

    А правда та справедливість є! Садочку в Коцюбинському бути!
    Що тепер скажете захисники депутата в рясі?

    77.239.179.**

  2. ella24 3 Листопада 2014 at 10:14

    чудова новина)) тепер тільки щоб до кінця довели… От іще б садовським вони б зацікавилися! Задовбав, чесне слово, скільки можна над людьми знущатися?!

    82.145.222.1**

  3. Анонім 5 Листопада 2014 at 20:00

    Якщо б у пана Миколи все було законно, не виникало б у громади зайвих питань та намірів протидіяти свавіллю. А коли, попри це, тут пахне бізнесом, і не зовсім прозорим та благодійним, це вже нахабність та сором якійсь, а не благі наміри УПЦ КП.

    46.185.11.1**

  4. Лора 6 Листопада 2014 at 11:51

    замечательно…

    109.237.89.2**

  5. Алина 24 Грудня 2014 at 19:56

    А еще верующим прикидывается! Совести нет!А во всем виновата местная власть!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539