Яценюк Федоруку та Карплюку не указ

0

Перед Новим роком вступило в дію доручення прем’єр-міністра України Арсена Яценюка про максимальну економію електроенергії по всій країні.

Це доручення стосувалося міністерств та органів місцевої влади, забороняючи освітлювати вуличну рекламу та адміністративні будівлі міст.

Не зважаючи на це доручення, влада міста Буча оновила ілюмінаційні гірлянди на стовпах вуличного освітлення, прикрасила кінотеатр “Акваріус”, навішала гірлянди блакитного кольору на дерева біля Київської площі, а також на будівлю самої Бучанської міської ради.

Це фото зроблене о 23:00. Людей на вулиці немає.

Безымянный

Окрім того, в центрі міста було встановлено знак, який підсвічується й досі.

Безымянный

“Після цього “оновлення” міста ми, активісти, зрозуміли, що для Бучанської влади і сам прем’єр не указ! Ми неодноразово зверталися на засіданнях постійних депутатських комісій із закликом зменшення витрат електроенергії в Бучі — відключити світлову рекламу та зменшити виростання електроенергії, знявши гірлянди з адміністративних будівель міста”, — розповідає Ірина Влащук.

На такі зауваження мешканців жоден депутат не відреагував. Тому активісти звернулися на гарячу урядову лінію із питань надлишкового освітлення і вже отримали першу відповідь.

Безымянный

“Побачимо, наскільки якісно буде виконувати КП “Бучанське управління ЖКГ” це звернення Виконавчого комітету Бучанської міської ради щодо вжиття всіх можливих заходів економного ставлення до енергетичних ресурсів України”, — додає Влащук.

Але ніхто волі прем’єра не виконує. Попри те, що листа направили ще в грудні, навіть посеред січня ніхто не заощаджує електроенергії.

Нагадаємо, що новостворений парк у місті Ірпені, який піарно відкривав кум міського голови Бучі Анатолія Федорука Володимир Карплюк, також освітлюють по вечорах.


park

Це при тому, що в квартирах українців, зокрема і в Приірпінні, вимикають світло.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539