Як забудовники Гостомеля кидають навіть екс-депутатів

8

Ірина Кульбовська – екс-депутатка Гостомельської ради. Покращити свої житлові умови хотіла з 1994 року, бо в одній квартирі, з її слів, жило три родини. Згодом отримала ділянку неподалік промислової зони. Це сталось у 2007-му році.

“Я вирішила продати земельну ділянку і купити квартиру по вулиці Черніхівській. Але перед тим вирішила спитати в селищного голови Гостомеля Анатолія Кириченка, чи надійний забудовник і чи не буде в мене проблем із квартирою. Кириченко відповів, що нічого хвилюватися, все в нормі, можна сміливо купувати квартиру”, – розповідає як було Кульбовська.

В інвестиційному договорі йшлося про придбання квартири у багатоквартирному будинку Екс-декутатка стверджує, що забудовниця Катерина Скопенко була дуже милою:

“Вона показала ліцензію, що має право на будівництво 4-ри поверхових будинків. Красиво розповідала, що має всі дозволи і все законно. Щодо каналізації, якої в нас досі нема, говорила, що будуть встановлені очисні споруди системи “Біотал”.

Схема будівництва багатоповерхівки на ділянці під індивідуальну забудову багатоквартирних будинків на той час лише починала діяти в Приірпінні.

Спеціальна комісія, до складу якої входить і селищний голова Анатолій Кириченко, прийняла рішення про введення будинку в експлуатацію.

акт

Одразу ж після цього почали заселятись мешканці. І вже через рік перший та другий поверхи затопило стоками.

“У ваннах та туалетах не стікала вода й відходи, усе йшло назад в квартири і ми буквально почали тонути в фекаліях. Почали шукати причину аварії. А так як наш будинок не взяв на баланс ЖЕК, ми створили ОСББ і ремонтні роботи нам доводиться самотужки. Ми перекрили воду, подавали її по годинах і почали розкопувати каналізаційну трубу. І яким було наше здивування, коли ми докопалися до істини – в нас не було зроблено не те що системи Біотал, як обіцяв забудовник, а навіть звичайної вигрібної ями не було. Сточну трубу забудовниця врізала в ливньовку, яка впадає в річку Ірпінь”, – розповідає інший мешканець будинку на Черняхівського Ігор.

11073217_940040456040398_537529953_n

За подібною схемою, як стверджує бучанець Віктор Бархоленко, каналізацію хотіли робити й родини бучанських забудовників мера Бучі Анатолія Федорука та мера Ірпеня Володимира Карплюка, але тоді громада не дозволила цього.

Гостомельським інвесторам довелося самотужки розривати трубу, щоб знайти першопричину і потім довгий час вимагати в забудовниці будівництво очисної системи. Забудовниця Скопенко натомість зробила майже впритул до будинку вигрібну яму.

Це ситуацію не врятувало. Для 40-ка квартир такої ями не достатньо, тому довелося своїми силами зробити ще й відстійник, у який додавати бактерії для перетравлення відходів, щоб не було запаху.

11072742_940040579373719_1691123021_n

Але запах все одно є. Вигрібна яма швидко наповнюється, чистити її мешканцям доводиться 3 рази на тиждень. За виклик однієї машини вони змушені платити 260 грн.

Кульбовська

“Вже згодом, зрозумівши, в яку халепу ми потрапили, а у нас проблеми не лише з каналізацією, а й з водою – скважина без паспорту, пробурена невідомо яким підприємством, електроенергія оформлена на одного власника, якому всі мешканці будинку сплачують кошти, ми почали з’ясовувати, яким чином на 13-ти сотках забудовниця отримала дозвіл будувати багатоквартирний будинок”, – говорить Кульбовська.

З’ясувалося, що селищна рада отримала від забудовниці 2 квартири в будинку.

Обидві вони були надані як службове житло двом лікарям Гостомельскої поліклініки.

“В одній з квартир живе гінеколог з родиною – Оксана Бабенко, а другу квартиру надали депутатці Жанні Лінчук. Вона не жила тут жодного дня, весь цей час вона квартиру здає. Якщо вона їй не потрібна як житло – нехай селищна рада цю квартиру продасть, а нам побудує очисну споруду”, – пропонує Кульбовська.

Місцева депутатка Тетяна Шальман, яка ініціювала прийняття в Гостомельській раді цензури та святкувала відкриття небезпечного для купання озера, як стверджують мешканці будинку, їхніми проблемами не переймалася. А це – її округ.

До слова, будинок знаходиться неподалік озера, яке відкривали для купання депутати родина Прилипків із місцевою владою. Мешканці Черняхівського стверджують, що за відсутності каналізації на сусідніх вулицях стоки ідуть просто в озеро.

“Кожне рішення давалося нам з боєм. Спочатку ми не могли отримати документи на квартири. Довелося через сесію приймати рішення про виділення частин будинку в окремі об’єкти власності, на підставі цього рішення пізніше будинок був визнаний як багатоквартирний. Хоча з самого початку в інвестугодах забудовник продала квартири, але коли почали оформлювати документи, з’ясувалося, що це не квартири, а частини будинку одного домовласника”, – розповідає місцевий мешканець Ігор.

Потім довго забирали у власність землю під своїм будинком у забудовника, тому що вона мала ще кілька будівництв і могла закласти землю в банк під заставу, як це зробили забудовники в Бучі, що будували будинок за цією ж схемою.

parkan

Зараз мешканці Черняхівського потерпають від талих вод через сусіднього забудовника, який перерив ливньовку, зробивши на її місці заїзд до свого будинку.

11063181_940040522707058_1098490461_n

Мешкнці звернулися за допомогою до селищного голови Кириченка, той сказав, що ливньовку розчистять, а трубу, що веде до великого відстійника, взагалі відріжуть.

“Як результат, ми знову лишилися сам на сам зі своїми проблемами. Я кажу Кириченку, якщо він обріже нашу трубу, то ми потонемо. А він мені каже – очі ж бачили, що купували.

17 березня засідала адмінкомісія з нашого питання. Головний інспектор відділу благоустрою та депутат ради Сергій Воронецький склав протокол про адмінпорушення, згідно якого нас мають оштрафувати. Фактично, це все, на що можуть піти при вирішенні питання в селищний раді. Але коли я сказала, що на документі – акті державної технічної  експертизи підпис Кириченка і він прийняв цей будинок в експлуатацію, члени комісії задумалися, але виходу запропонувати нам так і не змогли.

10563556_940040332707077_1404732038_n

На цьому ж акті поставила свій підпис і начальни к санстанції – Галина Савчук. Чому ж відповідати за порушення будівельних норм маємо відповідати ми, а не вони і забудовник?” – Резюмує Кульбовська.

 

 

8 коментарів

  1. Громада м.Ірпінь 18 Березня 2015 at 14:54

    Кому Вы поверили? Кириченку? Это ведь он посылал людей на Антимайдан. Это он ворует землю под видом выделения учасникам АТО. За это и другое его скоро возьмут за одно место Люстрационный комитет и ГПУ. ))

  2. Степан 18 Березня 2015 at 20:16

    А ці лохи дивились де купували квартири. Це приватний будинок розбитий на 48 частин. Явний лохотрон для сільських недоумків. Сама Кульбовська на сесії більше всього кричала, щоб прийняти будинок в єксплуатацію. Бо вона не купувала квартиру а отримала її задарма за те що лобувала інтереси забудовника.

  3. Ничего святого 20 Березня 2015 at 12:33

    Есть такое выражение на чужом горбу в рай заехать . Так и эта мадам решила попиариться и как бы ” доброе дело сделать” ни чего при этом не теряя, чтоб диведенты заработать на будущее

  4. Городок 21 Березня 2015 at 21:46

    А это случайно не та Кульбовская , которая в детском кафе в Городке водяру продает из чайничков , шоб не спалиться?

  5. Гостомельчане 25 Березня 2015 at 22:49

    Та самая , только водяру уже не продает.
    В ексдепутатстве квартирку халявную получила, кафешку в аренду за 1 грн.взяла , успешно ее засрала и на смутном бизнесе точку поставила. Ни одного дня нигде не работала .Всю жизнь тележки с барахлом тягает.
    Озеро ей мешает.., стоки ей в озеро сливаються…., жители не довольны…., а не ты ли голосовала когда дом в экплуатацию сдавали..Разве не ваши дети все лето на озере отдыхают? Для особо умных : воду из озера неоднократно исследовали в целях безопасности наших детей и никакой кишечной палочки там не выявили .
    Спасибо , Прилипку что зону отдыха сделал , а что ты для Гостомеля сделала? “активистка” хренова. Пропиариться решила .Оставьте в покое это озеро , будете гавкать , точно болото будет , тогда Марчук порадуеться когда гадюки с жабами во дворе жить будут, а ты гниль нюхать будешь. Думаешь мы не знаем в чем твоя активность заключаеться, бонусы зарабатываешь , знаем у кого, смотри не опоздай …, можешь не успеть ……
    А , что касаеться канализации , пусть Кислица продаст один участок и все вопросы решите.Она конечно женщина не щедрая , но есть альтернатива -в таком случае депутатишки могут сброситься по пару сотен баксов.И будет все в ажуре.

  6. Беня 30 Березня 2015 at 16:16

    Ирина когда-то этих Скопенко застройщиков насунула хороша , впарила им участок на
    котором проходят комуникации , тоесть нельзя возводить постройки . А за это получила
    двухуровневую квартиру в этом доме на Черняховского . Так что , надо еще разобраться ,
    кто круче аферы проварачивает , те кто застройщик , или те , кто сидит при власти и дает такие вещи делать , как разрешение на такую постройку , как вводить такой дом в эксплуатацию.
    Кстати Кульбовская тогда депутатом была , а тут прямо Робин-Гуд , у богатых забирает бедным отдает .
    Я думаю эта очередная афера с квартирой педиатра ей боком вылезет .
    А ещё хотелось бы , чтоб она попробовала отобрать вот у этих http://kotsubynske.com.ua/2014/12/31/%D1%85%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%83%D1%94-%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE/, думаю уже б на костылях ходила

  7. lawyer 6 Квітня 2015 at 14:24

    интересно , люди которые там живут , они понимают , что на постройку этой многоэтажки давалось куча документов разрешительных . Тоесть сейчас ваш управдом рассказывает , что во всем виноват застройщик . Вы должны одно понять , что мы с вами кормим целую армию чиновников-трутней для того чтоб такие ситуации не возникали , как сейчас у вас с канализацией . Мой совет , берите все разрешительные документы , смотрите , кто подписывал и пусть они отвечают по закону, ставили подпись , что канализация исправна , значить пусть отвечают перед вами и законом материально.

  8. Проти корупції 10 Квітня 2015 at 10:49

    Так, чула про неї багато, про цю екс-депутатшу Лінчук-гарний педіатр, а вона з подачі Кириченка захотіла її виселити, соромно!!! Жінка отримала квартиру за свою працю , і всі в Гостомелі , хто має діток скажуть, що Жанна Володимирівна- дуже-дуже хороший педіатр, в неї завжди черги,бо всі хочуть потрапити до неї на прийом Ще раз кажу – СОРОМ !!! Людина працею заробила цю квартиру, а не так як інші, своїм депутатством , отриманням землі і безкоштовним обміном, ні копійки не заплативши.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539