Не хочете приєднуватися до Ірпеня? Не приєднуйтеся!

1

У новому законі про добровільне об’єднання громад ключовим є поняття “добровільне”.

І хоча багато місцевих чиновників намагаються добитися створення таких громад у своїх інтересах і за вигідними їм форматами, жодних законних підстав на такий тиск вони не мають.

Ірпінь – досить велике місто з відповідно великою кількістю депутатів у міській раді. Їх там 36.

У селах та селищах, з якими Ірпінь хоче створити громаду, народних обранців значно менше. Таких населених пунктів більше 10.

Відповідно, представництво цих сіл у об’єднаному органі місцевої ради буде незначним і не дасть їм можливості повноцінно лобіювати свої інтереси.

У той же час Ірпінь навпаки лише розширить свій вплив. Звичайно, за ідеальних умов таке об’єднання було б корисним для невеликих населених пунктів, особливо – для дотаційних.

Вони змогли б отримувати частину прибутків зі спільного бюджету об’єднаної громади, особливо якщо її кістяк становитимуть багаті міста та села.

Та якщо є підозра, що великий сусід просто хоче розширити територію свого контролю задля банальних забудов ваших лісів, то йому можна просто відмовити.

Наприклад так, як це зробило наше село Дмитрівка, громада якого зібралася і проголосувала за відхилення пропозиції Ірпеня.

Автор: Олег Шанковський, журналіст “Української правди”

1 Comment

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539