Чому депутати Київської облради не пишуть запити?

0

Одним з критеріїв ефективності місцевого депутата є його вміння працювати з наданими йому законом інструментами впливу. Законним інструментом впливу депутата на установу, організацію будь-якої форми власності є депутатський запит.

На відміну від депутатських звернень, які може писати кожен обранець Київської обласної ради, депутатський запит має вищу силу. Його має підтримати на сесії голосуванням більшість депутатів. По суті, це не вимога одного депутата, а вимога усієї Ради.

Запит – це інструмент для боротьби з корупцією, залучення додаткового фінансування, захисту інтересів громадян та виконання доручень виборців.

За 4,5 роки каденції на рахунку депутатів Київської облради лише 19 запитів. При тому, що загальна кількість депутатів – більше сотні.

Для порівняння депутати Київської міської ради менше ніж за рік каденції написали майже 900 запитів.  

Ось ті проблеми, які піднімали представники усієї Київської області у своїх запитах.

Тут ви не знайдете запитів депутатів, які мали б представляти інтереси мешканців Пріирпіння: регіоналки Наталії Семко, сина Петра Мельника й регіонала Максима, регіонала Ігоря Борзила, Вікторії Кунгурцевої, Михайла Поплавського, Вадима Башуна, який у ЗМІ фігурує як організатор дерибану Біличанського лісу та УДАРівця Леоніда Танцюри, який більше року тому доєднався до дерибанників.

“От мені цікаво, що наші депутати за всю каденцію не знайшли жодної корупційної складової, жодної проблеми їхніх виборців? Вони не їздили 4 роки нашими дорогами? Вони не знають, що у нас бракує шкіл і садків? Гнати таких депутатів в шию і більше не переобирати ніколи в жодну з місцевих рад,” – наголошує мешканка Коцюбинського Лариса.

Громадський рух ЧЕСНО отримав також дані про відвідуваність депутатів Київської обласної ради і найближчим часом оголосить прізвища найзатятіших прогульників.

Нагадаємо, що “Громада Приірпіння” проводила свій власний моніторинг і журналісти зверталися до облради за офіційною інформацією. До кандидатів на відкликання тоді портрапив УДАРівець Леонід Танцюра.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539