Протести: активісти звинувачують в побитті людей Карплюка, а керуючий справами – БПП області

0

На акцію протесту проти свавілля забудовників та влади під стіни Ірпінського виконкому 6 серпня прийшло більше двох сотень мешканців Приірпіння.

Усі вони вимагали від влади Ірпеня та правоохоронців захисту активістів, чесного та прозорого розслідування справ побиття ірпінців Євгена Мельничука та Вадима Маштабея, а також бучанців Олександра Кулібабчука та Віктора Бархоленка.

На Кулібабчука напали одразу після програми “Схеми”, де журналісти поставили під сумнів сплату податків міським головою Володимиром Карплюком під час продажу квартир. Кулібабчук підозрює, що нападниками були люди Карплюка, який за інформацією ЗМІ, пов’язаний із будівельним бізнесом Приірпіння. 

Міський голова від побиття перед журналістами “СХЕМ” відхрестився у форматі смс. Розмовляти не став.

Не пройшло і кілька днів, як розбили голову ще одному активісту – захиснику зелених зон – Євгенові Мельничуку. Це сталося 4 серпня і за тим самим сценарієм: проти ночі невідомі це зробили поблизу його будинку.

Ось на фото цей хлопець, якого розпізнав Євген.

1

Підозрюють все тих же тітушок забудовників. В Інтернеті мешканці Приірпіння поширюють графіку, де прослідковується зв’язок підозрюваних з мерською командою.

Без імені

Люди прийшли не лише для того, щоб захистити активістів й унеможливити подальші напади. Громада вимагала мораторію на багатоповерхове будівництво в зелених зонах Ірпеня.

Цього дня в Ірпені мала відбутися сесія міської ради. Але напередодні депутатів попередили, що сесії не буде. Причина банальна – громада буде під стінами мерії.

1

“Так, напевно, можна сказати, що все вийшло так, як і очікували. Ніхто навіть не думав про бажану кількість людей на акції або про вирішення якихось додаткових організаційних питань. Всі робили одну справу! Активісти вирішили провести акцію прямої дії. Ми мали вийти на сцену під час сесії і зачитати наші вимоги. Напередодні, увечері, я дізнався, що сесію раптом відмінили. Що це було? Які б не вигадувалися версії, мені здається, що цього разу мерська команда відчула силу громади і злякалась. Хоча, звичайно, цього ніхто не визнає відкрито. Але факт залишається фактом – вони зробили все, щоб ми не зайшли до сесійної зали”, – розповідає один з учасників акції ірпінський активіст Ігор Юрчак.

“Мене не перестає дивувати те, що в прибічників Карплюка було маса можливостей виступати і відстоювати свої позиції, про які вони тихесенько говорять на сторінках ФБ. Як на мене, то це яскрава ілюстрація власної неспроможності, яка в дійсності, не підтримана нічим. Де той електорат, який підтримує Карплюка? Бандити-тітушки? І це все? Але ця палиця “о двох кінцях”! Пан мер, зі своєю командою повинні це зрозуміти. Під час мітингу Женя, якого побили, намагався постійно бути зі мною на зв’язку і я йому транслював все, що відбувалося. Я запропонував йому, щоб він звернувся до громади, коли б я підніс телефон до мікрофону, але йому ще тяжко говорити. Мітинг переконав мене ще раз в тому, що ми на вірному шляху. І ми переможемо. В наших силах відновити наше місто, скинувши банду бізнес-мародерів, які намагаються залякати наше місто своїми псами-тітушками. Ірпінь знов буде культурно-просвітницьким центром Київщини з високим рівнем комфортного проживання. Слава Ірпіню! Слава Україні!” – додає активіст.

Активісти кажуть, що акція була не запланована, ідея виникла спонтанно у лікарні після жорстокого побиття активіста Євгена Мельничука. Наступного дня самотужки готували плакати, домовлялися про техніку.

Активіст Дмитро Степовенко зробив плакат з фотокартками побитих активістів Приірпіння і порожньою клітинкою з питанням “Ти наступний?”

1

Як бачимо, знадобилися плакати ери екс-регіонала Володимира Скаржинського. Довелося лише дописати прізвище нового мера – Володимира Карплюка.

Начальник міліції Ірпеня Ігор Падюк, якого громада та присутній на акції заступник очільника області Дмитро Христюк викликали на сцену, розповів, що впізнаний Євгеном нападник був затриманий міліцією на три години та відпущений. Падюк зауважив, що міліція має право затримати людину на три години і що нападникам інкримінують пограбування.

Після цього присутні почали кричати Падюку “Ганьба”.

1

Люди вимагали відставки головного міліціянта Приірпіння, оскільки, на їхню думку, він працює на боці забудовників.

Після цього Падюк сказав, що виконує свою роботу й пообіцяв найближчим часом розкрити низку залежаних справ.

Зокрема, справу по підпалу машини активіста Лаврентія Кухалейшвілі та машини депутата Гостомельської селищної ради Юрія Марчука, а також справу по фірмі “Васко” – незаконне виділення землі в Бучі на підставних осіб, до якої, на думку активіста Віктора Бархоленка, причетний одіозний екс-регіонал депутат Ірпінської ради Юрій Прилипко.

На акцію також приїхали бучанці, зокрема, мешканці збудованого родинами Карплюка та екс-регінала Анатолія Федорука житлового комплексу Річ Таун.

Була присутня й дружина першого побитого активіста Олександра Кулібабчука – Наталія, які мешкають у цьому ж комплексі.

Наталія сказала, що вони з чоловіком та іншими активістами ведуть боротьбу з забудовниками, які також нищать ліс в Бучі.

Примітно те, що її чоловік Олександр впізнав на фото біля нападника Мельничука (знизу на фото ліворуч) свого нападника, який хотів незаконно заволодіти підвальними приміщеннями Річ Тауну, які з його слів оформив на себе особисто Володимир Карплюк.

1

Після подій на Єсєніна, Карплюк пише блог-звернення до міністра МВС Арсена Авакова на сайті Кореспондент, де каже, що проти нього та його політичної сили ведеться “брудна кампанія” і просить міністра тримати на контролі розслідування “даних справ”.

“… проти очолюваної мною політичної партії “Нові обличчя” ведеться брудна кампанія. Використовуються будь-які методи, спрямовані на дискредитацію партії. На це витрачаються шалені кошти, підкуповуються журналісти та редактори. Але наші опоненти пішли далі – вони почали бити активістів, щоб виборці думали, що ми маємо до того відношення”, – пише в своєму блозі Карплюк.

В соцмережі ФБ журналісти вирішили поцікавитися, хто ж та таємна сила, яка протистоїть, за словами Карплюка, партії “Нові обличчя” та б’є активістів.

1

Автор блогу на запитання журналістів не відповів, хоча замість нього вніс ясність в те,  кого ж звинувачує Карплюк, його підлеглий – керуючий справами Ірпінської ради Максим Плєшко.

1

На звинувачення одразу ж відреагувала очільниця штабу БПП в Ірпені Марія Шевченко.

1

Ми вирішили поцікавитися у прес-служби Міністерства внутрішніх справ, чи зветався із заявою до міністра Арсена Авакова Володимир Карплюк.

“Таке звернення в міністерстві не зареєстроване,” – повідомили нам телефоном у прес-службі.

Таким чином блог на “Кореспонденті” схоже є просто піаром, який має на меті показати, що Нові обличчя – жертва, щоправда, так і не відомого кого, бо всі члени Нових облич ходять неушкоджені.

А про справжніх жертв, мешканців Приірпіння, та покарання їхніх нападників мер Ірпеня  і не думав клопотати перед міністром.

Місцеві активісти кажуть, що такого в Ірпені не було навіть за часів екс-регіоналів. Деякі з них переконані, що громаду можуть довести до того, що бруківка на зупинках, які так злагоджено мостять для піару, може бути використана в Ірпені за призначенням…

БезымянныйАвторка: Олена Жежера, журналістка

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539