Пожежа в Бучі: жителі скаржаться на запах ацетону

1

Після пожежі у Науково-дослідному інституті склопластиків та волокна бучанці скаржаться на смог.

“Зараз у бучі, в центрі запах паленої резини, пластмасу та ацетону. Мені телефонували з Яблуньки, там також незрозумілий смог, тому в те що ДСНСики не знайшли шкідливих залишків в атмосфері, я не вірю”, – ділиться своїми відчуттями Сергій.

Вогонь спалахнув 25 серпня після обіду. Поруч із місцем займання житловий масив Бучі – вул. Тарасівська.

Місця пожежі працівники ДСНС встановили, що на території інституту сталося загорання легкозаймистих речовин у цистернах різних ємностей. Місцеві ж стверджують, що зайнявся цех, де виробляли акрилові ванни.

На місці пожежі приїхали бригади з усієї Київської області, зокрема, на місце подій у Бучу їхали бригади з Гостомеля, Боярки.

пож

Допомагати гасити пожежу приїхали столичні надзвичайники.

Безымянный

“Цікаво, як тепер Буча, яка хоче приєднати стільки населених пунктів, хоче функціонувати, якщо у нас, як виявилось, навіть пожежників не вистачає, щоб загасити полум’я у Бучі і їдуть рятувати нас зі столиці та інших населених пунктів?” – дивується Сергій.

Мешканці Тарасівської вдячні дснсникам за оперативну роботу.

“Пожежа не розповсюдилася на приватний сектор та сусідні гаражі лише завдяки їхній роботі та допомозі бригад з усього регіону. Перелякалися всі мешканці прилеглих будинків не на жарт. Ми з чоловіком в Київ їхали і з траси клуб диму побачили, одночасно дочка з дому дзвонить перелякана й повідомляє про пожежу, думаючи, що гаражі горять. Повернулися. Запах ацетону в квартиру непогано затягнуло, фари авто, що стоять біля ближніх гаражів поплавлені. Трансформаторну будку гаражного кооперативу міняти повністю доведеться, вона згоріла. Світла немає. Окрім цього того ж дня ще й трубу з водою біля нашого будинку прорвало.. Ми другий день ще й без води”, – говорить бучанка Юлія.

1

Вогонь приборкали лише у вівторок увечері. Жертв та постраджалих немає. На місці події працює оперативний штаб.

Мешканцям офіційно повідомили, що спеціалісти Держсанепідслужби здійснюють моніторинг забруднення атмосферного повітря і наразі шкідливих та небезпечних домішок у повітрі вони не зафіксували.

Надзвичайники кажуть, що наразі ситуація під контролем, причини загорання встановлюються.

 

1 Comment

  1. Атипичный журналист 26 Серпня 2015 at 20:12

    в Україні немає “мнсників” – є рятувальники, бійці ДСНС, адже МНС давно реформована у ДСНС

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539