Яка якість води у селищі Коцюбинське та чому вона руйнує дахові котельні?

0

Питання якості води мене турбує давно.

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я давно дійшла висновку про те, що 80 % наших хвороб пов’язані саме з низькою якістю води.

Накип на чайнику змушував задуматися, чи дійсно у нас в селищі з крану  тече якісна вода. Це мене турбувало навіть попри те, що мій будинок відносно новий. Йому немає і 10 років. Відповідно труби мали б бути ще новими.

УЖКГ “Біличі” на моє прохання дало результати аналізу СЕС по 4 свердловинам – дві на Меблевій і дві на Лісовій.

Результати у 2014 році, які мені надали додатком до цього листа, засвідчили, що якість води у крані нібито в межах норми.

Безымянный

Я колись доволі нетривалий час працювала у СЕС і мені хотілося провести окрема незалежне дослідження. В одному з гіпермакетів, який розташований у Києві, з’явилася лабораторія, де тепер воду тестують безкоштовно. Там є всі необхідні реактиви.

Безымянный

Набирала воду в приміщенні для вахтера у своєму будинку, оскільки у квартирі в мене стоять фільтри. Також зробила забір води і селищній раді.

На щастя, незалежна лабораторія підтвердила, що якість води у нас в межах норми. Щоправда у селищній раді показники дещо гірші, але попри це все одно у межах допустимого.

Безымянный

Ситуація з водопостачанням для мене вже зрозуміла, але залишається питання відповідального ставлення до найдорожчого майна громади – котелень, яке руйнує таж сама вода через хлатність. Яка б не була якість води – вона має здатність руйнівної сили для техніки.

На початку опалювального сезону я зайшла у приміщення дахової котельні і виявила, що у порівнянні з минулим роком її остаточно занедбали.

Безымянный

На підлозі через воду піднялася плитка.

Безымянный

Вода постійно крапає та підтікає і на плитці та обладнанні вже є окис та корозія.

Безымянный

Заходила до сусідів, які живуть на горішніх поверхах, і вони показували мені перші наслідки такого недбальства у них на стелі. А далі буде гірше. Вони звертаються до УЖКГ “Біличі”, але там їм роз’яснили, що всі питання до того, хто експлуатує котельню – до “Мастер-Енерго”.

Мешканці Лісової теж неодноразово скаржилися на зенедбаний стан котелень.

Я завезла відповідне звернення до “Мастер-Енерго” і проінформую громаду про результати щойно отримаю відповідь. Нагадаю, що в селищі Коцюбинське є три будинки з даховими котельнями, які обслуговує “Мастер-Енерго” – Меблева 11-Б, Лісова 20-А, Пономарьова 6-А, де я мешкала до переїзду на Меблеву 11-Б впродовж останніх 6 років.

Тому питання дахових котелень – майна, яке віддали на обслуговування безвідповідальному “Мастер-Енерго”, мене турбує якнайбільше.

Варто зазначити, що після нашої боротьби, завдяки якій на котельні повернули лічильники, мешканці підтвердили, що тариф став значно меншим.

БезымянныйАвторка: Олександра Куцан, коцюбинчанка

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539