Екс-заступник міноборони Кредісов хоче 16 квартир ЖК “Коцюбинський”

0

Вячеслав Кредісов вкотре програв на виборах. Його не обрали до Київради від партії “Єдність”. Але, якщо на виборах Кредісов, який у 2010 році балотувався на селищного голову Коцюбинського, проявив столичний інтерес, то свої майнові інтереси він і далі відстоює в селищі Коцюбинське.

У Ірпінському суді Кредісов ніяк не визначиться, скільки ж квартир у мешканців ЖК “Коцюбинське” він хоче забрати: то 11, то 16, то 21, то аж 40 квартир!

Кредісов, який не зміг відібрати майно у людей через суд, у новій судовій справі, хоче відмінити угоди на купівлю спірних квартир. У цій новій судовій справі “Мьолі-Інвест” зазначає, що у 2010 році вона нібито не передавала права на 16 квартир мешканцям ЖК “Коцюбинський”.

Це видається дуже дивним, адже починаючи з 2010 року судами було встановлено, що саме мешканці набули прав на спірні квартири, а “Мьолі” – їх втратило. Кілька років поспіль Кредісов та “Мьолі” роблять вигляд, що забули про те, що продали права на спірне житло й не гребують нічим, аби вигнати людей із законно придбаного житла.

В Ірпінському суді адвокат “Мьолі” заперечував проти проведення відеозйомки та виривав відеокамеру у мешканця ЖК “Коцюбинський”, намагаючись силою зупинити проведення відеофіксації! На щастя, наші мешканці дали йому відпір та ніхто не постраждав.

Цей адвокат, напевно, не знає нових законів, згідно з якими, відеозйомка судового засідання проводиться без наявності спеціального дозволу суду. Так навіщо мати знання, якщо можна вирішити питання “іншим шляхом”, наприклад, силовим?

Далі у судовому засіданні було ще цікавіше: адвокати, які захищають інтереси “Мьолі”, намагались запевнити суд, що Кредісова вони не знають. На моє питання, де власне Кредісов або його представники, вони робили вигляд, що не мають до нього жодного відношення.

Адвокати знову забули, що в інших судових процесах вони безпосередньо представляли інтереси Кредісова. Про що свідчить довіреність.

Без імені

Під час нових  судових засідань в Ірпені виявилося, що підставна компанія Кредісова “Мьолі-Інвест” ще торік безкоштовно переуступила йому цінні папери на понад 10 квартир у комплексі. Хоча Кредісов у сюжеті “Грошей” заявляв, що не має до цієї структури жодного відношення.

Тоді чому цьому незнайомому пану “Мьолі” дарує понад 1000 кв метрів? За гарні очі?

До речі, Кредісов на суд не з’явився, тобто він “забув”, що має цінні папери на десяток квартир?  Якась дивна у панів амнезія…

Справи, які ініціює Вячеслав Кредісов проти мешканців, завжди розглядаються з грубим порушенням прав простих громадян.

От, наприклад, у попередній судовій справі суддя Ірпінського суду  Оксана Пархоменко “забула” зняти арешти з квартир, які вона застосувала на прохання Кредісова. І це незважаючи на те, що розгляд справи по цим квартирам вже давно припинено! У зв’язку з арештами, прості мешканці тепер не можуть дооформити свої права на квартири.

Цього разу, суддя Ірпінського суду  Світлана Оладько не залучила Опікунську раду для захисту прав 6-річної дитини. А її помічник “випадково” повідомила мешканцям, до яких позивається “Мьолі-Інвест”, не той час судового засідання. Випадково?..

Наталія Толуб, мати 6-річної дитини зазначає:

“За нашою участю відбулось вже багато судів за позовами Кредісова. Всі суди завжди залучали опікунську раду до судового процесу. Суддя Оладько – перша суддя, яка відмовила нам у цьому. Я вважаю це грубим порушенням закону, тому подала проти цієї пані заяву у Генеральну Прокуратуру та Кваліфікаційну комісію суддів, а також звернулася до низки відомих депутатів з проханням  написати свої звернення до відповідних органів. Оладько має відповідати за своє беззаконня.”

А ось Алена Негай вже п`ятий рік потерпає від одіозного колишнього посадовця. Він змусив її нервувати не лише під час вагітності. З двомісячним немовлям вона змушена ходити до Ірпінського суду на засідання. Але навіть, якщо є можливість прийти, у Ірпінському суді свої правила. З немовлям до судової зали не так просто попасти. За родину вступилися сусіди, вони вимагали впустити Негай до суду та захистити її права.

Намагався Кредісов і виселити бійця АТО, поки той захищав нашу родину. Я була адвокатом бійця на суді і ми його виграли.

Незважаючи на купу заяв в Прокуратуру та МВС жодне слідство не проводиться. Вже декілька років. ЖК «Коцюбинський» вирішило не мовчати та пікетувало МВС та Генеральну Прокуратуру. Більше 80 мешканців комплексу зібралися під стінами Головного слідчого управління та Генеральної Прокуратури. Вони вимагали оперативних слідчих дій щодо колишнього заступника міністра оборони В. Кредісова, який вже багато років відсуджує 100% оплачені квартири в ЖК. Мешканців згуртував страх перед екс-чиновником.

На цьому розлючені мешканці  ЖК “Коцюбинский” не зупинилися. З плакатами: “Кредісов – рейдер” та “Посадіть Кредісова” вони мітингували і під офісом відомої міжнародної компанії  “Ernst  and Young”. Там працює керівником рідний брат Кредісова – Олександр.

Олександр Золотухин, громадський діяч, адвокат, боєць батальону “Айдар” зазначає:

“Оскільки на сьогоднішній день відкриті кримінальні провадження по всій родині Кредісова (стаття шахрайство в особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою – прим. авт.), ми хотіли дізнатися, чи має рідний брат також відношення до махінацій на ринку нерухомості. За інформацією, якою ми володіємо, на дружину  брата Кредісова оформлена частина квартир у комплексі. Цікаво що, за повідомленнями ЗМІ,  “Ernst & Young” проводить аудит в Мінобороні. Вячеслав Кредісов фігурував у скандалах  щодо привласнення величезних бюджетів, виділених Мінобороною на будівництво житла для військових. Чи знайшов рідний брат Олександр  махінації свого родича?”

Тим часом, Кредісов засвітився у новому скандалі на ринку нерухомості з ЖК “Лимонад”.

Хто буде наступним і скільки ще років  правоохоронці будуть закривати очі на афери колишніх можновладців? ЖК “Коцюбинський” офіційно заявляє, що ми  не дамо виселяти наших сусідів та не дозволимо ігнорувати чисельні злочини екс-заступника міністра оборони Кредісова.

Без іменіАвторка: Орина Бойко, коцюбинчанка та правозахисниця

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539