Понад 200 квартир залишились без опалення

1

Падає перший сніг. У селищі Коцюбинське у будинку Пономарьова 2/2 немає опалення. У цьому будинку створили ОСББ, тому комунальні структури тут ні до чого.

Але опалення немає не без участі депутатів із Нових облич – Ігоря Рожанського (чинного депутата Коцюбинської селищної ради), депутата Олексія Олійника (чинного депутата Ірпінської міської ради).

12 листопада 2014 року депутатом Олійником (якого в нашому окрузі не обирали, бо наші інтереси мав би предсталвяти екс-регіонал депутат Рожанський) було організовано такі собі збори  “громадян” в моєму будинку. Мета цих зборів – усунення створеного власниками квартир ОСББ від управління будинком. За інформацією людей, присутніх на цих зборах безпосередньо, Олійник і Рожанський запевняли мешканців у тому, що наше ОСББ – шахраї і нам платити не потрібно.

Безымянный

І цим представникам громади люди повірили і перестали платити! Як наслідок такої недолугої депутатської діяльності та діяльності виконавчого органу нашої ради, до якого входить Богдан Слюсаренко, ми тепер маємо заборгованість за попередній опалювальний сезон у розмірі 104 000, 00 грн. І “Нафтогаз” припинив газопостачання для нашого будинку до тих пір поки заборгованість не буде погашено.

Тепер я пропоную Ігорю Рожанському та Олексію Олійнику пройтися по всіх тих 120 квартирах, які не платять, і розповісти їм, хто в цьому будинку господар насправді, або скинутись і сплатити цей борг особисто!

Бо навіть, якщо хтось із них поїде в “Нафтогаз” особисто і буде благати увімкнути нам газопостачання то 14 грудня його знову відімкнуть через борги.

І головне, що громада селища обрала “старих” депутатів-«господарників» попередньої каденції знову під новим брендом – “Нові обличчя”.

А тепер коротко розповім історію нашого будинку з самого початку для тих, хто хоче знати більш детально.

З 2011 року співвласники будинку-новобудови № 2/2 по вул. Пономарьова в смт Коцюбинському ведуть боротьбу з рейдерами – дочірнім підприємством забудовника ТОВ “Облжитлобуд”. Наприкінці 2008 року в даному будинку з’явилося таке собі Дочірнє підприємство Управління житлово-комунального господарства “Добробут”, Директорка якого – тогочасна Валентина Олійник, усім розповідала, що вона представляє власника будинку є законним надавачем послуг.

Дане підприємство було засноване наприкінці 2008 року і зареєстроване всупереч законодавства як Дочірнє підприємство Управління житлово-комунального господарства “Добробут”. Хоча дочірнім підприємством управління житлово-комунального господарства воно, звичайно ж, не було. Насправді воно було дочірнім підприємством ТОВ “Облжитлобуд” (забудовника, який вирішив подоїти цей будинок на 219 квартир), що відображене в ЄДР і що, відповідно до ЗУ  “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” мало б бути зазначено в назві даного підприємства. Проте Ірпінські державні реєстратори то такі чарівники, які виконають будь-яке ваше побажання. Даний факт ввів в оману багато кого з власників квартир, які помилково думали, що Добробут є комунальним підприємством. І якщо  воно заявляє, що є балансоутримувачем даного будинку, то, відповідно, будинок було передано на баланс комунальному ЖЕКУ.

У 2011 році співвласники даного житлового комплексу зібралися і утворили «ОСББ Білицька Перлина». Особисто я тоді голосувала проти його створення, оскільки бачила, що люди не розуміють, що створення ОСББ – це самостійне управління майном і відповідальність і що створивши ОСББ, треба цю справу доводити до логічного завершення. А власники створили і забули.

В 2013 році до мене звернулася група власників квартир на чолі з Головою Правління з проханням допомогти їм виселити рейдерів з наших технічних приміщень і розпочати роботу ОСББ.

Вивчивши наявну документацію, я дізналася, що в 2011 році Коцюбинська селищна рада прийняла рішення про призначення балансоутримувачем нашого будинку ОСББ «Білицька Перлина». Що абсолютно відповідає нормам діючого законодавства.

Безымянный

Але всупереч діючому рішенню Коцюбинської селищної ради і всупереч діючому законодавству в 2012 році Виконком КСР, до якого, до слова, входить чинний депутат Ірпінської міської ради Богдан Слюсаренко від Нових облич, чомусь погоджує ДП УЖКГ «Добробут» тарифи на даний будинок. БЕЗ БУДЬ-ЯКОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ на цей будинок, без рішення загальних зборів співвласників цього будинку, яким би співвласники призначали ДП УЖКГ «Добробут» управителем або надавачем послуг. Просто, тому що Добробут попросив. Наш виконком теж чарівники, які можуть виконувати будь-які ваші прохання. Звертайтеся, якщо що. Особисто я вважаю таке рішення злочинним, оскільки тут чітко проглядається корупційна складова.

Дані тарифи на той момент були явно завищені.

Далі Добробут звертається в Ірпінський міський суд із позовом до УВАГА!!! Коцюбинської селищної ради з метою скасувати Рішення КСР про призначення ОСББ балансоутримувачем (бо, мабуть, у когось все ж таки десь тумблер спрацював, що щось тут незаконно). Проте, особу, щодо якої винесено дане рішення чомусь навіть не намагаються залучити до процесу ні, звичайно, Добробут, ні юрист селищної ради, ні суд. Правда ж дивно? Але завдяки небайдужим депутатам КСР (яким ми дуже вдячні) ОСББ дізналося про даний процес і вступило в нього третьою особою. Добробут звичайно ж програв даний процес. Рішення КСР залишилося в силі.

В 2014 році, коли Януковича витурили з країни, Нафтогаз став менш заангажованим і почав укладати договори з ОСББ, які боролися з рейдерами. Так сталося і з нами.

В вересні 2014 року між ОСББ «Білицька Перлина» та ПАТ «НАК «Нафтогаз» було укладено договір купівлі-продажу газу, який призначався для виробництва тепла.

Проте, новий директор Добробута, Мучак В.С., рази три самовільно проникав до наших котелень, міняючи там замки на інші. Міліція жодним чином не реагувала на виклики. Потім нашим співробітникам, які мали б готувати котельні до опалювального сезону почали погрожувати вбивством (пані Олійник по телефону особисто погрожувала нашому сантехніку, що його знайдуть повішеним, якщо він зайде до котелень і почне їх готувати до опалювального сезону). Коли група кавказців з Ірпеня приїхала додому керівника організації, з якою було укладено договір на обслуговування котелень і погрожували йому на його власному подвір’ї в присутності членів родини та малолітніх дітей, люди звичайно ж полякалися. Міліція – як завжди.

Мучак навмисне не давав запустити котельні, вводив людей в оману, що будинок людям не належить, що будинок належить Облжитлобуду, що приїде «хазяїн» і наведе порядок і т.д. Підбурював людей проти ОСББ, розповідав їм нісенітниці про те, що ОСББ взяло кредит в банку і заставило будинок, що у них тепер банк повідбирає квартири. Розповідав про те, що ОСББ навмисне не запускає опалення, що не дає йому запустити опалення в будинку.

Ще в жовтні я звернулася за допомогою до депутата Олійника Олексія і до депутата з мого округу Рожанського Ігоря. Потім з’ясувалося, що Олійник активно допомагав Добробуту (причиною думаю було недобудоване приміщення в моєму будинку, яке Олексію дуже сподобалося). І як потім з’ясувалося, щойно виграли суд депутат Олійник хотів отримати довіреність у селищній раді на відчуження майна – приміщення на першому поверсі.

Рожанський спочатку допомагав ОСББ, здавався мені адекватною особою. Проте, одного разу, коли я йому зателефонувала, він мені відверто заявив, що екс-регіонал Вадим Садовський сказав йому не лізти і він «умиває руки». От такий у нас депутат…

Так що шановні представники Нових облич! З Вас 104 тисячі гривень і поквартирни обхі із роз’ясненням для мешканців:

“Ми депутати Вас обдурили, через нашу некомпетентність (або заангажованість), ми переконували Вас не платити ОСББ і Ви та Ваші діти сидять у мороз без опалення. Тому ми просимо Вас заплатити…”

Багато хто із мешканців готовий у суді підтвердити, що до несплати за опалення їх спонукали ці два депутати – Олійник і Рожанський.

Ну, і я думаю, таким депутатам-«гаспідарникам» не зашкодить скласти мандати. Громаді так точно Ваша відсутність у радах принесе тільки полегшення, бо так, як ви «працюєте» на сесіях і в округах – це пряма загроза для громади.

Без іменіАвторка: Наталія Коломієць, коцюбинчанка

1 Comment

  1. Super-Rostik333 30 Листопада 2015 at 16:30

    Да скільки ж можна на Нові Обличчя тикати, коли самі мордою не вийшли.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539