У Бучі вибухнула бойова граната – постраждали діти

0

У центрі Бучі в неділю о 18:30 вибухнула бойова граната РГД-5. Це сталося на перехресті вулиці Енергетиків з вулицею Богдана Хмельницького.

Наразі встановлено, що в результаті вибуху гранати постраждало восьмеро осіб, серед них шестеро дітей, троє з яких доправлено до лікарні з травмами різного ступеню тяжкості. Четверо підлітків Аліна (дівчатам по 14 років), Аня (15 років), Маша (16 років) та Андрій, якому того дня саме виповнилося 16 років, учасники танцювального колективу “Фантазія”, які цього дня виступали в Будинку культури на честь Дня захисника Вітчизни.

“Діти вирішили після виступу піти в піцерію “Алладин”, щоб відсвяткувати День народження Андрія. Моя донька мала бути з ними, але в останнім момент ми поїхали до бабусі”, – розповідає мама однієї з танцівниць Ольга Андрущак.

“Андрій сирота, його виховує бабуся. В цей день він хвалився, що завтра ж поїде в паспортний стіл і здасть документиаби отримати паспорт.. Але зараз він на операційному ліжку в Києві”, – додає Ольга.

1

Хлопцю дісталося найбільше – уламок з гранати поранив обличчя й коліно, яке раніше вже було опероване через меніск.

“Дитині довелося кілька років не танцювати аби відновити коліно. Він повернувся в колектив лише півтора року тому. І тут знов така біда. Але дитина явно народилася в сорочці – осколок міг потрапити в серце, але влучив в мобільний телефон, який лежав в нагрудній кишені куртки і від удару розлетівся на друзки”, – розповідає Андрущак.

Ось автівка, в яку влучив уламок.

Без імені

Як розповідають працівники магазину “Лоток”, поблизу якого стався інцидент, кілька дорослих з’ясовували стосунки нібито на грунті ревнощів. Молодики не поділили дружину.

Внаслідок сварки 36-ти літній бучанець Андрій Пронченко, який мешкає за адресою – вулиця Нове шосе, кинув бойову гранату. Інший учасник конфлікту – Вячеслав Пономаренко, який мешкає поруч з Пронченком, отримав, як і підлітки, поранення, внаслідок вибуху.

Батьки дітей лікують їх самотужки. У дівчаток багато осколків на ногах, у однієї дівчинки два осколки витягнути одразу не змогли.

Але найбільша допомога зараз потрібна Андрію.

Редакція “Громади Приірпіння” просить усіх небайдужих допомогти хлопцеві й по можливості перерахувати кошти на його рахунок – 5168 7573 0011 0295 (Приватбанк) Зайченко Андрій Костянтинович.

Після операції його чекає довга реабілітація.

Як бойова граната опинилася у мирному місті поки невідомо, хоча версія торгівлі зброєю з АТО не виключається. Як повідомив заступник начальника поліції області Дмитро Головін, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили три гранати і два десятки патронів різного калібру.

Вилучені речові докази направлено до експертно-криміналістичного центру.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539