Ірпінь прощався з лісом під прицілом карплюківських посіпак

1

Вихідними в Ірпені пройшла акція прощання з лісом на вулиці Єсєніна. Там нещодавно забудовник  (фірма “Орлан”) знищили цілу посадку вільхи. Мета акції була донести людям, що якщо нічого кардинально не змінити, то нехай вони забудуть про те, що наше місто колись називалося “місто в лісі”.

А ті декілька парків, які зробили не для людей, а для того аби продавати побільше квартир, ситуацію не те, що не змінюють, а навпаки слугують ширмою для остаточного знищення лісу! Мета нашої акції, якраз і була спрямована на те, щоб зробити суспільний резонанс, щоб люди нарешті задумалися над подальшою долею нашого міста.

У нас вже немає інших можливостей донести до людей інформацію про проблему знищення ірпінського лісу! Якщо мешканці Ірпеня думають, що знищення лісу десь на Єсеніна, чи десь на Мечнікова їх не стосується, то нехай потім не ниють, що не можуть свою дитину влаштувати в дитячій садок, чи що школи переповнені. І хай не бідкаються, що робити, коли почують звук бензопил у себе під вікнами.

Знищення лісу і проблеми з соціальною інфаструктуром (садочкі, школи) це ланки одного ланцюга. Включайте свої мізки і думайте, що знищення лісу, це нове багатоповерхове будівництво, а будівництво – це збільшення кількості населення.

11

У свою чергу це створює величезне навантаження на інженерну та соціальну інфраструктуру. Прошу, тільки не ведіться на пропаганду від Карплюка-67, що мовляв за 24 роки нічого не робилося, а тут прийшов “месія” і побудував дитячу поліклініку, садочок, парки!

За парки я вже сказав для чого їх створювали, про поліклініку скажу так –  по-перше поліклініку не будували з “нуля”,  будівля і навіть дах там старі! То скажіть мені? будь ласка, на що там було витрачено 11 мільйонів гривень з держбюджету?

На акваріумних рибок??? Чи, може, на картинну галерею?

Якщо у декого проблеми з пам’яттю, то я нагадаю, що за останні 24 роки в Ірпені побудували 2 величезні школи № 12 у 1994 році та №3 у 1998 році, при Олегу Бондарі добудували 5 поверхову (!!!) дорослу поліклініку. То що Володимирові Скаржинському чи Бондарю пам’ятник поставити за це? Робити життя людей кращим і будувати об’єкти інфраструктури – їх робота, як тепер це робота Карплюка.

А скільки вони знищили і вкрали зелених зон? І продовжують красти, тепер вже під прикриттям Карплюка.

Акцію “поховання Ірпінського лісу було призначено на 12:00 на Єсеніна.

Приїхавши туди, я побачили величезну кількість людей. Було багато активістів, 2  телеканали  – 1+1, “Україна”. І дві прокарплюківські камери – “Правда тут”, “Ірпень ТВ”.

Була також група підтримки забудовника Карплюка – це депутатська родина “банда” Небог. Екс-депутатка Гостомельської ради Лариса Небога та її чоловік, який також був депутатом Ірпінської ради і навіть входив в земельну комісію у 2006-2010р. Разом з ними були проплачені кричалки і двоє неадекватів, один з яких був явно в тижневому запої!

Він потім і був причиною конфлікту з бійкою! Ця вся “група підтримки” на вихідних виконувала роль “Громади Ірпеня” і нічого, що всі вони живуть в Гостомелі, цирк повинен гастролювати!!!

1

Я приїхав не з порожніми руками, а привіз траурний вінок зроблений з живих гілок сосен, які вирізали на вул. Натана Рибака. Там колись була велика зелена зона, де нібито мали б квартири отримати афганці.

Цей вінок – нагадування владі про те, що саме вони є вбивцями лісу! Як тільки я виніс вінок з авто, до мене підбігла “журналістка”, як я зрозумів, з “Ірпінь ТВ”, і почала ставити дивні питання.

 

Одразу були помітно, що їхньою головною метою було перекрутити інформацію і саму мету цього заходу. Перше її питання було, “чому саме вінок з гілок сосни, адже тут на Єсеніна немає сосен?”

Це при тому, що стояли ми обабіч соснового лісу, який там таки є. Та й взагалі, до чого тут є чи немає! Вінок – це символ. Мета акції це привернути увагу до знищення Ірпеня, як “міста у лісі”, знищення його ідентичності як зеленого міста.

Знищення тисяч і тисяч дерев, які вже знищенні і плануються ще знищуватися цими “лісорубами”.

Тон цієї “журналістки” одразу дав зрозуміти, що є вже упереджене ставлення. Вона накинулася на мене з питаннями, чому ми проти людей? Мовляв до Ірпеня приїхало 5 000 переселенців і вони хочуть тут залишитися! Ця “журналістка”, ймовірно, просто відробляє гроші й тому перевірка фактів її не цікавить.

1

Хто їй сказав, що до нас приїхало стільки переселенців? Це по-перше. А по-друге, до чого тут переселенці взагалі? Невже добрі забудовники хочуть знищити і забудувати місто для того, аби всіх переселенців забезпечити житлом?

Одним словом непрофесійність і цинізм цієї так званої журналістки проглядався неозброєним оком! Я відповів їй, що не треба переводити знищення лісу до проблем біженців! Я поставив їй питання, а звідки у біженців кошти, аби купувати квартири? І знаете, що вона мені відповіла? Що вони там продають квартири, а тут купують!!!!! ПАУЗА!!!

Пояснив “журналістці”, що нехай будують в 10 км за Ірпенем, де сотні гектарів полів, і місцеві люди в ноги упадуть забудовникам, які прийдуть туди з інвестиціями! А нам тут не треба будувати! Все, набудувались вже.

Окремо хочу сказати про клоунів, які їздять до Ірпеня на гастролі. Це про родину колишніх депутатів Небог. Карплюк і Ко зрозуміли, що “тітушки-журналісти” викликали в суспільстві резонанс також і через те, що побили активістів. І що стали гарним інформаційним приводом, для приїзду журналістів, зокрема програми “Гроші”.

Тому вони вирішили засилати на такі події нібито іншу “місцеву Громаду”, яка має цілком протилежну думку, про те, що все законно і мало того, ще дають квартири АТОвцям! Оце зараз буде улюблений інструмент для маніпуляції свідомістю людей.

На кого розрахован такий цирк не знаю. Якщо Карплюк і Ко думає, що всі такі дурні, то він недооцінює громаду.

Керує заїжджою “громадою” та ж таки Небога. Криклива така, що перекричить ансамбль “песні і пляски”. А що тут такого гроші ж не пахнуть! Тим більше їхній син працює нібито у Карплюка якимсь клерком, а вони ж хочуть так відробити, аби він хоч на одну сходинку піднявся. У Карплюка майже всі робітники, займають місця в їєрархії не за рівнем здібностей і розуму, а по тому критерію, хто краще вміє вислужитися.

Коли ми вже збиралися починати йди до ради, чоловік на підпитку, про якого я писав, по домовленому сигналу “главаря банди” накинувся на труну і почав її топтати. Він підняв труну і хотів її перекинути через паркан до забудовників. На нього одразу кинувся один з наших активістів, аби завадити йому і завалив його на землю.Але чоловік все одно не заспокоювався і коли вже понесли труну, знов намагався її перевернути! Далі він викинув кришку труни через паркан. Кришку ми повернули і пішли ходою на раду.

1

Попри дощ люди йшли разом з нами. На вулиці Соборній до нас приєдналися й інші автомобілі, які проїжджали повз! У людей ця подія викликала неоднозначну реакцію! Але вона ніколи не залишила байдужим!

Прийшовши пішою ходою до ради встановивши символ знищеного лісу перед радою і підключивши мікрофон, ми провели наш ірпінській ліс в останню путь.

Кожен охочий зміг висловитися про “покійного” добрим словом! Евгений Мельничук сказав, що в тому, що у вбивстві лісу винні забудовники, які як шакали залізли в раду. Тетянка Ірпінчанка нагадала людям, що ліс це наші легені і його знищення призведе то того, що не дерева, а наші легені будуть фільтрувати тонни забруднуючих речовин! Вже і діти даліються на те, що тривалий час кашляють у “курортному” місті.

1

Останньому слово надали мені. Я закликаю людей не бути байдужими до долі знищення останніх зелених зон в Ірпені! Закликаю боротися проти перетворення нашого міста на спальний район Києва! Нагадую про те, що є прямий зв’язок між знищенням зелених зон і нестачею місць в садочках і переповнені школи! Розказав про те, що місто очікує МЕГА забудова, і що ті парки і сквери роблися аби привабити найбільше нових інвесторів і якщо люди не прокинуться, то вони можуть забути про “місто в лісі” і вони за кілька років наше місто не впізнають!

Ми залишили біля нашої Ірпінської ради, той вінок з живих гілок сосни, для того, аби дати зрозуміти цим ТВАРЮКАМ, що саме їх тобто забудовників у раді ми вважаємо вбивцями нашого лісу. Насправді це похорон людської совісті й розуму.

lavrentii

Автор: Лаврентій Кухалейшвілі, депутат Ірпінської міської ради

1 Comment

  1. Морган Фримен 22 Грудня 2015 at 11:55

    Олигархи продолжают незаконные застройки на Киевщине, а власть делает вид, что ничего не замечает…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539