Посадовці Ірпеня під прицілом Генпрокуратури

1

Прокуратура Ірпеня розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Ірпінської міської ради та її виконавчого комітету при виділенні земельних ділянок в Ірпені.

Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook повідомила нардеп Ольга Червакова:

“Про це йдеться у листі за підписом Генерального прокурора України Віктора Шокіна, надісланому у відповідь на мій депутатський запит. Факти, які зацікавили правоохоронців, викладені в Акті комісії облради, оприлюдненому 1 жовтня цього року.

Депутатські запити, окрім Червакової, до Генеральної прокуратури напрравили ще 19 народних депутатів, зокрема –Юрій Луценко Сергій Лещенко Svitlana Zalishchuk, Iryna Gerashchenko,Volodymyr Ariev, Ivanna Klympush-Tsintsadze Микола Томенко, Ирина Суслова.

Документ на 42 сторінки, який переслали в Генпрокуратуру, містить перелік конкретних адрес земельних ділянок в Ірпені, при виділенні яких, на думку експертів комісії, відбувалися зловживання.

1

В повідомленні Генпрокуратури йдеться про те, що під забудову віддавались лісові зони, які є недоторканими.

Відчудження землі по одній з цих адрес, 10 соток по вул Матросова 15д в Ірпені, прокуратура вже оскаржує в суді.

“Окрім знищення зелених зон, експерти знайшли економічні зловживання – непрозорі тендери та уникнення забудовниками процедури набуття права оренди земельних ділянок. Акт комісії облради – це фактично вже розслідувана справа. Прокуратурі лишається лише отримати підтвердження цих фактів, бо їхнього спростування не існує”, – зазначає Червакова.

 

 

1 Comment

  1. мимо проходящий 23 Грудня 2015 at 17:14

    Здается мну шо долбанные прокуроры решили отмазать застройщиков. Будем посмотреть. 🙂

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539