Проект розвитку парку селища Коцюбинське

0

Я архітектор. Разом з колегами неодноразово пропонували для рідного Ірпеня своє бачення того, як слід розвивати паркову культуру в місті. І не просто пропонували, а надавали вже готові мапи.

Для розуміння розробка таких проектів для бюджету населеного пункту як правило коштує немалих коштів.

Але  міський голова Володимир Карплюк не чує архітекторів-волонтерів.

Саме тому я вирішив допомогти як волонтер там, де громадських активістів в регіоні і чують, і сприймають – в Коцюбинському.

У цьому селищі є один-єдиний парк поблизу Будинку культури.

Без імені

І саме тому треба дуже ретельно спланувати філософію розвитку цього куточку відпочинку. Я обговорював це питання з селищною головою Ольгою Матюшиною та активістами, виїздив на місце, фотографував, спілкувався з коцюбинчанами.

Ось план реконструкції паку, який я розробив і який громада може обговорити. (Клікніть на план, щоб збільшити).

Без імені

Парк має 4 входи із заходу (№ 5), головний вхід (№ 16), південний вхід (№ 17) та північно-східний вхід (№ 20). Відповідно входи в парк мають бути належним чином оформлені. Сходи пішохідного переходу для нормального потрапляння в паркову зону через пішохідний міст треба реконструювати (№ 18).

Без імені

Торговельні об’єкти, які зараз існують, позначені на проекті 19 номером.  Звичайно їм також треба приділити увагу й привести до єдиного естетичного вигляду.

Будинок культури позначений червоним кольором. З центрального входу є можливість організовувати заходи просто неба (на генплані це № 15 – площа подій).

Без імені

З протилежного, нецентрального, входу є можливість зробити літню сцену та амфітеатр, щоб в теплу пору мешканці могли не в будівлі, а надворі комфортно переглянути виставу, фільм чи організувати будь-який інший культурний захід.

Без імені

Від амфітеатру на плані йде доріжка до бювету (№ 4). Я знаю, що зараз для селища актуальне питання наявності бювету, оскільки трапляється відключення світла, яке автоматично припиняє водопостачання у багатоповерхівках.

Різнокольорова доріжка (№ 6) – смуга дитячих атракціонів,яка плавно переходить в дитячу смугу перешкод (№ 7). Дитяче кафе, якщо громада вбачає в цьому доцільність та підтримає це на громадських слуханнях, – на плані розташоване під № 8.

З огляду на те, що в селищі дуже багато дітей їздять до Києва святкувати свої дні народження, то паркова зона була б прекрасною можливістю заощадити час на дорогу й влаштовувати дітям свято поблизу домівки.

У правому нижньому кутку Ви бачите заплановану квіткову альтанку (№ 9) і поруч – альпійську гірку (№ 10).  Дві клубні альтанки заплановані під номером 11 та 12. Це для проведення дитячих майстер-класів з різною тематикою.

Меморіал, який зараз розташований у парку на мапі позначений під номером 13.

Без іменіПоруч буде Алея слави, яка вшанує загиблих коцюбинчан в російсько-Українській війні.

Без імені

Громада вже півтора роки чекає вирішення питання, як вшанувати загиблих й тому це слушна нагода для всіх, в тому числі й дітей, пам’ятати наших героїв.

Звісно, кожен проект потребує узгодження й обговорення з громадою. Але я готовий безкоштовно допомагати й проектувати для громади Коцюбинського, де відчувається потреба у свіжих ідеях, а тому зміни у розбудові демократичного суспільства мають стати невідворотними.

Без іменіАвтор: Ігор Юрчак, архітектор та мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539