Лаврентія Кухалейшвілі відпустили під заставу 110 тисяч гривень (оновлено)

3

Печерський районний суд у справі секретаря земельної комісії Ірпінської міської ради Лаврентія Кухалейшвілі в суботу, 27 лютого обрав міру запобіжного заходу. Суд постановив або утримувати підсудного під вартою, або відпустити під заставу в 110 тисяч гривень.

Заставу внесли у понеділок, 29 лютого. Ввечері Лаврентія Кухалейшвілі випустили й він поїхав додому.

Нагадаємо, на хабарі у 108 тисяч гривень затримали Лаврентія Кухалейшвілі. Про це повідомляє Прокуратура Київської області.

“Вказані кошти депутат отримав від представника підприємства за надання позитивного висновку депутатської комісії земельних відносин, лісових та природоохоронних питань та сприяння у продовженні строку договору оренди земельної ділянки,” – йдеться на сайті відомства.

Депутата затримали, згідно з інформацією на сайті прокуратури, під час отримання неправомірної вигоди за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Фото з затримання виклав у мережі заступник голови партії “Нові обличчя” – Петро Щербина. Він же і зазначив ім’я затриманого депутата – Лаврентія Кухалейшвілі.

Безымянный

“Коли я бачив Лаврентія за годину до затримання, то у нього була інша куртка,” – коментує активіст Зореслав Замойський опубліковані фото та куртку чоловіка, поряд з яким на фото на землі видно гроші.

Безымянный

Депутат Гостомельської ради Юрій Марчук, який проїздив повз наголошує, що це дійсно не був Кухалейшвілі. “Я бачив чоловіків в формі СБУ, які заламали якогось хлопця, що був не схожий на Лаврентія” – розповідає депутат.

Безымянный

Те, що фото з місця затримання, коли сутеніло, Щербина, який не має відношення до правоохоронних органів, виклав близько 20:00 насторожує депутата-“свободівця” Богдана Мельничука:

“З Лаврентієм ми познайомилися 5 років тому у боротьбі за збереження наших лісопарків. Він захищав парк Героїв. Він проживає в Ірпені. Лаврентій тоді зібрав більше 200 сусідів і вони виступили на захист скверу, де була братська могила тих, хто захищав Ірпінь. Потім він став на захист парку імені Стельмаха по вулиці Жовтневій, та інших зелених зон. Зараз активно захищає зелену територію табору “Дружба” та протидіє забудові на Єсеніна. Його били, йому спалили машину під час цієї боротьби за збереження зелених зон. У міській раді він виступає проти дерибану та розкрадання міського бюджету. Десятки забудовників така позиція не влаштовує”.

“Новина про те, що Лаврентія Кухалейшвілі затримали за хабар мене шокувала. Я одразу подумав, що це підстава. І ще більшого переконання в тому, що це чиєсь замовлення дали мені фото, які заступник Карплюка у партії “Нові обличчя” Петро Щербина виставив близько 20:00. Зважте, що на цих фото вже сутінки. Хто йому, політичному опоненту, дав оперативну зйомку? А ще хочу додати, що Кухалейшвілі у земельній комісії має аж один голос. Більшість підконтрольна Карплюку, як і більшість в раді. Хто може подумати, що депутат, який не входить до більшості й протистоїть забудовам може щось вирішити й прорлобіювати якесь рішення у раді, де більшість за Карплюком,” – Риторично запитує Мельничук.

Аналогічні сумніви виникли й у активістів.

Безымянный

За браком офіційної інформації активісти аналізують ситуацію.

Безымянный

Селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина наголосила, що корупціонери безапеляційно мають бути покарані. При цьому акцетувала увагу на тому, що найбільші корупціонери в регіоні досі не затримані і не покарані.

Безымянный

У п’ятницю, 26 лютого суд повинен був обрати міру запобіжного заходу але цього так і не сталося. Суд перенесли на суботу, 27 лютого. Там таки обрали тримання під вартою протягом 2 місяців або застава у розмірі близько 110 тис грн.

3 коментарі

  1. мимо проходящий 27 Лютого 2016 at 23:00

    чот и говорить ничего не хочется. “Берию”, походу, подставил очень знакомый ему чел. Друг какой. Но друзья познаются в бидэ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539