Державний реєстр відновив Матюшину на посаді голови Коцюбинського

0

Ухвала Ірпінського суду зупинила рішення депутатів Коцюбинської селищної ради про відсторонення Ольги Матюшиної на посаді.

“Я зареєструвала цю ухвалу в селищній раді при свідках ще в п’ятницю. Наголошую всім, що я дію виключно в межах чинного законодавства. Я досі не розумію, як після свавілля депутатів Юлія Главацька опинилася зранку в суботу 9 квітня в держреєстрі. Може, її ще в п’ятницю вночі туди внесли.  Я не знаю. Насправді внесення змін до держреєстру займає час, якщо йти за законом й не займатися політичним рейдерством. Ми проінформували держреєстр і через кілька днів 31 травня мене відновили на посаді вже не лише ухвалою суду, а й в держреєстрі. Звертаю увагу громади, що сталося це в робочий день. На це є відповідні документи,” – зазначає селищна голова Ольга Матюшина.

Без імені

“Півтора місяці свавілля і безладу в селищній раді, де невідомо що штампували підробними печатками, скінчилися. Я вже сказала готувати відповідні документи, згідно яких мені знову оформлюють картку підписів. Цей тиждень будемо розбиратися, що сталося з документообігом в раді,” – додає Матюшина.

Нагадаємо, після того, як депутати Коцюбинської селищної ради захопили владу й приміщення селищної ради, громада на віче вимагала розпустити депутатів й призначити перевибори.

“Другою вимогою віче було поновлення законно обраної селищної голови на посаді голови селища Коцюбинське. Верховна Рада призначила перевибори і вони призначені на 17 липня. Тепер ми бачимо у держреєстрі прізвище Ольги Матюшиної. Це закономірно, бо це вимога віче, яка грунтується на тому, що права громади грубо порушені. І є ще одна вимога віче – притягнути тих, хто зробив переворот влади до відповідальності. Ми виконали дві вимоги віче. Буде виконана і третя,” – наголошує журналістка в коцюбинчанка Ірина Федорів, яка організовувала тричі віче у селищі Коцюбинське.

Розпущені парламентом депутати Коцюбинської селищної ради в судовому порядку намагаються скасувати постанову про розпуск. Засідання у справі продовжиться 1 червня у Вищому адмінсуді по вул. Московській, 8. Справа слухатиметься о 9:30.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539