Створення ОСББ: як проходять обговорення у Коцюбинському

0

У вівторок довелося відвідати смт Коцюбинське, що під Києвом. Була присутньою на трьох зборах мешканців багатоквартирних будинків.

Хотілося побачити на скільки люди розуміють, що до 1 липня (дата набуття чинності закону, який передбачає реформування ЖКГ) вони мають визначитися з формою управління своєї багатоповерхівки. І не просто визначитися, а зробити нелегкий вибір між минулим і сучасним. Мешканці мають або взяти на себе відповідальність за те, як живуть, або залишивши все на відкуп місцевій владі, продовжити скаржитися на безлад та різні схеми. Бачила як нелегко дається вибір.

Чула палкі суперечки, що доходили навіть до відвертої грубої сварки. Процес іде. Важко-тяжко, але просувається. Мешканці задають величезну кількість запитань. Пояснювати “на пальцях» надто складно. Потрібні цифрові викладки, живі приклади… Наочність… Потрібні фахівці для роз’яснення. Три будинки в одному селищі, на відстані 5-15 хвилин ходьби один від одного… А на скільки ж різна ситуація в кожному з них!

На вул. Лісовій, 20-а зібралися, щоб ухвалити статут майбутнього ОСББ. Тут вже вирішили в якому напрямку рухатися. Організаційну роботу (титанічну,на мою думку) провели активісти Дарія Александрова, Василь Циганенко, Ігор Чижевський, Зінаїда Миколаївна, прізвища якої не знаю. Молодці!

Без імені

 

Мешканців вулиці Меблевої надихає Олександр Куцан. Тут люди ще не відчувають того, що зможуть стати хазяями свого дому. Не вірять у свої сили. Можливості. Але, я переконана, що перший крок вони таки зроблять. Їм просто треба допомогти. 

Без імені

На вул. Пономарьова ініціативну группу очолює пан Синиця, а на, здавалося, нескінченні запитання мешканців, що зібралися на подвір’ї будинку, терпляче, змістовно, блискуче відповідав пан Сергій, який не просто обізнаний теоретик, а й має власний досвід створення ОСББ. 

Без імені

Щиро бажаю всім пройти цей нелегкий довгий шлях , тому що з таких маленьких перемог маленького подвір’я складається більша перемога Вашого селища, містечка, міста, області, і в кінці кінців успішність нашої Держави. Терпіння нам всім на цьому нелегкому шляху.

Без іменіАвторка: Марія Іонова, народна депутатка 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539