Прилипко продовжує знищувати Гостомельський ліс

0

Історія земельного дерибану та знищення Гостомельського лісу бере позаток з 2000-х років. Саме у 2002-му році, відповідно до Земельного кодексу, земля офіційно отримала статус товару.

У Приірпінні першими почали реалізацію тіньових схем в 2002-му році Бучанська та Ірпінська ради. Вони зразу своїми рішеннями незаконно перевели тисячі гектарів земель лісового фонду до категорії земель житлової та громадської забудови.

Потрібно віддати належне Гостомельській раді, які скромно відщіпували по гектару й більше з 263 га лісу в межах селища.

Як правило, ці корупційні схеми відбувалися в інтересах однієї людини, а більшість юридичних осіб, на яких оформлялися ці гетари, зареєстровані за однією адресою – селище Гостомель, вул. Леніна, 3. Відомо, що саме за цією адресою знаходився офіс Юрія Прилипка.

Зокрема, це  ТОВ “Авто-Бест”, ПМП “Міраж”, ОК “Гостомель-1”, ОК “Гостомель-2”, ЗАТ “Велет”, ПП “Лакі” та інші.

Справа в тому, що всі 263 га земель лісового фонду знаходилися в постійному користуванні державного підприємства “Київська лісова науково-дослідна станція”. Тобто, це землі державного лісоіого фонду, які мають державну форму власності й переведення їх до земель запасу комунальної форми власності заборонено.

1

Дивно, що наша прокуратура до цього часу не вжила відповідних заходів реагування на збереження державної власності, чим фактично покрила склад злочину.

Окрема тема, яка заслуговує на увагу наших правоохоронців – не те, що вилучення земель лісового фонду відбувалося з порушенням законів України, а те, що технічно безграмотно Гостомельською селищною радою приймалися незаконні рішення.

Наведу приклад системних порушень.

МПМ Міраж, директором якого є теперішній селищний голова Юрій Прилипко, погодили місце розташування земельної ділянки, площею 2 га в лісі, для будівництва бізнес-центру за рахунок земель Київської лісової науково-дослідної станції у березні 2004 року.

1

А формальний дозвіл на вилучення цієї земельної ділянки був отриманий лише через 4 місяці – у липні!

1

Примітно, що про виведення земель з лісового фонду до підприємства “Київліс” звертався особисто Юрій Прилипко.

1

Інший не менш кричущий приклад – Гостомельська селищна рада в один день приймає два рішення по ТОВ “Капітал Агро Плюс”.

В першому рішенні за номером 566 Гостомельська рада погоджує місцерозташування 4,9 га та дає дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки в лісі.

1

Другим рішенням – за номером 567, яке було прийнято в той же день, рада тільки вилучає цю земельну ділянку з земель лісового фонду до земель запасу селища та затверджує проект відведення цієї земельної ділянки, що взагалі неприпстимо. В один день прийняти рішення про дозвіл на проект відведення, виїхати на місце представникам Держгеоадастру, зробити зйомку прив’язки земельної ділянки на місцевості, шляхом встановлення геодезичних точок та погодити у всіх інстанціях – це просто неможливо ні за яких обставин.

1

Як бачимо, всі ці феномени проходять на ура за мовчазною згодою нашої доблесної прокуратури.

Але апетити Прилипка не зменшилися, а навпаки зросли. На останній сесії Гостомельської ради Прилипко ініціював чергове звернення до Держагенства лісових ресурсів з проханням вилучити з державної власності ще 60 га Гостомельського лісу для реалізації будівельного бізнесу.

1

Днями нардеп Ігор Луценко звернувся до Генпрокурора України Юрія Луценка щодо представництва в судах з питань збереження земель лісогосподарського призначення лісопаркової частини І-ої категорії лісів ДП Київської лісової науково-дослідної станції в межах селища Гостомель.

sam Автор: Віктор Бархоленко, бучанець

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539