Луценко наказав новому прокурору Київщини зайнятися Бучею та Ірпенем

0

У середу, 6 липня, генпрокурор Юрій Луценко представив колективу прокуратури Київської області нового керівника.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

Замість Євгена Бондаренка, який запам’ятався мешканцям Приірпіння гучною виїмкою документів у Ірпінській міській раді та врученням підозри селищному голові Гостомеля Юрію Прилипку, після пікетів громади під стінами прокуратури області, на посаду прокурора області призначили старшого радника юстиції Дмитра Чібісова.

У своєму вступному слові Юрій Луценко наголосив на необхідності відновлення довіри суспільства до діяльності органів прокуратури, що можливе через розслідування резонансних і добре відомих в регіоні проблем, які стосуються незаконного видобутку піску, наркоторгівлі, функціонування незаконних сміттєзвалищ, грального бізнесу, незаконного будівництва тощо.

“Для того, щоб повернути довіру громадян до органів прокуратури – потрібно витягнути руки з бізнесу і почати проводити справжнє розслідування резонансних справ. Наприклад, таких, як незаконні забудови в добре відомих елітних районах Київської області”, – сказав Юрій Луценко.

Голова Київської облради Ганна Старикова, яка разом з іншими посадовцями була на заході, на своїй сторінці у соцмережі facebook написала, що вірить, що заяви Луценка матимуть “реальні позитивні наслідки”.

1

 

Голова фракції “Свобода” в Київській обласній раді Ігор Сабій. який також був присутній на представленні нового прокурора, поточнив, що Луценко, з-поміж іншого, попросив нового прокурора розібратися безпосередньо з незаконними виділеннями земельних ділянок в Ірпені та Бучі:

“Луценко назвав багато проблем в Київській області, які потребують вирішення. Але конкретно він наказав новому прокурору розібратися з незаконним виділенням землі та незаконну вирубку лісу в Бучі та Ірпені”.

Активісти з Чернігова, де Чібісов був прокурором, відгукуються позитивно про його роботу.

“В принципі з екологічними питаннями не встигли звернутися але Чібісов  дуже гарно побудував роботу прокуратури (перекури, чаювання, раніше з роботи – забули, приймав особисто громадян і максимально вникав у справи, порушив декілька проваджень проти мера (колишнього), чиновників, верхівки будівельної мафії але не дали довести жодної справи до кінця – перевели на Київщину. Кажуть, що суми були занесені гарні і тиснули з усіх боків щоб його забрали”, – розповідає активіст з Чернігова Олександр Антипець.

Довідково: Чібісов Дмитро Олегович народився у грудні 1978 року. У 2000 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого.

Свою роботу в органах прокуратури розпочав у листопаді 2000 року слідчим Хмільницької міжрайонної прокуратури Вінницької області. Надалі працював на посадах слідчого прокуратури Дніпровського району м. Києва, заступника прокурора Оболонського району м. Києва, Переяслав-Хмельницького міжрайонного прокурора Київської області, заступника прокурора Київської області, прокурора Чернігівської області, начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539