Суд: Вибори в Коцюбинському відбудуться 17 липня

0

Громадська організація “Адвокат” (за даними активістів ця ГО наближена до партії Нові обличчя) подала позов до суду з вимогою скасувати виборчий процес у селищі Коцюбинське. Свою вимогу позивач аргументував тим, що є рішення Верховного Суду, яке скасувало постанову про розпуск Коцюбинської селищної ради. У позові їм відмовлено.

 

Київський апеляційний адмінсуд виніс постанову, в якій йдеться:

“… виборчий процес розпочато відповідно до постанови, прийнятої Коцюбинською селищною виборчою комісією від 26 квітня 2016 року…

При цьому суд зауважує, що початком виборчого процесу є не постанова ВРУ про призначення виборів – цей акт визначає лише дату реалізації громадянами їх активних та пасивних виборчих прав, а вже виборчий процес із визначенням дати початку перебігу визначаються у рішенні відповідної комісії про оголошення початку виборчого процесу, закінчується ж виборчий процес останнім виборчим етапом – офіційним оприлюдненням результатів місцевих виборів. Отже відсутність механізму відміни вже розпочатого виборчого процесу обумовлена правовою природою проведення виборів”.

Без імені

Нагадаємо, ще до рішення суду заступник голови ЦВК Андрій Магера виклав ці ж самі аргументи і наголосив, що у законі відсутній механізм скасування виборчого процесу з посиланням на рішення Конституційного суду 2009 року.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539