Зрив виборів в Коцюбинському: побили сина активістки – Нові обличчя заблокували видачу бюлетенів ДВК

0

Перед засіданням Коцюбинської ТВК у дворах відбувалися зустрічі з виборцями. Після однієї з таких зустрічей сина кандидатки Людмили Буток жорстоко побили.

Людмила Буток – кандидат по округу, де балотується Владислав Євстєфєєв, який, зі слів прокурора, має маже 100 ділянок в Біличанському лісі і за рік став мільйонером (з 8 500 річного заробітку зумів вкласти в статутний капітал будкомпанії майже 8 мільйонів). Саме Євстєфєєва Нові обличчя лобіюють на голову комісії з питань містобудування. Ставки на виборах доволі високі.Ірпінь це чудово розуміє. На кону щонайменше 4 тисячі га Біличанського лісу.

Поки ми не знаємо достаменно, чи пов’язаний напад на сина кандидатки із передвиборчою діяльністю його матері – активістки Буток.

Ірпінь відверто саботує виборчий процес і станом на зараз навіть не передав до ДВК списки виборців.

У четвер близько 20:00 продовжилося засідання Коцюбинської ТВК. Згідно з календарним планом, який дає ЦВК для всіх, мала відбутися передача бюлетенів ДВК.

У залі засідань перебували під виглядом журналістів дві особи – секретар Ірпінської ради Юрій Денисенко та Петро Щербина, який за інформацією ЗМІ значиться як медіа-консультант Сандея Аделаджі і є другою людиною в партії Нові обличчя – заступник Краплюка. Більше того, у залі засідань Коцюбинської ТВК перебувала голова Ірпінської ТВК Ірина Сидорук та члени Ірпінської ТВК.

Попри те, що в роботу місцевої ТВК ніхто не має права втручатися, на засіданні за головуючого намагався бути Петро Щербина. І жоден правоохоронець не заважав йому зривати засідання ТВК й перетворювати його на фарс. По суті функцію головуючого виконував Щербина.

Петро Щербина не лише зривав засідання, він безпардонно перед президією походжав в говорив по телефону.

Безымянный

Спробуйте в таких умовах налагодити роботу. Все в кращих традиціях проведення сесій з Новими обличчями – сиди до півночі чи до ранку – результат один – нульовий.

На членів ТВК постійно здійснювався тиск з боку Петра Щербини, Юрія Денисенка, голови Ірпінської ТВК та членів Ірпінської ТВК. Всі вони вимагали в членів Коцюбинської ТВК невідкладно проголосувати за припинення виборчого процесу.

Мали місце навіть повчання й проповіді. Як журналіста мене дуже цікавить, якби я чи хтось з моїх колег так себе поводили на ТВК будь-де, скільки хвилин треба б було для того, щоб видалити із зали.

З 20:00 мало не до 4:00 правоохоронці не спромоглися вивести правопорушників з засідання.

Якщо під час виборчого процесу в 2015 році ТВК працювало стабільно й витримувало тиск з Ірпеня, то останні місяці відбувалися активні заміни у складі ТВК. Дійшло навіть до того, що по квоті “Самопомочі” якимсь дивом до ТВК потрапила людина, яка тяжіє до Нових облич – Людмила Тимощук.

Інший член від ТВК, який представляє квоту “Самопомочі” – Володимир Маслюк – стійко стоїть на боці закону та не піддається зовнішньому тиску Ірпеня.

“Самопоміч” усвідомила загрозу того, що їхня представниця в Коцюбинській ТВК може голосувати за незаконні рішення й вирішила здійснити заміну. Документи на заміну слід подавати в Ірпісньке ТВК. Так от Ірпінське ТВК, яке має працювати в Ірпені, з головою разом приїхало чомусь в Коцюбинське. У четвер так і не вдалося “Самопомочі” зробити подання.

Представник Самопомочі Роман Титикало приїхав до Коцюбинського аби повідомити громаду і членів ТВК, що готується заміна Людмили Тимощук. Коли ж він спробував підійти до представниці “Самопомочі” в ТВК, то Нові обличчя почали кричати, що він нібито здійснює на неї тиск. Вона з ним говорити не бажала. Зате ані представникам Нових облич, ані членам Ірпінської ТВК під час багатогодинного діалогу й тиску на членів Коцюбинської ТВК ніхто навіть не робив жодних зауважень.

Членів ТВК переконували, що бюлетені видавати не слід, а членів ДВК переконували, що навіть, якщо будуть давати, щоб вони не брали. Відповідно, члени ТВК проголосували в більшості так, як того вимагали від них представники Ірпеня.

До речі, з-поміж представників Ірпінської ТВК були доволі одіозні фігури. Наприклад Гавриленко від Нашого краю (Партія, яку сформували колишні регіонали).

“Член комісії Ірпінської ТВК Гаврленко у 2010 році очолював ТВК в Ірпені. Вніс неправдиві дані до серверу. Тоді він у партії ВО “Свобода” вкрав 470 голосів. Ми звернулися до суду в суді витребували протоколи з мокрими печатками і ми виграли цей суд, але мандата депутата так і не отримали через фальшування Гавриленка. В інших теж крали голоси на користь Партії регіонів. І ці ж юди зараз в ТВК допомагають Новим обличчям,” – розповідає голова фракції “Свобода” в Ірпінській міській раді Богдан Мельничук.

Ймовірно, у Гавриленка доволі хороші компетенції у безкарному фальшуванні виборчого процесу. Тому колишній представник Партії регіонів тепер працює на Наш край і допомагає Новим обличчям.

Весь цей фарс із професійним зривом засідання тривав до 4 ранку. В коридорах представники Нових облич кинули доволі однозначну фразу: “Тянем время”.

Головне питання: навіщо тягнути час. Відповідь на це питання дав ранок: Ірпінський міський суд, поки я писала цей блог, в особі судді Світлани Оладько мало не за 10 хвилин “виготовив” на кількох листках, ймовірно, уже заготовлену ухвалу про забезпечення позову, якою, як мені повідомили телефоном юристи, заборонили Коцюбинській ТВК вчиняти будь-які дії. Готується апеляція до суду.

Наша сила не в тому, щоб ніколи не падати, а щоб підводитися щоразу, коли це стається.

Нагадаю, що згідно з соцопитуванням, в якому в селищі взяло участь понад 600 респондентів, більшість – за проведення виборів. За останні пів року підтримка в Нових облич суттєво знищилася навіть з-поміж депутатів Нових облич майже третина відмовилася повторно балотуватися до Коцюбинської селищної ради.

Уявіть, що при владі роблять і робитимуть люди, які крадуть зараз в громади право волевиявитися і так бояться результатів виборів.

Так вже повелося, що в мене блоги виходять після блогів пана Авакова. Тому в правоохоронців я вимагаю взятися до виконання своїх обов’язків невідкладно. Скільки ми в Ірпені маємо чекати, щоб ви порозкривали справи і притягнули бодай когось із правопорушників до відповідальності? Рекомендую частіше дивитися фільм “Законослухняний громадянин”.

Від членів ЦВК, які живуть на наші податки й сидять собі на Печерську, коли в громаді реально зривають передвиборчий процес, ми вимагаємо піднятись з офісних стільців і приїхати в селище. Це не далеко – від Печерська з одною пересадкою до Академмістечка, а там 745 маршруткою аж під раду. Україна складається не лише з печерських пагорбів, а й з маленьких громад, які утримують весь апарат ЦВК своїми податками. Тому з поваги до своїх роботодавців – приїдьте в селище для того, щоб не було провокацій роз’ясніть ситуацію з виборчим процесом і календарним планом виборів, який зривається…

Авторка: Ірина Федорів журналістка, мешканка Коцюбинського

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539