Гостомельська депутатка Шальман півроку була відсутня на окрузі

0

Депутатка Тетяна Шальман звітує перед громадою. Явище нібито позитивне.

Але як виборець не можу не зауважити, що цієї депутатки не було не те що на окрузі, а взагалі в Україні.

Це тривало майже півроку.

Як з’ясувалося, Шальман була відсутня через те, що відпочивала в Америці у своєї дочки.

У той час як гостомельчани не можуть вирішити свої нагальних потреб, Шальман у соцмережі хизується тим, що побувала у пащеці диявола.

1

Свій звіт Шальман почала дещо невпевнено і явно нервуючи. Судячи з інформації про звіт, яку вона подала на офіційний сайт ради, Шальман явно хотіла заплутати виборців і призначала різний час та місце зустрічі.

Спочатку захід планувався на 10 ранку, потім на 12-ту, спочатку була вулиця Черняхівського, потім приміщення селищної ради. Здогадайтеся, мовляв, самі, де й о котрій мене виглядати. Та й звітувати, власне, їй не було за що, бо робота на окрузі упродовж півроку абсолютно не велася, депутат не володіла інформацією, що тут відбвається.

Думаю, Шальман і не звітувала б зовсім, якби журналісти Громадського руху Чесно не надіслали запит на Гостомельську селищну раду про відвідування депутатів засідань сесій та комісій. До слова, Шальман – член однієї з найважливіших комісій ради – бюджетної.

На звіт Шальман прийшла не сама – покликала на підмогу свою подругу депутатку Наталію Черінську, яка на час відсутності Шальман хіба що акти людям писала.

1

На першу половину звіту прийшли в основному мешканці приватного сектору по вулиці Шевченка, які стурбовані, що вже вдруге намагаються забудувати перед їхніми вікнами багатоповерхівки на місці споживчого товариства (коопторгу), але в який спосіб це будуть робити, інформація не доноситься, рішення виносяться без участі громади завдяки домовленостям із депутатами.

1

Дивним є факт, що колективне звернення мешканців вулиці Шевченка до селищного голови Юрія Прилипка від 21 липня 2016 року стосовно забудови центру селища, півтора місяці ігнорується. Правда, Черінська почала викручуватися і запевняти, що вона давала відповідь на Шевченка, будинок № 9, якого в природі не існує (будинки на цій вулиці мають лише парні номери). Але обманювати, дивлячись в очі і не червоніти, – це її коронний номер. На зауваження мешканців, що це неправда, Черінська лише розвела руками, мовляв, нічого не знає.

На окрузі №10 гостро стоїть питання високовольтної лінії, що йде вздовж вулиці Черняхівського. Лінія дивним чином виявилася безхозною, тобто вона нібито не має власника. Деякі власники приватних садиб не можуть підключитися до лінії електромереж у зв’язку з тим, що трансформатор теж безхозний і до сьогодні не взятий на баланс ні селищною радою, ні Київобленерго. Цікавим є питання і стосовно нарахування оплати  за послуги з електропостачання. Хто її нараховує і як? На це запитання депутатка відповіді не надала, сказала лише, що у заступника Прилипка Василя Саєнка все під контролем.

До участі у звіту Шальман долучився й так званий перший заступник селищного голови Олег Мамчур. Цікаво, що депутати за Мамчура не голосували, окрім того, він депутат Гостомельської ради та очолює бюджетну комісію, а отже, не може суміщати депутатство з роботою посадовця. Та не дивлячись на це, саме так його представив Юрій Прилипко на зустрічі з колективом ЖЕКу 29 серпня 2016 року, яка відбулася у залі засідань Гостомельської селищної ради.

Мамчуру мешканці Гостомеля поставили запитання стосовно останніх 60 гектарів лісу, який вони з Прилипком хочуть вивести із лісового господарства до земель запасу Гостомельської селищної ради з цільовим призначенням – під забудову будинків начебто для чорнобильців, сиріт, інвалідів, учасників бойових дій та АТО.

1

На це Мамчур відповів, що вони лише зробили таку шляхетну пропозицію лісовому господарству, а рішення будуть приймати не вони. Мешканець округу №10 Георгій Сахненко зауважив, що з боку влади ці дії є цинічними по відношенню і до мешканців, і до екологічної ситуації довкола вирубки рештки лісів.

Як показує практика, під видом “АТОвців” отримують і “свої” громадяни України і не тільки.

Також громада підняла питання садочків та шкіл. Проблема їхньої відсутності турбє велику частину населення селища. Їх лише обіцяють будувати перед виборами. Але окрім представників громади ніхто ці питання навіть не порушує.

Не на всі питання Шальман надала вичерпні відповіді. Депутат, вона ж викладачка навчального закладу, яка хотіла запровадити цензуру до журналістів, вирішила відзвітувати перед громадою. поводила себе на зустрічі як студентка-двієчниця. Однак риторика була іншою ніж в сесійній залі. Якщо там Шальман зазвичай галасує й репетує, то тут була тихіше води. Висновок: громада – то є велика сила!

Наостанок громадські активісти почали наполягати на складанні письмового доручення виборців депутатові про збереження вулиці Шевченка та навколишньої території, як історичного центру Гостомеля й не допустити тут будівництво висоток. Подивимося, чи витримає цей іспит депутатка чи завалить його як недолуга студентка.

Окрім того, просимо всіх небайдужих мешканців Гостомеля прийти 15 вересня на 18-ту годину до Культурно-оздоровчого комплексу, що на вулиці Свято-Покровській, 81-б і підтримати мешканців вулиці Шевченка (а ця проблема в недалекому майбутньому торкнеться й мешканців сусідньої вулиці Коцюбинського), що протистоять злочинним діям влади.

Відомо, що з боку влади є намагання в черговий раз усупереч інтересам громади поставити на 1-й план свої бізнесові інтереси. Тому не виключено, що будуть підтягуватися байдужі, але зацікавлені матеріально громадяни.

1Автор: Валентин Денисюк, мешканець Гостомеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539