Хто поскаржився на п’яного мера Гостомеля на урядову лінію?

0

На адресу Гостомельської селищної ради надійшов лист з урядової гарячої лінії. Цей лист “Громаді Приірпіння” надіслали гостомельчани, які знайшли його в соцмережі ФБ.

Автор листа нібито екс-депутат Гостомельської ради Василь Вознюк.

Предмет звернення заявника – відсутність на робочому місці голови селищної ради  екс-регіонала Юрія Прилипка та його заступника Василя Саєнка. Також Вознюк скаржиться на перебування в алкогольному сп’янінні Прилипка.

“Заявник звертається зі скаргою на бездіяльність та недбалість заступника селищного голови Гостомеля Саєнка Василя Михайловича. Заявник зазначає, що Саєнко 2 дні не з’являвся на робочому місці, не відповідав на телефонні дзвінки та через це не вирішуються нагальні побутові проблеми громади. Додатково вказує, що селищний голова відсутній на роботі через те, що перебуває в алкогольному сп’янінні. Прохання вжити відповідних заходів щодо недбалості заступника селищного голови”, – йдеться в листі гарячої лінії Уряду.

1

Вознюк каже, що на гарячу лінію через відсутність на роботі голови та його заступника не звертався:

“Мені зателефонував Саєнко, спитав, чи це я звертався до урядової лінії. Я сказав, що нікуди не дзвонив і не звертався. Потім вони зателефонували за номером, вказаним в заяві й з’ясували, що це номер депутата Гостомельської ради Олега Поповичука. Навіщо він це зробив, я не знаю”.

Редакція “Громади Приірпіння” зателефонувала за номером, вказаним на зверненні заявника. Відповів на дзвінок дійсно Олег Поповичук.

Депутат сказав, що хтось просто скористувався його телефоном.

“Того дня я забув телефон в раді. Я підписував акт на столі, а телефон разом з документами поклав на підвіконня. Телефон старенький – Нокіа. Почав його шукати, думав, що вкрали, згадав, що був того дня в раді. Вже під вечір зайшов подивитися – телефон, разом з документами лежав на підвіконні. Я думаю, що з мого телефону хтось подзвонив, це міг зробити хтось з ради, хтось наближений до керівництва”, – розповідає Поповичук.

Колеги-депутати ж в раді ствержують, що у Поповичука не стара Нокія, а 6-й айфон білого кольору.

Редакція додзвонилася до Прилипка й поцікавилася, чи він справді випиває й хто міг на нього поскаржитися.

Прилипко довго пояснював журналістам, що не п’є взагалі, більше того, він всім забороняє це робити. За його словами, в раді дозволено пити лише шампанське.

“Я вам можу сказать за себе… Я не разу на роботі не пив… Я працюю в суботу й неділю… Я знаю, що я зовсім не упортрєбляю спіртного. Мені було років 13, мені друг каже, давай з нами вип’єш, я випив півстакана горілки і після того все.. В молодості травонувся, то в мене організм її не воспрінімає.. Та мені байдуже, хто це пише, шо я можу добавить, єслі я не употрєбляю спіртного.. Саєнко один раз був відсутній, він був на лікарняному, але я йому сказав, єслі ти будеш де-небуть замішаний чи випивший, зразу заяву на стол. В мене в селищній раді ніхто не п’є. Єслі би я пив.. Я навєрно за півроку раз тільки шампанського випив да там чуть-чуть на день народження випив.. У мене тиск пригає, єслі я вип’ю, то тиск підніається моментально.. Ви бачили як при Кириченку пили, зараз запрєщаю.. Нехай скажуть, шо хто-то після сесії пішов пити.. Нє, ну я всіх проконтролювати не можу.. може хтось і пішов, але я запрєщаю в селищній раді.. Вон там, єслі день народження – пригубили шампанського трохи та й усе”, – розповідає селищний голова.

Щодо того, хто виклав у соцмережу внутрішній документ ради, Прилипко обіцяє знайти винного:

“Цього листа бачила секретар, заступник Гончаренко (Олексій – прим. ред.) та керуюча справами. Хто виклав його в соцмережу – завтра розберемося”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539