Карплюк планує видати дозвіл на забудову табору “Зоркий”

0

На виконкомі Ірпінської ради 11 жовтня в порядок денний включили пункт про видачу містобудівних умов і обмежень ТОВ “Скіфт” для забудови табору “Зоркий”, який в прокуратурі Київської області обіцяли врятувати від забудови.

За тиждень до засідання виконкому, 3 жовтня, містяни подали меру Ірпеня Володимиру Карплюку та секретарю ради Юрію Денисенку заяву із висновками Держсільгоспінспекції про порушення законодавства при приватизації та зміні цільового призначення даної земельної ділянки.

В листі мешканці Ірпеня просять владу міста утриматись від видачі містобудівних умов та обмежень для ТОВ “Скіфт”.

11

Раніше, 30 травня, колумніст Громади Приірпіння Микола Дзюба звернувся із заявою до Архбуд інспекції та Карплюка щодо законності будівництва павільйону продажів по Пушкінській 64/68. В листі Дзюба просить провести перевірку законності спорудження павільйону.

Через місяць інспекція відповіла, що до її компетенцій не входить видача дозволів на встановлення МАФів та тимчасових споруд.

1

Після відповіді інспекції мешканцями було направлене колективне звернення  в прокуратуру Київської області, яка переадресувала заяву знову в інспекцію.

“Цього разу сталося диво. В інспекції чи злякались, чи дійсно прозріли й провели перевірку будівництва павільйону. Результатом перевірки стало виявлення порушень забудовником. Інспекція навіть складає акт, припис  та протокол і накладає штраф на забудовника Рожманова.

1

1

Прозріли й в Ірпінській раді й надіслали відповідь, що дійсно Рожманов встановлює павільйон без дозволів. Щоправда, листа підписав не Карплюк, а його заступниця Лідія Михальченко.

1

Але на Рожманова це ніяк не діє й він продовжує монтувати споруду. Інспекція не помічає чи не хоче помічати, що це незаконна самочинно збудована будівля”, – розповідає ірпінчанин Микола Дзюба.

Третього жовтня  Дзюба вчергове пише скаргу до прокуратури, в якій вказує на бездіяльність  інспекції. Скарга скерована також і в ДАБІ.

“Між іншим це яскравий приклад того, що буває, коли повноваження Державно архітектурно будівельного контролю передали на місця. Переконували, що на місцях видніше і оперативніше будуть діяти органи влади та їх представники. Оце вам і децентралізація. Якщо ДАБІ не може проконтролювати дотримання законодавства при будівництві якогось павильону то про яку “законність можна говорити при “ВЕЛИКІЙ ЗАБУДОВІ”  міста Ірпеня”, – занепокоєний Дзюба.

До слова, саме ТОВ “Скіфт” зареєстроване 11 липня 2016 року і, як стверджує Дзюба, досі не має ліцензії для здійснення будівельних робіт.

1

Прокуратура Ірпеня програла в суді справу щодо арешту даної земельної ділянки.

“Клопотання прокуратура подала в п’тницю, 7-го жовтня, але суд відмовив. Прокуратура нас запевнила, що вони готують апеляцію”, – розповідає Дзюба.

Громада Приірпіння чекає на коментар прокуратури.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539