Суд поновив Зінкевича в УЖКГ ще 3 жовтня: чого чекали "Нові обличчя"?

0

21 жовтня стало відомо про те, що ще 3 жовтня суд поновив на посаді начальника УЖКГ Олексія Зінкевича. Його звільнила Ольга Матюшина пообіді 28 вересня – це була середа.  Тобто у понеділок на 3-й робочий день після звільнення Зінкевич мав ухвалу про поновлення на посаді. Оперативно. (Це ще не рішення суду, це тільки ухвала, яка може бути скасована в апеляційній інстанції).

Я згадую справу про поновлення на посаді Ольги Матюшиної. Її скинули 8 квітня. Щоб отримати ухвалу у тому-таки Ірпінському суді Матюшиній знадобилося… мало не кілька місяців.

Зінкевичу щастить. Три дні і суд працює в режимі центру центру “Готово!”.

Без імені

Сьогодні Олексій Зінкевич і депутати “Нових облич” нарешті повідомили про те, що є така ухвала. Коли ти отримуєш ухвалу про те, що тебе поновили на посаді, то ти йдеш і одразу офіційно її реєструєш. Доводиш всім, що ти цінний працівник і без тебе не обійтися. Працюєш і показуєш громаді, що ти вирішуєш її проблеми. Переосмислив. Навіщо чекати мало не 20 днів?

Для цього були дві причини. Одна – саботаж опалювального сезону. Друга – зачекати, поки по суду знесуть Матюшину з посади, тоді Олексію Зінкевичу буде легше жити і він може увійти тріумфально в УЖКГ. Не треба терпіти неприємні питання на апаратках. Його приязно буде зустрічати колишній керівник УЖКГ “Біличі” Петро Пушанко, який став заступником селищного голови при Вадимові Садовському.

Для того, щоб громада не обстоювала Матюшину, варто лише взяти всіх в заручники і саботувати: підключення опалення, вивезення сміття та інші комунальні процеси. З цим всім треба було дотягнути до 20 жовтня, коли Ірпінський суд мав розглянути клопотання про те, щоб скасувати ухвалу, якою Матюшину поновили на посаді голови. Якщо влаштувати масовий саботаж, то люди не вийдуть захищати свій вибір, коли буде таке рішення суду. У цей час треба розкидати листівки і підігріти громаду. Над цим працює, очевидно, Петро Щербина – консультант Сандея Аделаджі. Він знає, як впливати на людей.

Але не вийшло, бо суд відмовив у цій мрії “Нових облич”.

Без імені

Саме тому 21 жовтня, коли зрозуміли, що Матюшину не зняли через суд (а так хотілось!!!), принесли ухвалу від 3 жовтня.

Як зривали опалювальний сезон

Ухвалу не несли раніше, бо планували зрив опалювального сезону. Тобто ці горе-політики вирішили взяти в заручники все селище. На кону 4,5 тис. га для дерибану. Тому майже 15 тисяч населення – це люди, інтересами яких можна знехтувати.

Член виконкому Богдан Слюсаренко не погоджується на новий тариф. З одного боку – молодець. З іншого боку – не дає розуміння того, де є необгрунтованість. Мало сказати: я хочу 5 грн за метр квадратний чи 25. Треба показати, де ТОВ “Мастер-Енерго” могло завищити тариф. Для цього треба принаймні розумітися на формуванні тарифу і його складових.

Особисто я сумніваюся в тому, що Богдан Слюсаренко може порахувати економічну доцільність. Справа не в тому, що він не мав як кандидат в депутати вищої освіти. Компетенції можна розвинути. Просто, як стало відомо завдяки “Доступу до правди”, саме Слюсаренко ініціював для піару Нових облич автобус “Ірпінь-Коцюбинське-Ірпінь”, який обійшовся бюджету в 22 тисячі. Маршрут закрили, бо це було марнотратство бюджетних коштів.

Без імені

Непогодження нового тарифу стало на заваді для отримання лімітів на газ. Це значить, що якісне тепло подати неможливо. Але селищна голова спілкувалась з керівництвом області й таки допомогла добитися того, аби нам затвердили ліміти. Газовики приїхали два дні тому й запуск системи розпочали. Але, звісно, що всі будинки одночасно запустити не змогли. Запуск житлового фонду триває і по цей день.

У Ірпені погодили тариф для бюджетної сфери на рівні 36 гривень. Газ подорожчав в усій країні. І “Нові обличчя” в Ірпені, де вони контролюють більшість, такого тарифного спротиву не чинили. Просто повідомили в газеті про тариф на рівні майже 36 грн.

Без імені

Я дуже хотіла б дізнатися, як депутати Ірпінської ради (зокрема Богдан Слюсаренко, Олексій Олійник) вивчали тариф в Ірпені, який затверджувала влада Ірпеня, і яким він буде для всіх. І відправила запит ще 6 жовтня.

Без імені

Станом на 21 жовтня відповіді на свій запит я так і не отримала і Ірпінська міська рада не вперше не надає інформацію. Замість відповіді по тарифам, мені ІМР надіслала інформацію про Слюсаренка як ініціатора безглуздої маршрутки.

Про листівки “Нових облич”, які виступають проти тарифу в Ірпені на рівні понад 30 гривень я досі не чула.

Ольга Матюшина письмово звернулася до Володимира Карплюка, щоб Ірпінь дав 10 мільйонів для того, щоб не піднімати тарифи людям й мати можливість розрахуватися за газ. Ніхто не проти тарифу 10 гривень. Хай Ірпінь дасть різницю. Аналогічне звернення голова написала на керівництво області, бо розуміє, що від Ірпеня 10 мільйонів чекати доведеться довго.

Як саботували роботу працівники УЖКГ “Біличі”

Я більш, ніж переконана, що працівники, які не бачили 3 місяці заробітної платні за Зінкевича не стояли б за нього горою. Хіба що ці працівники мали б бути для пана Зінкевича дружніми й рідними. А, як нам відомо, і в схемах нарахування “зайвих” грошей такі люди фігурували. 

Рахунки УЖКГ “Біличі” заблоковані через борги. Тобто установа не має коштів ані на папір, ані на вивезення сміття, бо треба машини і лагодити, і заправляти. Статутний капітал нової установи не поповнили, щоб можна було платити за послуги і ці рахунки не блокували, а використовували для того, щоб заправляти машини, ремонтувати їх та вести діяльність.

Ці тижні в УЖКГ “Біличі” із заблокованими працювала на волонтерському потенціалі. Хтось закупив деталі для машини, щоб вивезти нечистоти з приватного сектору, хтось давав бензин. Хтось ніс папір А-4. Ми всі є співвласниками підприємства і маємо розуміти, що мусимо робити все, щоб покарати злодіїв, які крали і налагодити роботу комунальної сфери, яку нищать, щоб ми стали залежні від Ірпеня.

Коли кілька днів тому знаходили бензин, щоб вивезти сміття з приватного сектору, то з машин… зливали масло. Я б прізвища тих, хто таке робить давала мешканцям приватного сектору, щоб вони знали, через кого не вивезли пакети зі сміттям.

Інша ж команда депутатів, яка заточена на злив Коцюбинського (Зінкевич так і не підписав звернення щодо того, щоб Коцюбинське було самостійним) готувалося все, щоб селище було без опалення, без вивезеного сміття, без вивезення нечистот. Працівникам пояснювали, що Зінкевич вважайте, що вже повернувся, треба трошки потягнути, посаботувати… Можна похворіти. Друкувалися листівки і всі чекали 20 жовтня, людям сказали, що Матюшиної вже фактично нема. І… не судилося.

Тому 21 жовтня принесли ухвалу від 3 жовтня тягнути далі вже стало нікуди.

Що ж робив начальник УЖКГ “Біличі” зінкевич з 3 жовтня?

Він мав би в поті чола готуватися до опалювального сезону. Можливо, його так довели, що він нездужав. Але це припущення не підтверджується.

Він про ухвалу суду свою мовчить (на цей момент треба саботувати опалювальний сезон і чекати зносу Матюшиної) і перебуває у доброму здоров’ї. Дає собі коментарі прокарплюківським підставкам для мікрофону. 14 жовтня! За день до опалювального сезону. З ухвалою на руках, коли суд поновив його на посаді, прокарплюківські ЗМІ титрують його як колишній начальник УЖКГ.

Без імені

Зінкевича був таким зайнятим і переконаним, що повернеться у свій кабінет, що навіть не зайшов забрати свої особисті речі. Йому їх мали передати по акту прийому-передачі. Але з огляду на те, що він так ганебно чинить з кожним мешканцем селища,в тому числі й дітьми, які мерзнуть, поки “гаспідарник” грається в політику, я вважаю, що громада має право знати про все, що знайшли у комунальній установі – робоче місце. Можливо, це може пояснити поведінку деяких працівників-відчайдухів, які, коли Зінкевича відсторонили, не дали виносити документи.

Без імені

Раз тепер Зінкевич з ухвалою, то я йому публічно заявляю,що особисті речі ми фотографували, щоб не було претензій, що з ними щось сталось. Можете їх забрати.

Коли розумієш, що твої здогади про те, що майже 15 тисяч людей тримають заручниками задля своїх інтересів, то хочеться і Карплюку і його слугам сказати словами депутата “Нових облич” Бучанської ради Василя Олексюка, який у соцмережі написав: “подавишся тварь”. Але я стримаюсь.

Головне, щоб всі розуміли, все, що ви робите рано чи пізно буде прокуратурою і правоохоронцями розслідуване належним чином. Нам знадобилося майже 5 років боротьби, щоб чиновникам Бучі вручили підозри. Настане час і мера Ірпеня. У нього  є плацдарм в Польщі. А за все, що ви дерибанили в лісі, покривали в УЖКГ “Біличі”, за перевороти у владі, за саботаж опалення доведеться відповідати. Повірте, колективна безвідповідальність не прикриє нікого з вас. І як ви можете ще ходити по селищу, по своїх родинах і дивитися людям в очі я навіть не можу собі уявити.

Без іменіАвторка: Ірина Федорів – журналістка, мешканка Коцюбинського

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539