Бородянська РДА роздерибанила 270 га агротехнічного коледжу

0

Прокуратура Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом вилучення 270 га землі навчального закладу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Службові особи Бородянської районної державної адміністрації, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби в інтересах фізичних осіб, прийняли рішення при вилучення земельних ділянок загальною площею 270 га «Немішаївського агротехнічного коледжу» для подальшого надання їх у власність громадянам.

phoca_thumb_l_img_29

Землі, закріплені за вищими навчальними закладами, є землями державної власності, а відповідно передача таких земель у приватну власність є порушенням вимог Земельного кодексу України.

Прокуратура області встановила, що незаконне вилучення земель завдало шкоду державним інтересам у розмірі  понад 8,6 млн гривень.

На сьогодні зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539