Пілотний проект: Як заощадити на освітленні на вулицях і в під’їздах

0

Кілька днів тому, коли повертався з роботи звернув вкотре увагу на наше освітлення в Коцюбинському. До якості освітлення у мене питань нема. А от з енергоефективністю у нас давно проблеми. Про це писали і говорили не раз. Але селищу то коштів бракує, то голосів нема, щоб відголосувати за якісь бюджетні питання.

Наступного дня я серйозно почав вивчати це питання. Взяв у головного енергетика УЖКГ “Біличі”ліхтаря і поставив собі за мету зменшити вдесятеро витрати електроенергії. Деталі хто куди їздив і що робив писати не буду. Але результат станом на сьогодні такий.

У четвер буде надано кілька варіантів тестових рішень, які дозволять заощадити на вуличному освітленні від 7 до 10 разів. У тестовому режимі це відбудеться на вулиці Меблевій. Я тут живу. Після кількох тижнів експлуатації буде зрозуміло, який варіант для нас найбільш оптимальний.

bez-imeni

Саме цей відтестований варіант запропонуємо і селищній голові, і депутатам. Якщо в тестовому режимі все пройде добре, то ми зможемо говорити, що подібний проект в рамках селища окупиться за 3-4 місяці.

Аналогічно треба думати про економію в під’їздах. Сьогодні в будинку, де я живу, також будуть розгорнуті тестові стенди й ми вивчимо показники і результати економії. Мета проекту, який тестується у під’їздах – не більше 100 Ватт на під’їзд з 9 поверхів. Всю затратну частину за закупівлю енергоефетивних ламп для процесу тестування на Меблевій взяв на себе я разом із своїми партнерами-волонтерами, які не мешкають в Коцюбинському.

Раніше ми з колегами розробили для Коцюбинського проект, щоб за садки люди мали змогу в селищі платити он-лайн і без комісії. Я вважаю, що топ-менеджери, які проживають у селищі, мають обов’язок пере своєю громадою покращити якість життя. Коцюбинське має всі шанси стати прекрасним місцем, де зростатимуть наші діти.

Автор: Євген Веліканов, коцюбинчанин та керівник комранії ipay.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539