“Свій до Свого за Чужим”, або як НО наварили без тендерів 30 млн.грн

0

У жовтні минулого року в Україні відбулися чергові вибори до місцевих рад. Хтось брав участь у цих виборах, а хтось проігнорував. Хтось робив свідомий вибір, хтось продав свій голос, а хтось купився на рекламну кампанію цинічних містечкових олігархів. Але всіх нас об’єднує те, що результат цих виборів буде впливати на наше життя ще довго, а якщо точніше ще цілих 4 роки. І якщо змінити вибір громадян у мене не має можливості, то проінформувати про наслідки вибору громади в моїх силах.

На виборах до Ірпінської міської ради в 2015 році основним фаворитом був політично-комерційний проект “Нові обличчя” на чолі з молодим “реформатором” і чинним мером Ірпеня  Володимиром Карплюком. Він переконував потенційних виборців, що має  команду “нових”  людей, які нібито просто хочуть допомагати своїм виборцям, виключно на громадських, волонтерських засадах.

Але навіть поверхневий аналіз  команди “молодого реформатора” засвідчив, що  дехто з цих “нових” для політичного життя Ірпеня  не зовсім новий і вже встиг «наслідити» в  буремному житті регіону та поміняти декілька партій у своєму прагненні “допомогти” людям.

Результат пошуку зображень за запитом "Володимир карплюк Петро мельник"

А от одним з  дійсно нових облич є Олександр Пащинський, який раніше не був депутатом ради, але виявив готовність допомогти мерові Карплюку у його нелегкій роботі – розбудові (хоча деякі стверджують що у ЗАбудові) міста Ірпінь.

Відповідно до інформації розміщеній на сайті ЦВК України  Олександр Пащинський член Політичної партії “Нові обличчя”, працює ТОВ “Б.І.І.А.К.” на посаді юрист, місце проживання: Київська обл., м.Ірпінь.

Вирішивши перевірити чи не має бува компанія, до якої має відношення Пащинський (член Комісії з питань житлово-комунального господарства ІМР) якихось преференцій при освоєнні грошей з бюджету (а отже з наших з Вами кишень) я зайшов на сайт http://edata.gov.ua і був дуже здивований.

На цьому сайті міститься вся інформація про використання бюджетних коштів по Україні. Так от ТОВ «Б.І.І.А.К.» за три місяці 2015 року (жовтень-грудень, тобто одразу після виборів) з Ірпінського бюджету отримало 2,6 млн. грн., а вже у 2016 році (з січня по листопад) вказана компанія отримала з бюджету Ірпеня ( тобто з наших з Вами кишень) 9,7 млн. грн. на різного виду будівельні роботи.

При  цьому ці гроші ТОВ “Б.І.І.А.К.” отримало з бюджету без проведення відкритих торгів, тобто без будь-якої конкуренції, так би мовити класично: свій (читай Пащинський) до свого (читай Карплюк) по чуже (читай гроші з бюджету міста Ірпеня або з наших з Вами кишень).

1

При пошуку на сайті Мінюсту по ТОВ “Б.І.І.А.К.” код ЄДРПОУ 36088414 міститься інформація, що знаходиться вказане підприємство в місті Ірпені по вул. Гарматна, 8, директором є  Сергій Пащинський, повний тезка члена Виконавчого комітету Ірпінської міської ради (джерела в Ірпінській міській раді стверджують, що це рідний батько депутата Пащинського). До слова, свого часу разом з Карплюком Пащинський намагався отримати контроль над місцевим осередком БПП і тільки після провалу запустивня наповну проект “Нових облич”.

Засновниками компанії є житель Ірпеня Сергій Пащинський, жителька Бучі ніна Еміна, житель Ворзеля  Олекснадр Салієнко.

Також ще один приклад класичного: свій (читай Пащинський) до свого (читай Карплюк) по чуже (читай гроші з бюджету міста Ірпеня або з наших з Вами кишень) є відсутність проведення відкритих торгів, тобто без будь-якої конкуренції, у взаєминах міської влади Ірпеня та МПП “СТК “СОНА”.

При пошуку на сайті Мінюсту по МПП “СТК “СОНА” код ЄДРПОУ 13719327) міститься інформація, що знаходиться вказане підприємство в місті Ірпені, по вул. Мечникова, 71-А, директором та засновником є той таки Сергій Пащинський.

За 2015 рік з наших з вами кишень (а бюджет міста Ірпінь це саме наші з Вами кишені) отримало трошки більше 2 млн. грн., а вже у 2016 році справи пішли краще і з 01.01.2016 по 27.11.2016 року бюджетних коштів було виділено вже 2,43 млн. гривень і як ми всі розуміємо “ще не вечір” ( до 01.01.2017 року грошей може бути більше).

Виникає логічне запитання з якого це дива без проведення відкритих торгів, тобто без будь-якої конкуренції, вказані компанії отримують гроші з наших з Вами кишень. А відповідь можна знайти в Єдиному державному реєстрі судових рішень, а точніше в постанові Київського окружного адміністративного суду №810/5128/14 від 21.10.2014 року. Відповідно до інформації МПП “СТК “СОНА” (засновник Пащинський С.І.)  і раніше виконувала будівельні роботи в такому-собі ЖК “Новатор”, який також не є чужим для мера Ірпеня Володимира Карплюка та його кума мера Бучі Анатолія Федорука.

Взагалі з січня 2015 року по листопад 2017 року  ТОВ “Б.І.І.А.К.” та МПП “СТК “СОНА” на двох з бюджету Ірпінського регіону (Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель та прилеглі села) отримали ні багато, ні мало 30,6 млн. грн. і знову ж таки більшість грошей перетекли з наших до їхніх кишень без проведень відкритих торгів, тобто за класичним сценарієм “свій до свого по наші гроші”.

Цікаво також те, що мерські “друзі-комерсанти” для виконання бюджетного замовлення залучають інші комерційні організації по договорах субпідряду, що було зафіксовано під час реконструкції вулиці  Гагаріна, де субпідрядники спочатку демонтували досить ще пристойне асфальтне покриття (напроти Ірпінського економічного Коледжу), та поклали вже всім відому “мерську плитку”. “Економічний ефект”  від такого покращення, очевидно, дозволить безбідно жити  і підрядникам-посередникам з мерської команди, і пришлим субпідрядникам і виробникам “мерської тротуарки”.

2

А “НовоОбличчівський ефект” певно  полягає в тому що дозволяє в свою чергу любим друзям мера обмежуватись виключно РУКОВОДЯщими функціями(від слова- руками водити) та не паритись з приводу якісного виконання робіт та гарантійних зобов’язань. Бо який попит з того хто цю роботу не робив?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Також  є інфомрація, що підприємці мають серйозну підтримку ще й в особі заступника міського голови – Лідії Михальченко  ( Нібито вона теща депутата Пащинського і сваха члена виконкому Пащинського).

А загадкова  присутність на Коцюбинських виборчих перегонах вірної соратниці регіонала й колишнього конкурента Карплюка –  Володимира Скаржинського (Лідія Михальченко  раніше  була саме застпником Скаржинського), це не переймання родин Пащинських-Михальченків за ласий шмат Коцюбинського “бюджетного пирога”, а простий громадський обов’язок високопосадовця “ірпінських покращувачів”?

3

Ось з такою мерською НОвою командою заробітчан, яка утаємничено орудує громадськими ресурсами маємо справу шановні виборці.

Залишається сподіватися, що наступного разу під час місцевих виборів ми з Вами більш відповідальніше будемо голосувати, адже від цього залежить чи будуть ремонтувати школу за бюджетний кошт чи знову все будуть робити за гроші батьків, чи забезпечить місцева влада мінімальні потреби шкіл та садочків у миючих засобах чи знову це робитимуть за гроші платників податків які власне і утримують за свій кошт всю цю “машину місцевого комерційного  абсурду”.

bezyimyannyijІгор Домбровський , Депутат Київської обласної ради від ВО “Свобода”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539