Як Нові обличчя витратили 111 тисяч на фількіну грамоту

0

Вихідними селищем Коюбинське розкидали газету “Про Ірпінь”.

Звісно, що інформація стосувалася не так Ірпеня, як селища Коцюбинське, без якого підконтрольні меру Ірпеня ЗМІ не мислять свого призначення. Селище дуже потрібне Ірпеню як плацдарм для захоплення лісу, де щасливими власниками ділянок в лісі став Сергій Даніш, Володимир Карплюк, Владислав Євстєфєєв. У останнього до речі, в лісі майже 100 ділянок. Словом, “головні захисники лісу” – це як раз вони.

“Читаю я цю писанину і там сказано, що в четвер у Будинку культури нам всім представлять ескіз території регіонального ландшафтного парку Біличанський. Про який ландшафтний парк іде мова, якщо є указ президента і це національний парк, який має свою дирекцію? На що ж витратили 111 тисяч?” – питає Юлія Зражевська.

bezyimyannyij

Восени про те, що бюджетні гроші викинуті на вітер писав ірпінський архітектор Ігор Юрчак. Тільки тоді ми знали не про 111 тисяч, а про 55.

Без імені

Як Ірпінь може хазяйнувати в Нацпарку?

Президентський указ від 2014 року твердить, що ліс отримав статус Нацпарку і його приєднали до адміністрації Нацпарку “Голосіївський” без вилучення у землекористувача. Тобто ліс обслуговує, як і раніше “Святошинське ЛПГ”.

Виникає абсолютно слушне питання, як на території Києва, де працює комунальне підприємство “Святошинське ЛПГ”, на території національного парку, яка має свою адміністрацію, інше місто може виділити гроші на проектну документацію на регіональний ландшафтний парк?

“Регіональний ландшафтний парк – це категорія значно нижча за національний парк. Це все одно що ви подубували Мерседеса і хтось прийшов і вийняв частину деталей і зробив з нього Запорожець. Станом на сьогодні є дирекція нацпарку “Голосіївський”. Там є науковий відділ. Треба їм допомагати, а не робити на свій розсуд “щось інше”. Статус нацпарку захищає природу. При такому статусі, який отримав ліс, йде державне фінансування, а не фінансування на місцевому рівні. А статус регіонального ландшафтного парку для захисників лісу – це кроки назад. Вони питали в директора нацпарку Бориса Дробота перш, ніж щось вигадувати? Це все одно що до вас прийдуть в хату і щось будуть робити – валити стіни або зводити нові. І головне розуміти, що нацпарк – це не парк культури і відпочинку. Це не на лавочках сидіти і їсти морозиво. Це рекреакція з освітніми елементами, де можуть працювати в тому числі й науковці,” – наголошує біолог та журналіст Олег Листопад.

Ось фото Біличанського лісу поблизу селища, де, як свідчать мешканці, живуть бобри.

bezyimyannyij

Очільник Нацпарку “Голосіївський” Борис Дробот вже в курсі про таку феноменальну ініціативу. У Мінекології теж не можуть зрозуміти, як може міська рада виділяти гроші на те, що не узгоджене з адміністрацією Нацпарку.

Тобто на популізмі і нерозумінні людей, що таке Нацпарк політики знову будуть громаді продавати ідею з лавочками, доріжками у лісі, який вони вирішили подерибанити ще 2008 року. Тобто в черговий раз ми витратили 111 тисяч на ніщо.

Нагадаю, що ми зібрали понад 15 тисяч підписів, щоб ліс отримав саме природоохоронний статус нацпарку. І лише після Революції Гідності був підписаний президентський указ.

Хто ініціював гроші на вітер?

У газеті йдеться про те, хто з бюджету ініціював марнотратство 111 тисяч. Це депутати Ірпінської міської ради Олексій Олійник та  Богдан Слюсаренко, а також депутат КСР Сергій Даніш. Про це йдеться в газеті. Всі представники Нових облич. Звісно, що мер Ірпеня Карплюк, в якого ділянка навпроти 18 школи, таку ініціативу не міг не підтримати.

Люди ж мають вірити, що Нові обличчя – головні захисники лісу. Більшість точно не зрозуміє різниці між нацпарком, регіональним ландшафтним парком. Скільки ж ми заплатимо за черговий піар? 111 тисяч.

А скільки виділили з бюджету Ірпеня грошей на ремонт даху школи? 20 тисяч. Це з’ясувала депутатка Оксана Недашківська. І ще 60 тисяч на ремонт у приміщенні школи. Тобто за картинку (!!!) для піару Нових облич ми витратимо 111 тисяч гривень! При цьому школа жебрає кілька тисяч гривень, бо нема коштів на передплату журналів для дітей і бібліотека бідна! А тут один листочок-ескіз і 111 тисяч!

Громада Коцюбинського вже висловилася щодо того, на що вони б хотіли витратити гроші у 2016 році. Ніякого ескізу тут нема. Людей хвилює автономна котельня для школи і ремонт даху. Громада вимагає провести енергоефективну політику – модернізувати системи електропостачання та водопостачання.

bez-imeni

Жодного ескізу на ландшафтний регіональний парк тут нема. Це просто чергова афера дерибанників лісу.

Я дуже добре пам’ятаю, як депутат Богдан Слюсаренко вже проявив свою ініціативу і у нас курсувала маршрутка “Ірпінь-Коцюбинське-Ірпінь”. Вона була нікому непотрібна.

Без імені

І з бюджету для передвиборчого піару витратили 22 тисячі. Це більше, ніж на ремонт даху школи, яку має утримувати Ірпінь. А парки треба утримувати, доглядати. Тобто на відміну від витрат на енергоефективні засоби парки не просто не окуповуються, а стають затратною частиною громади. А знову і знову витрати з бюджету. В Ірпені вже голосували на виконкомі за те, щоб послуги у парку, який так розпіарили перед виборами стали платними.

Партія “Нові обличчя” задекларувала 0 гривень надходжень і витрат за перші три квартали цього року. Таким чином партійці, яким виборці дали доступ до бюджетних грошей зловживають своїми повноваженнями й задля власного піару й картинки діють супроти політики енергоефективності в державі  й займаються простим марнотратством.

У цей час медицина та освіта, які підпорядковані напряму Ірпеню і мають отримувати належне фінансування змушені на рівні злиднів постійно звертатися до батьків та пацієнтів.

У четвер, 22 грудня, треба йти до Будинку культури й питати “ініціативних” депутатів з Нових облич, хто поверне ці кошти в бюджет, коли освіта і медицина отримають кошти, якими так легко розкидається Ірпінь? І коли ці захисники лісу (Карплюк, Даніш, Євстєфєєв) нарешті повернуть ділянки в лісі у власність держави? У електронній декларації Карплюка, який нібито підтримує ідею збереження лісу, ділянки досі його приватна власність.

Відмивати гроші в лісі ніхто не дасть. Таких депутатів громада має просто посилати гуляти лісом.

Ми збираємося видавати газету. Кожен може допомогти проінформувати сусідів. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну людину Олександру Валеріївну Куцан. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилилися в майбутньому знову.

Без іменіАвторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539