Тренер “Біличанки” переїхав до Угорщини: нема енергії воювати з вітряками

0

Тренер найтитулованішої української команди з жіночого футзалу Володимир Колок працює в Угорщині.

“За таку нашу багатолітню історію ми не змогли побудувати спорткомплекс. Я особисто бачив мінімум три проекти спорткомплексів. З однією владою домовлено, зробили проекти, готові були будувать. Вибори – пішли люди. Поки ми знову знайдемо до них доступ, переконаємо, що це треба. Пройшли вибори – знов пішли люди. Ми навіть не в Ірпені проводимо ці матчі, а в Києві,” – розповідає Володимир Колок, який кандидувався від Коцюбинського до Ірпінської ради від “Нових облич” у 2015 році.

Результат пошуку зображень за запитом "Нові обличчя Біличанка"

До Ірпінської міської ради Колок на виборах не потрапив. Від Коцюбинського з 5 кандидатів від Нових облич за рейтинговою системою пройшли двоє депутатів – Олексій Оліник та Богдан Слюсаренко.

На окрузі, де балотувався Колок, переміг колишній селищний голова Коцюбинського й довірена особа мера бучі екс-регіонала Анатолія Федорука. Пікулик – тесь депутата ІМР Ігоря Вишнякова, який балотувався від Нових облич.

“З віком нема тої енергії воювати з вітряками на терені жіночого футзалу. Це повязано було і з тим що черговий раз кілька моїх гравців перейшли до клубу-конкурента. Деякі гравці закінчили виступи у зв’язку з сімейними обставинами або у зв’язку з станом здоровя і в такий момент і вирішив прийняти запрошення Угорщини. В вищій лізі грало кілька років тому в Україні 9 команд, а тепер – 4, ” – пояснює Колок ситуацію з розвитком футзалу в Україні під час інтерв’ю “Ера Медіа”.

Тепер на його ФБ сторінці пости і про життя “Біличанки”, і про здобутки угорських команд.

Колок наголошує, що в Угорщині зовсім інше ставлення до дитячого спорту. Під час матчів тренери не зорієнтовані на результат і дають пограти навіть найслабшим гравцям. Більше того, якщо бракує гравців у команди, то вона може для проведення матчу під час турніру взяти гравців з іншої команди.

“Усі команди мають бази, вирішені транспорті птання, не стоїть питання з екіпіруванням, м’ячами. Дуже багато мають команд звичайні населені пункти, села. В тому клубі, де я парцюю, крім дорослої команди є 2 комнади дівчаток, які систематично виїжджають на ці змагання щотижня протягом року, крім літніх канікул. Наші діти мають можливіть так їздити два рази на рік,” – говорить колишній тернер “Біличанки”.

При цьому міський голова Володимир Карплюк, який на посаді перебуває вже другу каденцію, разом із своєю політичною партією позиціонують Ірпінь як місто здоров’я.

“Надія помре після нас. Ну, може трошки по-іншому трапилорся. З 1995 року я особисто займаюсь жіночим футзалу. В 1996 році ми вперше організувалися й провели з усієї України. З того року ми проводили змагання щороку.  Своїми силам організовувалися. Ні федероація, ні асоціація в це особливо не вкладалися. Це проводилося кощтами своїх учасників. З 1995 року нам вдалося провести велику організаційну роботу. За нашої підтримки було створено багато клубів – юридичних осіб, які займалися жіночим футзалом. Вони могли вижити в ті нелегкі часи і зараз продовжують свою діяльність. Якщо вони зупиняться і підуть ті люди, яких ми підтягнули до цієї справи то організація ровзалиться. Команди не підтримуються – вони кинуті напризволяще”, – додає Колок.

Після від’їзду до Угорщини Колок залишається президетом клубу “Біличанка”, але тренує тепер команду Аліна Горобець, яка колись грала в цій команді й згодом грала за команду з футзалу в РФ. Вона у 2009 році стала кращою футзалісткою світу.

Результат пошуку зображень за запитом "Аліна горобець Біличанка"

Комнада “Біличанка” найтитулованіша в Україні. 10 разів вона ставала чемпіоном України і вигравала кубок. Ті, хто розвивають футзал не лише в Україні, а й в усьому світі прагнуть, щоб цей вид спорту став олімпійським.

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539