Прокуратура визнала незаконним будівництво в гостомельському лісі

1

Прокуратура Київської області позивається до Гостомельської селищної ради з вимогою визнати недійсною передачу під забудову земель лісового фонду та просить витребувати 3,3 га лісу на користь держави в особі Кабінету міністрів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

“Установлено, що рішеннями Гостомельської селищної ради упродовж 2004 року вилучено із земель лісового фонду Київської лісової науково-дослідної станції  земельні ділянки загальною площею 3,3 га  та передано їх в оренду громадській організації для дачної забудови. У подальшому, за рішеннями селищної ради, вказані землі були передані у власність 22 фізичним особам для дачного будівництва, які у свою чергу передали право користування землями 2 фізичним особам”, – йдеться у повідомленні.

1

Мова йде про земельну ділянку, документи на яку під час революції Гідності загубили помічники Гостомельського голови екс-регіонала Юрія Прилипка. Земельні ділянки там були виділені на підставних осіб.

Кооперативи й організації, членам яких Гостомельська рада видавала землю, розташовані у селищі за адресою Леніна, 3. За цією адресою розташований офіс Юрія Прилипка “Міраж”.

Окрім того, щодо виведення цих ділянок з земель лісового фонду до лісництва особисто листом звертався на той час депутат Ірпінської ради Юрій Прилипко.

1

Зараз, за інформацією джерел в прокуратурі, на цих земельних ділянках зводить багатоповерховий житловий комплекс “На Прорізній” забудовник Роман Дріжденко.

У прес-службі також повідомляють, що, відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, селищні ради не наділені повноваженнями щодо розпорядження землями лісогосподарського призначення державної форми власності.

“Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України за фактом зловживання службовим становищем чиновниками селищної ради та відділу земельних ресурсів при вилученні з державної власності вказаних земель”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Фото на кавері: сторінка ЖК “На Прорізній” у Facebook

1 Comment

  1. Кукушкин 26 Січня 2018 at 19:31

    Здрасте мордасте

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539