Алчевськ-2 під Києвом хочуть зробити, щоб вимити мільйони з бюджету

0 27

Київоблгаз повідомив офіційно, що без тепла залишаться два міста і два селища Київської області.

Це міста Тетіїв, Переяслав-Хмельницький, селища Бородянка і Коцюбинське.

Я проживаю в селищі Коцюбинське. Населений пункт, де проживає понад 15 тисяч населення, може залишитися без опалення. Надворі мороз.

НАК “Нафтогаз” офіційно повідомив, що ЖОДНОЇ гривні ТОВ “УкрОпт “Мастер-Енерго” не заплатило за спожитий газ у 2016 році.

Постають логічні питання: люди взагалі не платили? Бюджет не відшкодував субсидійні гроші? Такого не може бути. З бюджету Ірпеня не заплатили за опалення в садках, школах, поліклініці? Щоб отримати відповідь на останнє питання – написаний офіційний запит до Ірпінської ради.

В ОДА під час нарад, як повідомила селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина, заступник міського голови Ірпеня Дмитро Христюк неодноразово наголошував натому, що Матюшина має терміново скликати сесійне засідання і віддати “Мастер-Енерго” 4,6 мільйони з бюджету.

“За умови того, що 12 січня нам стало відомо, що товариство не робило жодних розрахунків за газ понад рік, стало очевидно, що готується корупційна схема. Ми не можемо бюджетні гроші віддати приватній структурі за таких умов. Не те, що 4,6 мільйонів – а жодної копійки взагалі,” – наголошує Матюшина.

Я стверджую, що ТОВ “Мастер-Енерго”, яке постачає тепло в оселі перебуває у змові з політиками регіону Дмитром Христюком (партія “Нові обличчя”).

Він не просто кулуарно тисне на те, щоб віддали 4,6 мільйонів. Про свою позицію він заявив публічно на сайті, який підтримує позицію влади Ірпеня.

Більше того, він написав звернення на селищну голову Коцюбинського (заступник міського голови іншого населеного пункту!!!) про те, щоб вона скликана сесію. Згідно з законом, його звернення абсолютно ні до чого не зобов’язує голову іншого населеного пункту. Але це чітко доводить лобізм на користь приватного підприємства.

“Мене дуже дивує позиція заступника міського голови Христюка. Яким чином щось більше, ніж затверджений тариф може бути покладене на людей? Або він некомпетентний, або людей за дурнів тримає і перебуває в злочинній змові. Тобто з фізичної особи, яка має укладений договір на теплопостачання з ТОВ “Мастер-Енерго”, не можна вимагати ані на копійку більше, ніж встановлений офіційно тариф. Ми напевно єдиний населений пункт не лише в Україні, а й на Київщині, де на кінець 216 року залишився нерозподіленим майже весь річний бюджет селища – 7 мільйонів. Депутати Нових облич не голосують за закупівлю нової спецтехніки для очищення доріг. Вони не хочуть навіть чути фахівців з енергозбереження. Після відповіді “Нафтогазу” мені стало зрозуміло, чому депутати вирішили не витрачати кошти – готували їх під виведення для приватного товариства,” – наголошує селищна голова, яку наприкінці опалювального сезону депутати незаконно усунули з посади (8 квітня 2016 року).

На обласному рівні про ситуацію знають. Наради відбуваються мало не щодня. Про ситуацію в селищі знає і голова КОДА Олександр Горган, і народний депутат Ярослав Москаленко, який інформував нас про те, що справа перебуває в області на контролі.

Нові обличчя повідомили, що відключення можуть бути з 16 січня. Громада стала на охорону вентелів, щоб завадити диверсії.

Заяви про злочин селищна голова написала прокуратурі на всіх рівнях – Ірпінській, обласній та Генеральній. В заяві вказані прізвища ірпінських чиновників, які лобіюють виведення бюджетних коштів на користь ТОВ “Мастер-Енерго”.

Обласна прокуратура спрацювала блискавично. Зокрема заступник прокурора Андрій Мілевський на прохання журналістів та активістів особисто ознайомився з заявами про злочин. Відкрите кримінальне провадження. Відомості внесені в ЄДРДР (42017110000000036, 42017110000000037 – ст.191ч.5 КК – тяжкий злочин = привласнення грошових коштів)

Я сподіваюся, що прокуратура поцікавиться в заступників Ірпеня, чого йому так хочеться грошима людей розрахуватися з приватною установою. І чого його аніскільки не цікавить, чому це товариство не платить понад рік за газ.

З огляду на те, що це сталося одразу після виборів, то для мене відповіді шукати довго не треба – мешканців селища планово взяли в заручники. І тепер вимагають викуп – 4,6 млн.

Ми збираємося видавати газету. Кожен може допомогти проінформувати сусідів. Для цього створена спеціальна картка Приватбанк 5168742349662738 оформлені на надійну людину Олександру Валеріївну Куцан. Кожна гривня – це дві газети. Допоможіть сусідам дізнатися правду, щоб не помилилися в майбутньому знову.

Без іменіАвторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539