В КОДА вимагають скасувати подорожчання проїзду в маршрутках

0

Київська облдержадміністрація вимагає від автоперевізників повернути вартість проїзду в громадському транспорті до рівня, який був перед різким подорожчанням.

Про це повідомляє офіційний сайт КОДА, з посиланням на голову облдержадміністрації Олександра Горгана.

Облдержадміністрація готує звернення до Антимонопольного комітету з дорученням перевірити різке підняття тарифів перевізниками Київської області на предмет змови.

Горгана переконаний, що доводів автоперевізників про те, що здорожчало паливо чи збільшилася мінімальна заробітна плата недостатньо для різкого підвищення тарифу, оскільки паливо і комплектуючі зросли по всій країні, а суттєве здорожчання відбулося лише на Київщині.

“Спочатку чітке зрозуміле обґрунтування необхідності підвищення тарифу, а потім пошук прийнятного рішення, яке б влаштовувало обидві сторони.  Обласна державна адміністрація не допустить, аби жителі області стали заручниками декількох автоперевізників”,- наголосив голова КОДА.

До того ж, влада Київщини повідомила, що ініціюватиме створення траспортного підприємства для перевезення пасажирів, яке конкуруватиме з наявними перевізниками як по вартості проїзду, так і  по комфортабельності:

“Є два варіанти: це державне підприємство або комунальне. Але роботу щодо організації альтернативної системи пасажирських перевезень потрібно розпочинати негайно. Відповідні пропозиції будуть надані Київській обласній раді”.

Нагадаємо, з 21 січня 2017-го року ціни на проїзд у приміських маршрутах Київщини різко зросли з 11 до 15 гривень. Представники деяких громад Київщини з подорожчанням не згодні й перекривають трасу. Вони не вважають підняття виправданим й пікетують КОДА.

Фото на кавер: gazeta.zn.ua

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539