Нардеп Кононенко очолив БПП на Київщині

0

Попередній очільник обласного осередку партії Лев Парцхаладзе написав заяву про складання повноважень.

“На превеликий жаль, у мене фізично не вистачає часу якісно працювати… (політика призначили застпуником міністра з питань ЖКГ – прим. “Громади Приірпіння”) і для Київської області, вирішувати всі необхідні питання. Тому я попросив розглянути мою заяву. Щойно на партійному з’їзді за це рішення проглосували,” – написав на своїй сторінці в Facebook Парцхаладзе.

Новим очільником обласного осередку обрали народного депутата Ігоря Кононенка. У парламент він пройшов за списком партії під номером 29.  До цього був депутатом Київради від фракції “Удар-Солідарність”.

“Новий претендент на посаду керівника осередку наголосив на пріорітетних задачах – якісні дороги та, зокрема відкриття ЦНАПів в усіх районах та містах обласного значення Київської області. Були озвучені й інші напрями, які слід розвивати на Київщині. Голосували одноголосно саме за цю кандидатуру,” – розповідає “Громаді Приірпіння” голова ірпінського осередку БПП депутатка Марія Шевченко.

У парламету Кононенко є застпуником голови фракції БПП, входить до комітету з питань паливно-енергетичного комплексу.  Нардепа отруїли ртуттю на початку 2017 року.  Отруєння може бути пов’язане з роллю Кононенка в нафтогазовому секторі, зокрема з компанією “Укргазвидобування”. Про це писала “Українська правда”. 

Мінстр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абрамовічус на початку 2016 року подав у відставку.

“Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей. Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко“, – зазначив тоді Абрамовічус.

Як повідомляли ЗМІ, детективи НАБУ не знайшли фактів незаконного впливу Кононенка на Абрамовічуса. Зараз нардеп Кононеко судиться з Абрамовічусом – відстоює свою честь і гідність. Печерський суд прийняв рішення на користь Кононенка, але Абрамовічус подав апеляцію, бо не згодний із рішенням суду.

До того, як Кононенко став депутатом, він був головою Наглядової ради ПАТ “Закритий корпоративний недиверсифікований інвестиційний фонд “Вік”. Раніше працював віце-президентом ЗАТ “Укрпромінвест”. Балотувався до парламенту у 2002 році як представник блоку “Наша Україна”.  Кононенко є фігурантом каталогу антикорупційни розслідувань Громадського руху ЧЕСНО З декларацією нардепа за 2016 рікможна ознайомитися на сайті НАЗК.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539