Чому адвокат Федорука пішов працювати в Міністерство?

0

Олександр Провоторов – адвокат мера Бучі Анатолія Федорука, влаштувався на роботу до Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Провоторов обійняв посаду начальника відділу управління державною власністю у березні 2017-го року. Про це стало відомо з е-декларації Провоторова.

Адвокат Федорка, який захищав його в Печерському суді, має давні стосунки з міністром регіонального розвитку Геннадієм Зубком. Він був його помічником за минулої каденції у Верховній раді – з 2012 по 2014-й роки.

Вже в 2014-му році Провоторов і сам спробував потрапити до Парламенту в якості нардепа. Обрав для цього 96-й виборчий округ, до якого входить Буча. Балотувався як самовисуванець.

Адвокат Федорука Провоторов міг бути одним із технічних кандидатів. Він набрав 460 голосів.

З Бучею адвоката пов’язує робота. У 2008-му році киянин Провоторов зареєстрував тут адвокатське об’єднання “Бучанська міська колегія адвокатів”.

Google-мапа твердить, що адвокатське об’єднання розташоване ось у цьому приватному будинку.

Цікавим є той факт, що керівником “Бучанської міської колегії адвокатів” з березня 2017-го року став екс-прокурор Київської області та земляк Федорука з Великої Медведівки Анатолій Матвієць. Саме він захищав інтереси Бучанської ради в Господарському суді й вимагав дозволити раді користуватися та розпоряджатися майном та земельними ділянками в межах міста Буча. Нагадаємо, Матвієць, будучи заступником прокурора Київської області, отримав у Бучі трикімнатну квартиру через кілька днів після того як до нього надійшов лист про корупційні дії Федорука від активіста Віктора Бархоленка.

Примітно, що заступником Зубка у 2016-му році став екс-заступник голови КОДА Лев Парцхаладзе. Останній також пов’язаний з Бучею – разом з Федоруком він висаджував дерева в бучанському парку, позуючи перед фотокамерами, в той час як бучанці захищали ліс від знищення й забудови.

Бучанці переконані, що призначення Провоторова на посаду начальника відділу управління державною власністю не випадкове.

“Нічого дивного в цьому призначенні я не бачу. Маючи великий досвід з дерибану землі та державного майна, йому потрібні свої люди в мінгістерстві. В Бучі ще є об’єкти державної форми власності, в тому числі землі НуБІП та гуртожитки, які разом з людьми приватизував рідний дядько Федорука Василь Яцюк. Позитивні висновки для подальшого дерибану тепер надаватиме без проблем своя людина Олександр Провоторов”, – переконаний громадський діяч Віктор Бархоленко.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539