Регламентна комісія облради вважає збори Євстєфєєва – псевдозасіданням (ВІДЕО)

0

У понеділок, 15 травня, відбулось засідання постійної депутатської комісії з регламенту і депутатської етики Київської обласної ради. Про те, що буде засідання ми дізналися з телефонограми, яку зачитала селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина 12 травня на сесійному засіданні. Запрошували до облради всіх членів регламентної комісії Коцюбинської селищної ради.

Зокрема мене особисто запросили як доповідача з питання мого звернення щодо неправомірного “засідання” регламентної комісії Коцюбинської селищної ради 11 квітня, про яке мене не інформували і яке було проведене групою “переворотників”, наближених до комерційного проекту ірпінських забудовників “ГО НО”, за ініціативи секретаря комісії Владислава Євстєфєєва.

На цьому псевдозасіданні регламентної комісії вирішили ініціювати переобрання голови регламентної комісії, себто мене, Євгена Домбровського. Жоден з членів регламентної комісії мене не попередив, що вони таке питання хочуть виносити в порядок денний. Я не відмовив у жодному винесенні питання до порядку денного всіх попередніх засідань і виконував всі рекомендації комісії. Більше того, я понад місяць чекав, щоб секретар комісії Владислав Євстєфєєв надав належним чином оформлений протокол засідання комісії. Те, що протоколи так затягуються  іне оформлюються членів комісії чомусь не бентежить.

На псевдозасіданні головою комісії запропонували обрати Миколу Єременка, який мене навіть не попередив про те, що таке заплановане і протягом кількох днів по тому, коли ми спілкувалися телефоном, навіть не обмовився, що це все мало місце.

Нагадаю громаді, що моя кандидатура була висунута як кандиатура на голову регламентної комісії у 2016 році від фракції “Свобода” та від депутатської групи “Приватний сектор”. Ані з фракцією, ані з депутатською групою, які мали право за законом на пропорційне головування в комісіях ради, питання усунення мене з головування в регламентній комісії не узгоджувалося.

Більше того, нагадую, що голова депутатської групи “Приватний сектор” Олена Сокотюк погодилася не претендувати на членство в регламентній комісії саме тому, щоб депутатська група отримала мене як голову, а Нові обличчя натомість отримали контроль над більшістю в комісії. Такий розподіл гарантує декмократичний принцип в роботі комісії, оскільки задіяний важіль стримування і противаги.

Сокотюк публічно заявила, що вона задля того, щоб запустити роботу комісій і не блокувати процеси погодилася піти до комісії з питань освіти та соцзахисту населення. Я так розумію, що про це всі члени регламентної комісії просто воліли забути.

Я продовжую називати засідання, скликане Євстєфєєвим, спробою перевороту, схоже відбувалося вже у 2016 році, коли сесійні засідання вийшли в паралельну реальність за ініціативи секретаря ради Юлії Главацької, яка зрештою у квітні 2016 року провела переворот в раді. Під час цього перевороту ті, хто його організував спиралися саме на висновки псевдорегламентної комісії, на що посилалися в суді, який був ними ж і програний.

Виконавці цього дійства майже ті самі, мета також та сама – повторна і затяжна дестабілізація роботи Коцюбинської селищної ради, контроль над регламентною комісією задля реалізації в подальшому подібних переворотницьких планів.

Як виявилося, я приїхав на засідання один. На жаль, ніхто з організаторів “перевороту”  ні Євстифєєв, ані Єременко не приїхали, хоча були повідомлені в сесійному засіданні КСР ще в п’ятницю під протокол.
Перепустки для них також були замовлені.

Заслухавши мою аргументацію та вивчивши подані документи Комісія прийняла рішення звернутись до КСР, до членів комісії з регламенту КСР не допускати в майбутньому порушення Закону, та планує направити з цього приводу роз’яснення на адресу КСР.

“На регламентній комісії облради було уважно розглянуте питання звернення з приводу псевдопереобранн голови регламаентно комісії КСР, яке прийняли на псевдозасіданні. Комісія зробила висновки. Звертаємо увагу депутатів КСР на те, що має право скликати засідання комісії і проводити засідання комісії, відповідно до закону України, виключно голова комісії. І лише у випадку його відсутнсоті це має право зробити секретар комісії. У разі, якщо голова комісії живий-здоровий і на місці, то проведення засідання регламентної комісії суперечить закону України “Про місцеве самоврядування”. Комісія облради рекомендує дотримуватися закону депутататм КСР. Це було порушення закону з боку секретаря, який привласнив собі владні повноваження, зібравши комісію з власної волі,” – наголошує голова регламентної комісії облради Роман Титикало, який є адвокатом.

Зауважу, що під час голосування депутат облради Ігор Домбровський утримався і не підтримав висновок комісії, оскільки в нього був конфлікт інтересів.

Автор: Євген Домбровський – голова регламентної комісії Коцюбинської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539