ЖК Ехо парк провалив два суди за день: всі дозвільні документи скасовані (ДОКУМЕНТ)

0

Ухвалу Київського окружного  адміністративного суду, яка дозволяла тимчасово продовжити будівництво на об’єкті по Великій Кільцевій, 9  1 червня скасувала апеляційна інстанція.  Також суд відхилив апеляційну скаргу забудовника і Держархбудінспекції щодо скасування першою інстанцією декларацій на початок будівельних робіт.

Нагадаємо, що Держархбудінспекція ще 23 грудня 2016 року винесла припис на призупинення будівництва ЖК Ехо парк та 29 грудня своїм наказом скасувала декларації на введення в експлуатацію та початок будівельних робіт.

Забудовник тоді ж подав до суду, щодо оскраження дій Держархбудінспекції. Суддя Київського адміністративного окружного суду виніс ухвалу про запобіжний захід 7 квітня 2017 року щодо призупинення дії приписів та наказів ДАБі на час розгляду справи по суті.

1 червня 2017 колегія суддів апеляційного суду, на чолі з суддею   Мельничуком В.  скасували цей запобіжний захід, таким чином накази та приписи ДАБІ відновлені знову.

До того ж 23 березня ДАБІ через постійне невиконання припису на призупинення будівництва винесла наступний припис забудовникові, а саме на добровільне знесення об’єкту і повернення ділянки в попередній стан.

Нагадаємо, що Ехо парк будується на території урочища Вумівський ліс – єдиної зеленої зони на території Петропавлівсько-Борщагівської сільської ради.

Землю по Великій Кільцевій, 9 Петропавлівсько-Борщагівська рада на чолі з сільським головою Олексієм Кодебським, виділила йому ж. За даним фактом відкрите кримінальне провадження, яке вже рік розслідується Генеральною прокуратурою України.

«До 27 травня забудовник повинен був добровільно знести об’єкт чого він звичайно не зробив, а продовжив заселяти людей в будинок, хоча там немає ні каналізації, ні газу, а світло є тимчасовим підключенням для будівництва, а справа ще досі не вирішена в суді»,  — говорить Світлана Смовженко, активний борець з незаконною  забудовою у Вумівському лісі.

Як відомо вже зараз ДАБІ готує судовий позов на примусове знесення об’єкту по Великій Кільцевій,9.

Нагадаємо, що боротьба із незаконними забудовами за збереження лісу обернулась вже трьома підпалами машин і постійним терором, направленим на місцевих активістів. Зокрема лідеру місцевої ініціативи “Захисти ліс”, журналісту Валентині Аксьоновій спалили дощенту вже два автомобілі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539