Ініціатива громадян: Ділянку СБУ з-під “Бергена” долучити до НП “Голосіївський”

0

У червні ініціативна група мешканців з вул. Полковника Потєхіна зареєструвала в Київраді місцеву ініціативу “Про зміну меж Національного природного парку “Голосіївський”, під якою вже зібрали більше 2 500 підписів (при 1000 необхідних) всього за 30 днів. Відповідна ініціатива зареєстрована на сайті Київської міської ради.

У проекті рішення Київради, що супроводжує ініціативу місцевих мешканців, йдеться про скандальну ділянку СБУ, яку забудовує ДБК-7, зводячи з численними порушеннями багатоповерхівки ЖК “Берген”. У січні 2016 року місцеві мешканці організували цілодобову варту на вулиці, щоб не допускати вантажівки забудовника на територію.

“Ми пропонуємо передати проблемну земельну ділянку, яка вже давно не використовується СБУ за цільовим призначенням і в цілях оборони взагалі, до Національного природного парку “Голосіївський”. Це дозволить запобігти знищенню Голосіївського лісу в результаті грандіозного будівництва і подальшої експлуатації величезного житлового комплексу “Берген”, а також соціальному та транспортному колапсу в Голосіївському районі столиці”, – розповідає одна із членкинь ініціативної групи Марія Подурян.

При розгляді місцевої ініціативи на засіданні земельної комісії Київради обрано склад робочої групи.

Завтра, 5 липня о 14:00 ініціативу має розглянути екологічна комісія Київради.

Нагадаємо, хмарочоси забудовник планував зводити впритул до Нацпарку, а з 3269 квартир СБУ мала отримати лише 327.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539