Деякі депутати навіть не вникають у злочинні зміни до Генплану Гостомеля

0

21  серпня на сесії Гостомельської селищної ради планується затвердження коригування Генерального плану селища.

Цим Генпланом передбачене 100 га землі під багатоповерхову забудову й збільшення населення селища у три рази. При цьому, рівень інфраструктури селища лишається майже на тому ж рівні.

Цікаво, що під лікувальний заклад місце знайшлося аж під селом Озера, в центрі селища, де раніше була територія лікарні, зараз як гриби ростуть висотки. Уявіть собі навантаження на соціальну і інженерну інфраструктуру селища, яке нас чекає вже в найблищому майбутньому. Порівняйте сьогоднішні темпи будівництва десятиповерхівок і довгоочікуваних садочків. Приміром, після завершення будівництва ЖК “Покровський”, де буде мешкати близько 3,5 тис. людей, кожен ранок буде виїжджати караван близько 1 тисячі автомобілів, довжиною 5 км. А чи буде там хоча б один дитячий садочок?

Постає питання: для кого розроблявся цей Генплан? Для громади, яка проживає на території Гостомеля чи для майбутніх мешканців нових житлових кварталів?

Чи відомо вам, що територія населеного пункту, за рахунок ОСГ земель, які знаходяться поза межами Гостомеля, збільшиться вдвічі з 1565 га до 3 845 га. Й всі ці землі планується забудувати новими житловими комплексами!

Ні для кого не секрет, що земля для ведення ОСГ, яка знаходиться поза межами населеного пункту, не дивлячись на мораторій, продається. На ринку вона коштує приблизно 300 доларів за сотку. Існує багато схем, які дозволяють у нібито законний спосіб забудувати ці землі.

Вже зараз родичі селищного голови Юрія Прилипка, які рік тому отримали землі ОСГ призначення, а саме 14 га в поймі, змінюють їхнє цільове призначення з земель ОСГ під індивідуальну житлову забудову. Цим питанням займається особисто селищний голова.

Діє селищний голова на прохання свого рідного сина екс-депутата В’ячеслава Прилипка, який звертається до нього офційно.

Ще одна громадянка Олександра Лисенко, в інтересах якої діє Прилипко, проживає за дивним збігом, за однією адресою з В’ячеславом Прилипком та самим  селищним головою – по вул. Червоноармійській, 227.

Ця земля якраз була поза межами населеного пункту, а новим Генпланом вона включається в межі Гостомеля. Тим самим її вартість з 300 доларів за сотку виростає до 2-х тисяч доларів. Не хитра арифметика говорить про те, що загальна вартість землі становитиме майже 3 млн. доларів. Ось так, нічого не роблячи мільйонерами стануть близькі родичі селищного голови, а може й він сам.

У Гостомелі на даний час, згідно чинного Генплану, ОСГ земель більше 160 га. Після затвердження змін до Генплану їх не залишиться зовсім.

Існує певна спокуса для влади і депутатів заробити на затвердженні вбивчого для Гостомеля генплану. З джерел відомо, що забудовники зацікавлені в цьому Генплані, так як їм буде гарантовано безперешкодна можливість будівництва. А отже, вони усіма можливостями будуть впливати на депутатів, щоб ті проголосували.

Відомо, що ті депутати, які підтримають цей злочинний Генплан, гарантовано отримають по 2 тисячі доларів.

За кілька днів до сесії активісти вирішили звернутися до кожного депутата особисто й попросити не голосувати за цей Генплан, оскільки він не враховує інтересів громади селища.

“Їдили подивитися кожному депутату в обличчя й запитати, чи вони усвідомлюють, що всього14 голосів, а саме це необхідний мінімум для проходження питання, можуть вирішити долю селища. Тому що цей Генплан кардинально відрізняється від того, який нам показували рік тому в будинку культури і він, прямо скажемо, злочинний. На жаль, не всі депутати володіють матеріалом, не всі захотіли з нами спілкуватися. Наприклад, Зоя Мілевська взагалі розвернулася й пішла. На відміну від Мілевської депутатка Ольга Матусяк поставилася з розумінням до нашої ініціативи й сказала, що справді потрібно познайомити громадськість з тими змінами, які їх чекають”, – розповідає мешканка селища Олена Герасименко.

“Телефоном спілкувалися з Ольгою Прилипко, яка сказала, що голосувати за Генплан у тому вигляді, який вона бачила останній раз, неприпустимо. Депутат Тарас Мовчун нас насмішив. Він повідомив, що не розуміє нічого в кресленнях і він наперед вирішив, що не розбереться в Генплані, тому він його навіть не бачив, а буде голосувати всліпу. І ця людина представляє певну частину мешканців Гостомеля! На відміну від Мовчуна, депутат Олександр Товстоног абсолютно розуміє ситуацію і всі наслідки такого Генплану, тому сказав, що без змін за такий Генплан голосувати не буде”, – додає Герасименко.

В результаті спідкування з громадою та депутатами. було прийнято рішення провести збори громади, на яких детально вивчити зміни, які пропонує Прилипко й прийняти рішення, чи потрібен нам такий “розвиток” Гостомеля чи громада потребує якісніших змін, а те, що вони пропонують – це злочин проти своїх людей.

Збори заплановані на неділю, 20 серпня о 18:00 в приміщенні Центрального будинку культури по вул. Свято-Покровській, 81б.

Автор: Юрій Марчук, депутат Гостомельської селищної ради

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539