Захист лісу: Активісти перешкодили забудовнику незаконно залити фундамент на Обухівській

0
Забудовник «ЖБК «Затишний дім» відновив незаконне будівництво на вул. Обухівській у Святошині і намагався залити імітацію фундаменту. Місцеві мешканці й активісти розібрали опалубку, зіштовхнули в яму будвагончик і викликали поліцію. Поліція засвідчила, що ніякого фундаменту під свіжозалитим бетоном немає. Також зафіксоване порушення – проведення будівельних робіт без огорожі.
За словами місцевих мешканців, забудовник привіз дві бетономішалки перед полуднем. У котловані працівники забудовника ставлять благеньку опалубку, куди заливали розчин, щоб показати, що нібито хоч якийсь фундамент існував раніше.
Загальна товщина залитого бетону не більше 10 см.
Заливання відбувається частинами, поки громада не бачить.

 

“Забудовник нахабно ллє бетон і вибирає такий час, коли людей немає вдома. Добре, що є активісти, які готові полишити свої справи і зупиняти незаконне будівництво й захистити ліс. Є активісти, які готові навіть зупиняти техніку, щоби спинити самозахоплення землі”, – говорить місцева мешканка Віта Думанська.
Місцеві активісти зібралися і знову скинули вагончик у котлован.
Активісти намагалися максимально зіпсувати бетон, для чого прибрали всю опалубку.
Депутат Київради від ВО “Свобода” Прохор Антоненко викликав поліцію. На виклик прибули близько 30 правоохоронців. Слідчо-оперативна група склала протокол і зафіксувала свіже заливання бетону. 
Також правоохоронці зафіксували той факт, що будівництво здійснюється з порушенням будівельних норм, бо не встановлене огородження.
“Я пояснив правоохоронцям, що насправді відбувається на ділянці. Разом із представниками поліції ми пересвідчилися, що старого фундаменту під залитим немає, а забудовник чинить самозахват. Поки очікую відповідь на звернення щодо скасування містобудівних умов. Допомагатиму громаді зупиняти це беззаконня”, – каже депутат Київради “свободівець” Антоненко.
Нагадаємо, у Святошинському районі на вул. Обухівській «ЖБК «Затишний дім» намагається незаконно забудувати ділянку біля Біличанського лісу, не маючи ані права власності, ані права користування земельною ділянки по вул. Обухівській, 122.
Місцеві мешканці активно протистоять незаконній забудові і напередодні вже зупиняли будівництво.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539