Бархоленко на “Громадському радіо” розповів про справу Федорука (відео)

0

Журналісти “Громадського радіо” Любомир Ференс та Наталія Соколенко поспілкувалися з активістом та головою Київської обласної громадської організації “Народна воля” Віктором Бархоленком. 

Мов йшла про відповідальність за скоєні злочини мера Бучі Анатолія Федорука. Поспілкуватися з активістом журналісти вирішили після того як Апеляційний суд Києва зняв арешт із майна та грошей родини Федорука.

Любомир Ференс: Чому Апеляційний суд знімає арешт із вилученого майна мера Бучі?

Віктор Бархоленко: У мене є інформація, що на певному рівні вже відбулись “договорняки” саме по цій справі. Наскільки мені відомо, то “договорняк” відбувся на рівні Адміністрації Президента. Справа ще до суду не дійшла, але є такі дані, що пан Федорук просто відкупився – не від кримінальної відповідальності, він відкупився від тюрми. За тою статтею, яку йому зараз інкримінують, він може отримати умовний термін. Вагомі статті, за якими б він, фактично, мав би бути притягнутий до відповідальності – ГПУ випустить.

Любомир Ференс: Тобто коли буде суд, то це, скоріше, буде фарсом і постановкою?

Віктор Бархоленко: Скоріше за все, що так воно і буде, так вони планують. Все буде також залежати від певних політичних обставин.

Любомир Ференс: Хто може стояти за Анатолієм Федоруком?

Віктор Бархоленко: За ним може стояти багато хто, наприклад, той, хто любить гроші. Відбувся “договорняк” на рівні Адміністрації Президента. Посередником у цій справі був один з депутатів Верховної Ради з боку БПП.

Наталя Соколенко: Ви не готові назвати прізвище?

Віктор Бархоленко: Чому не готовий, готовий – Березенко. Я цю інформацію отримав з трьох джерел, які заслуговують на увагу, і це різні джерела, які незалежні одне від одного.

Наталя Соколенко: Нагадаємо, що Сергій Березенко – це депутат, який виграв на виборах на мажоритарному окрузі у Чернігові із застосуванням і “каруселей”, і гречки, і навіть Президент якось висловлювався, що він засуджує таку методику проведення виборів, однак зараз він є особою наближеною до Петра Порошенка.

Любомир Ференс: Якщо це Адміністрація Президента, то гроші там були немаленькі заплачено, правильно я розумію?

Віктор Бархоленко: Я можу назвати цю цифру. Обійшлося нашому шановному меру це у 25 мільйонів доларів США.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539